PUHEENJOHTAJALTA 1.6.2018

Jussi Ruokonen
1.6.2018

Hyvää ja helteistä kevään loppua ja alkavaa kesäkuuta - toivottavasti kelit jatkuvat yhtä hienoissa merkeissä, toki sade vaikkapa yöaikaan tekisi jo terää..

Suomen hallitus ja erilaiset valiokunnat pohtivat parhaillaan kuumeisesti, mitä sote- ja maakuntauudistukselle tapahtuu. Aikatauluhan on jo venynyt alkuperäisestä ja jokatapauksessa syksyn maakuntavaalit ovat jo käytännössä siirtyneet eteenpäin.

Nyt arvauksena voi sanoa, että uudistus joko etenee aikatauluvenytyksillä tai sitten se päätetään tässä muodossa lopettaa - mitä sitten seuraisi, onkin toinen juttu.

Joka tapauksessa Uudellamaalla(kin) tehdään kokoajan töitä uudistuksen eteenpäinviemiseksi niin kauan kuin päätöksiä suuntaan tai toiseen tulee. Jos itse olet jossain ryhmässä tai tilanteessa, jossa uudistusasioita käsitellään, niin ole toki täysillä mukana - joka tapauksessa muutoksia jatkossa tulee ja niiden tekemisessä kannattaa olla mukana.

Mahdollinen maakuntauudistus vaikuttaa monen meidän jäsenten töihin joko suoraan tai välillisesti eli vaikka itse et olisikaan siirtymässä maakuntaan töihin, niin jäljellä jääviin työnantajiin ja paikkoihin tulee väistämättä muutoksia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yhteistoiminnalliset käsittelyt ja asioiden viestintä on entistä tärkeämpää lähes joka työpaikassa.

Sitten Jytyn asioista hieman. Liiton ylin päättävä elin, liittovaltuusto, päätti kevätkokouksessaan erottaa HUS:ssa toimivan Jyty Hyks-yhdistyksen. Syynä erottamiseen oli se, että Jyty Hyks on laiminlyönyt Jytyn päätöksen mukaisen jäsenmaksuvelvoitteensa ja on aiheuttanut toiminnallaan huomattavaa vahinkoa.

Päätös astuu voimaan 1.7. alkaen riippuen siitä, nostavatko he perintäprosenttiaan ennen sitä ja ilmoittaneet sitä Jytylle. Liittovaltuusto päätti  myös sen, että jos Jyty Hyks ry hakee muutosta tähän päätökseen, niin se tulee voimaan heti.

Jos erottaminen astuu voimaan, niin nykyiset Jyty Hyks:n jäsenet ovat tervetulleita liittymään meidän yhdistykseen ja samalla pääsääntöisesti HUS-ammattiosastoon - toki meille kannattaa liittyä muutenkin..

Ammattiosastomme juhlistivat parin viime viikon aikana Jyty100-v. erilaisilla jäsentilaisuuksilla. Osasta tapahtumia on jo kuvia face-sivuillamme ja lisää tulee vielä, joten kurkatkaa niitäkin.

Näillä mennään kesää ja "tuntematonta" kohti, odotellaan, nautitaan ja varmaankin myös vähän lomaillaankin..

jussi