Puheenjohtajalta 7.1.2018

Jussi Ruokonen
7.1.2018

Hyvää alkanutta vuotta 2018 kaikille.

Toivottavasti itse kullekin mennyt vuosi oli edes kohtuullinen joka suhteessa ja toivotaan, että asiat paranevat kunhan päästään tänäkin vuonna vauhtiin. Toivottavasti ette ole tehneet liian haastavia uudenvuodenlupauksia ettette pety, mutta toivottavast järkevät asiat toteutuvatkin.

Yhdistyksemme uusi hallitus käsittelee ensi viikonloppuna tämän vuoden tehtäviään ja toki "kurkkaa" myöskin seuraaviin pariin vuoteen. Näillä linjauksilla ja tulevilla päätöksillä pyritään turvaamaan parhaat mahdoliset edunvalvonta-asioiden hoitamiset niin yhdistyksen kuin ammattiosastojen osalta. Erityisesti meidän luottamusmiesjärjestelmämme kehittäminen vastaamaan edunvalvonnan eri osa-alueista vielä paremmin muuttuvissa tilanteissa on agendalla eikä myöskään unohdeta uusien jäsenten hankinnan tärkeyttä. Mitä suurempoi jäsenmäärä meillä yhdistyksessä, liitossamme ja yleensäkin ay-organisaatioissa on, niin se takaa todennäköisesti paremmat asemat työolojen kehittämiseem ja työssäjaksamiseen panostamiseen.

Vaikka vuosi on alkanut jo niin mitään isoja asioita ei Suomessa vieläkään ole saatu päätettyä. Sote-uudistukseen liittyvä valinnanvapausehdotus ilmeisesti muuttui jo Joulun alla, mutta mitä sillekin lopullisesti tapahtuu on edelleen tosiasiallisesti päättämättä.

Toisekseen maakuntauudistukseen liittyvänä asioina mm. pelastustoimi ja ns. kasvupalvelut sekä erityisesti tukipalvelujen järjestäminen ovat edelleen myöskin päätöksiä vailla.

Nämä kaikki ovat asioita, joita käsitellään päätöksenteossa koko kevät ja sen jälkeen alkaa sitten mahdollisten uusien organisaatioiden rakentaminen - töitä siis riittää niin mahdollisissa muutoksenkohteena olevissa organisaatioissa kuin jäljelle jäävissä perus-kunnissa.

Ja sitten tuleekin kysymys, että miten henkilöstö pääsee mukaan tähän prosessiin. Sekin tulee ratkaistavaksi samalla aikataululla kevään aikana. Nyt ei vielä kenenkään kannata "murehtia" omaa tilannettaan, mutta omalla työpaikalla kannattaa olla aktiivinen, varsinkin jos näistä asioista puhutaan tai mietitään kunkin työntekijän tai tehtäväalueen uusia organisointeja. Vain osallistumalla voit vaikuttaa eli tähän asiaan erityisesti tsemppiä.

Tammikuun lopulla loppuu suurimmalta osalta meiltä työehtosopimuskausi. Sehän tarkoittaa sitä, että uusista sopimuksista jo neuvotellaan. Mitä ja koska  asioita tulee esille on vielä arvoitus, mutta taitaa käydä niinkuin yleensäkin, että tammikuun lopussa siirrellään kelloja, että aikataulu pitäisi. Pahimmat karikot neuvotteluissa ovat palkkaratkaisujen osalla eikä siellä helpolla yhteistä ymmärrystä varmaan löydykään.

Pääsopijajärjestöt, Julkisten alojen unioni (JHL ja Jyty), Koho (Tehy, Super ja Spal) sekä Akavalainen Juko, ovat tälläkertaa keskenään hivenen eri linjoilla johtuen monestakin syystä ja se ei ole hyvä asia muutenkin vaikeassa tilanteessa.

Tälläistä näin vuoden alussa. Niinkuin jo tuossa aikaisemmin kirjoitin, vain osallistumalla voit vaikuttaa ja se pätee myös tähän yhdistystoimintaan. Meillä on monia tapoja päästä mukaan, mukavimmat ovat varmaan erilaiset jäsentilaisuudet tai liiton tapahtumat ja koulutukset eli aina ei tarvitse ottaa isompaa "vastuuta", mutta sekään ei toki haittaa.

Seuraa myös eri tiedotteita mitä tulee sinulle yhdistykseltä, pääluottamusmiehiltä tai liitolta ja nappaa sieltä itsellesi sopivia juttuja niin sisältöjen osalta kuin joinain tapahtuminakin.

Näillä mennään kohti talvea vai pitäisikö jo sanoa, että kevättä kirjoitti Jussi