PUHEENJOHTAJALTA 16.2.2019

Jussi Ruokonen
16.2.2019

Aurinko paistaa, vettä ei sada - taitaa tulla kevät..

Ainakin uudenmaan pikkuväellä alkaa hiihtoloma - toivottavasti kelit suosii ja mahdollisimman moni vanhempikin pääsee samalla nauttimaan, jos ei lomasta niin yhteisestä tekemisestä..

Vuosi on alkanut vauhdikkaasti ja yhtäkkiä on jo helmikuun loppu eikä ole enää kauan, kun puhutaan ihan eri vuodenajasta..

Valtakunnassa kaikki on hyvin, pitäisi sanoa normaalitilanteessa.. Nyt on kuitenkin kaikki isot asiat edelleen kesken ja eduskunta ei tunnu saavan mitään päätöksiä aikaan. Sote- ja maakuntauudistus jyllää tällä hetkellä edelleen perustuslakivaliokunnassa - olisi luullut, että edes perustuslakiasiat olisivat selvinneet jo valmistelun aikana.. Taitaa uudistuksen tekijöillä olla oikeasti pallo hukassa ja kysymys kuuluukin, mitkä asiat ohjaavat nyt heidän toimintaa - asioiden oikea parantaminen vai puhdas alue- ja yritysten ehdoilla tehtävä politiikka!!

Työpaikoillamme tapahtuu koko ajan niin hyviä asioita kuin uudistuksia, jotka joidenkin mielestä ovat hyviä ja toisten mielestä huonoja ja tarpeettomia. Näitä varten jokaisen on pyrittävä työpaikoilla pysymään ajantasalla, tsemppaamaan ja yrittää toimia niissä asioissa, mihin itsekin pystyy vaikuttamaan..

Mikäli kuitenkin syntyy kysymyksiä tai ongelmia, joita ei esimiehen tai työkavereiden kanssa pysty ratkaisemaan, niin onneksi meillä on siihen apu = luottamusmiesjärjestelmä.

Mitä aikaisemmin otat asioissa yhteyttä, niin sitä varmemmin saat avun kysymyksiisi. Ole siis aktiivinen ja ota yhteyttä omaan pääluottamusmieheesi, ammattiosastosi toimijoihin tai minuun, yhdistyksen puheenjohtajaan. Me olemme sitä varten, että sinun asiasi tulee oikein käsitellyksi. Toki pitää muistaa sekin, ettei kaikkien asioiden osalta lopputulos tyydytä kaikkia, mutta silloinkin prosessit ovat menneet oikein ja se yleensä takaa parhaan lopputuloksen.

Ammattiyhdistysliikkeessä mukana oleminen ei edellytä sinällään toiminnassa mukana olemista, mutta omien asioiden osalta vastuu kuuluu jokaiselle jäsenelle - ilman asioiden tuomista näkyviin niitä ei voi myöskään hoitaa..

Toivottavasti tämänpäiväinen auringonpaiste näkyy muuallakin kun ulkoillessa - parempia päiviä odotellessa..

toivottaa puheenjohtaja Jussi