Puheenjohtajalta 11.11.2017

Jussi Ruokonen
11.11.2017

Syksy jatkuu edelleen, välillä aurinkoisena ja välillä, niinkuin taas tänään, sateisena.

Isot asiat eivät ole paljon vimekirjoituksesta muuttuneet, joten jätän sen tuohon edelleen näkyville.

Toki valinnanvapausasiat ovat tulleet lausunnolle tässä välissä ja parin viikon päästä on luvattu ainakin ns. Kasvu-asioista ja pelastustoimesta myös esitys.

Maakunta- ja soteuudistuksen eteneminen on edelleen vaakalaudalla, mutta asioita toki valmistellaan koko ajan. Päätösten ja paikallisen päätösvallankin puuttuessa asioiden eteneminen ei tosiasissa voikaan onnistua, vielä.

Tes- ja palkkaneuvottelut eivät ole vielä meidän aloilla alkaneet, mutta aika isoja palkankorotusprosentteja on jo monella alalla sovittu. Täytyy muistaa, että kunta-alalla lähdetään neuvotteluihin takamatkalta, otettiinhan meiltä n. 1.2% vuosiansioista kiky-sopimuksen lomarahaleikkauksilla.

Mielenkiintoista on odotella, mihin suuntaan meidän neuvottelijamme asioita saavat vietyä, toki muiden järjestöjen kanssa yhdessä. Asiat saattavat myös vaikeutua, joten nyt jo kannattaa varautua siihen, että ensi vuoden alkupuolella saatetaan järjestöissä vaikkapa lakkokirvestä hioa.

Työsuojeluvaalit ovat monella työnantajalla jo ohi ja joissain vielä tuloillaan. Edelleenkin siis vielä pitää olla niissä paikoissa aktiivinen ja äänestää.

Nyt jo näyttää siltä, että saamme uusia työsuojeluvaltuutettuja ja osa vanhoista myös on pääsyt jatkokaudelle, onnea jo valituille ja tsemppiä vielä prosessissa oleville. Näyttää siltä, että meidän yhdistykseen muodostuu ensi vuoden alusta uusi toimiva työryhmä, työsuojeluvaltuutetut ja työsuojelupäälliköt ja se on hyvä asia se. Yhdessä isommalla porukalla miettiminen antaa työsuojelutoimintaankin monta elementtiä lisää ja toisaalta kukaan ei jää yksin vaativassa tehtävässään.

Ja lopuksi, Jouluun on enää vähän aikaa - ei uskoisi, etä tämäkin vuosi on mennyt näin äkkiä..

Jussi