Jäsentiedote 2/2023Puheenjohtajalta 10.3.2023

Viime vuoden alkukesästä kunta-alan hyväksytyn työehtosopimuksen pöytäkirjaan sisällytettiin ”perälautakirjaus”, eli ehto, että teknologiateollisuuden, kemianteollisuuden ja AKT:n kuorma-autoalan 1,9 prosenttia ylittävien palkankorotusten keskimääräinen erotus on huomioitava kaikissa kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksissa. Saimmekin tiistaina 7.3. hyviä uutisia, kun KT, JAU, JUKO ja SOTE ry hyväksyivät kunta- ja hyvinvointialueiden sopimusesityksen palkankorotuksista. Tämän vuoden ensimmäinen yleiskorotus on 2,2 %, joka maksetaan kaikille 1.6. alkaen.

Ammattiliitto Jyty on tiedottanut jäsenistölleen korotusten prosenttimäärät ja maksutavat tälle ja ensi vuodelle. Osa korotuksista maksetaan yleiskorotuksina kaikille ja osa neuvotellaan paikallisesti kunnissa ja hyvinvointialueilla. Näissä neuvotteluissa ovat mukana myös Jytyn luottamusmiehet.

Paikallistason neuvottelujen palkankorotuserät eivät kohdennu koko henkilöstölle, vaan tällä rahalla voidaan korjata ryhmiä ja yksilöitä koskevia palkkaepäkohtia sekä kehittää organisaation palkkausjärjestelmää. Erää voidaan myös kohdentaa työvoimapula-aloille.  Tämän vuoden ensimmäiset paikalliseräneuvottelut 1,9 % korotuksista käydään maalis-huhtikuun aikana ja ne tulevat voimaan 1.6.2023.

Jokainen sopimuksen piirissä oleva työntekijä, jonka työsuhde on alkanut viimeistään 2.5.2023 ja on voimassa 31.5.2023, saa tänä vuonna 467 euron kertapalkkion. Se maksetaan työntekijöille kesäkuun lopussa. Sote ry:n erillisen sopimuksen päätetyt palkankorotukset tuottavat kaikille KVTES:n liitteen 5 määrittämille tehtäville, eli varhaiskasvatuksen henkilöstölle (esim. lastenhoitajille) ja eräille koulun ammatti- ja perustehtävissä toimiville (esim. koulunkäynninohjaajille) 120 euron kertapalkkion. OVTES G-osion tehtävissä toimivat (esim. varhaiskasvatuksen opettajat) saavat 150 euron kertapalkkion. Kertapalkkiot maksetaan työntekijöille ja viranhaltijoille, joiden yhdenjaksoinen työ- tai virkasuhde on alkanut viimeistään 2.5.2023 ja voimassa 31.5.2023.

Niin julkisen kuin yksityisenkin puolen työehtosopimusten neuvottelutulokset eivät välttämättä avaudu helposti, siksi on tärkeää, että hyödynnät paikallisen edunvalvojasi - pääluottamusmiehen ja yhdistyksesi palveluita. Ole meihin yhteydessä kaikissa epäselvissä asioissa, niin saat tukemme!

Aurinkoista kevättä kaikille toivottaen,

Kaisa

Yhdistyksen nuorisovastaavan esittely

Jyty Metropolilla on jokaisella ammattiosastolla oma nuorisovastaava ja yksi yhdistyksen nuorisovastaava. Tämä porukka muodostaa yhdessä nuorisovastaavien toimikunnan, joka suunnittelee ja toteuttaa toimintaa yhdistyksemme nuorille.  

Yhdistyksen nuorisovastaava osallistuu mm. hallitustyöskentelyyn ja jakaa nuorisovastaavien kuulumiset siellä.
1. Kuka olet? Mitä töitä teet ja missä?

Heippa! Olen Eemil Heimo 26-vuotias turkulainen. Olen melko tuore kasvo Jyty Metropolissa, mutta jo pidempään olen ollut Jytyn jäsenenä. Töissä olen Turussa Pelastakaa Lapset ry:ssä lastenkodin ohjaajana. Sosiaaliala on siis lähellä syräntä!

Lähellä syräntä on myös kesällä Saaristomerellä purjehtiminen. Talvisin lepuutan mieltä arjen keskellä Netflixin ja lautapelien äärellä.

2. Miksi liityit ammattiliittoon? 

Liityin liittoon aikanaan, koska tekemääni työhön kohdistui yt-neuvottelut. Olin vielä silloin YTK-kassan jäsen, mutta koska kaipasin epävarmaan tilanteeseen tukea, niin liitto tuli ajankohtaiseksi. Työpaikallamme oli aivan mahtava pääluottamusmies Jytystä ja sille tielle olenkin jäänyt...😁

Nykyään kuulun ammattiliittoon, koska haluan pitää työyhteisöstäni huolta sekä haluan olla vaikuttamassa ihmisten työelämän kestoon ja laatuun omalla panoksellani.

3. Mikä sai sinut lähtemään aktiiviksi yhdistykseen ja missä tehtävissä olet?

Toimin tällä hetkellä muutamassa tehtävässä:
- Jyty Metropolin nuorisovastaavana
- Ammattiosasto YKSI:n nuorisovastaavana ja rahastonhoitajana
- Pelastakaa Lapset ry:n Jytyn luottamushenkilönä

Ajattelisin että toimin aktiivina, koska olen aktiivinen ja tartun herkästi toimeen. Nautin myös hirmuisesti ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa olemisesta ja uusiin ihmisiin tutustumisesta. Haluan olla omalta osaltani varmistamassa, että meillä olisi reilu ja tasa-arvoinen suomalainen työelämä tulevaisuudessakin.

4. Terkut

Jyty Metropolin nuorisovastaavana haluaisin mainostaa etukäteen kahta asiaa; 
- Otathan seurantaan Instagramista @Jyty_metropoli_ry tilin! 
- Nuorille jäsenille ennakkoon tiedoksi, että tulemme järjestämään toukokuussa yhteisen iltaman Helsingissä. Tästä tulee keväämmällä lisätietoa! 

Mikäli sinulla tai ammattiosastollasi tulee jotain mieleen, missä voisin teitä tukea tai auttaa niin rohkeasti saa laittaa viestiä. 🙂

Terkuin,
Eemil
Metropolin nuorisovastaava Turust.

JÄSENETU / Väransbyn mökin hakuaika

Väransbyn mökkien hakuaika alkaa 1.4.2023 ja päättyy 30.4.2023. 

Viime kesänä suuren suosion saavuttanut jäsenetu jatkuu tänäkin vuonna. Hyödynnä vapaa-ajan jäsenetusi luonnonhelmassa!

Väransbyn mökki, 60 m2, 4+2 hlö (ei lemmikkejä)

Ankarlaxintie 374, Kirkkonummi

Mökki sijaitsee Kirkkonummen Väransbyn ulkoilualueella meren äärellä. Tupakeittiö ja makuualkovi, sähkölämmitys, sähköliesi, jääkaappi ja takka. Perusastiat ja kahvinkeitin. Puulämmitteinen sauna ja ulko-wc, pieni vaja ja soutuvene.

Hinnat näet täältä.


Alla linkki hakulomakkeelle:

JÄSENETU / Saariselän mökit Hippu ja Hoppu

Muistutuksena, että Jyty Metropolin jäsenet voivat varata myös Saariselällä sijaitsevia Jyty Espoon seudun mökkejä. 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Hoppu 69 m2, 4-8 hlö (ei lemmikkejä)                                    

Viskitie 30, Saariselkä

Tupakeittiö, 2 makuuhuonetta, parvi, eteinen, wc, pesuhuone, sähkösauna ja vaatteiden kuivauskaappi sekä astianpesukone.
                                          

Hippu 34 m2, 2-4 hlö (saa tuoda lemmikkejä)

Viskitie 30, Saariselkä                                         

Tupakeittiö, eteinen, wc, pesuhuone ja puulämmitteinen sauna. Tuvassa ja eteisessä on myös lattialämmitys.                                                                     

Molemmissa mökeissä on perusvarustetaso astioineen ja vuodevaatteineen (ei liinavaatteita). Mökkien pihapiirissä sijaitsee liiteri, jossa esim. polttopuita sekä vaja, jossa pientä välineistöä. Molemmissa mökeissä autonlämmityskaapeli, Hopussa kahdelle autolle.

Viikon varaukset ovat lauantaista klo 12 lauantaihin klo 12.

Lisätietoja täältä.

Jokainen meistä voi olla jäsenhankkija! 
-jäsenhankintakampanjat

Liiton kampanja:

Olethan huomannut, että Jytyllä on menossa mahtava jäsenhankintakampanja, missä saa jo ensimmäisestä jäsenestä palkinnoksi GoGift lahjakortin arvoltaan 20 euroa! 
Kampanja on voimassa 1.3.–30.4.2023. Tästä lisätietoja.

Jyty Metropolin oma jäsenhankkijan etu:

JA muistatahan, että yhdistyksellämme on omat jatkuvasti voimassa olevat suosittelupalkinnot jäsenhankkijalle sekä uudelle jäsenelle. 

Tässä muistin virkistykseksi vaihtoehdot:

1. Vie uusi hankkimasi jäsen syömään ja laskuta siitä toimistoltamme kuittia vastaan 40 euroa.
tai
2. Voitte osallistua yhdessä tai erikseen kulttuuri- tai urheilutapahtumaan: ostat/ostatte lipun/liput ja laskutatte siitä kuittia vastaan 25 euroa/lippu.

Lisätietoja täältä tai yhdistyksen toimistolta.

HUOM. vuoden 2023 kalentereita on vielä saatavilla!

Jos olet vielä vailla vuoden 2023 kalenteria ota yhteyttä yhdistyksen toimistoon!

Muistutus sinulle jäsen!

HUOM. Kun sinulla on ajantasaiset yhteystiedot Jässärissä, varmistat  että saat täyden palvelun yhdistykseltäsi ja liitolta!


Yhdistyksen toimisto: niina.toivonen@jytyliitto.fi, puh. 050 342 3217
Pääsääntöisesti tavoitettavissa ma-to klo 9-15

Sinua palvelee myös oma ammattiosastosi ja luottamusmiehesi.

Tarkista oman ammattiosastosi puheenjohtaja ja sihteeri: https://www.jytymetropoli.fi/ammattiosastot/ 

Luottamusmiesten tiedot löytyvät: https://www.jytymetropoli.fi/luottamusmiehet/

Liiton yhteystiedot:

Jäsenrekisteri: jasenrekisteri@jytyliitto.fi, p. 020 789 3720 (ma-ti klo 9-11, ke suljettu, to-pe 9-11)

Jäsenmaksut: jasenmaksut@jytyliitto.fi, p. 020 789 3730 (ma-ti klo 9-11, ke suljettu, to-pe 9-11)

Työttömyyskassa Aaria: asiakaspalvelu@aariakassa.fi, p. 020 7655 900 (ma, ke, to klo 9-12, ti klo 12-14)

Muistathan käyttää kaikkia palveluita hyödyksi!