puheenjohtajalta 27.6.2019

Jussi Ruokonen
27.6.2019

Hyvää keskikesää kaikille..

Itse olen huomisen jälkeen lähtemässä kesäloman viettoon "viimeistä" kertaa, toki pariin otteeseen tänä kesänä.. 

Oma aktiivitaipaleeni työelämässä ja tässä ay-roolissani puheenjohtajana on kääntynyt viimeiselle sivulle - moni asia tapahtuu viimeistä kertaa kuten tämänvuotinen kesälomanikin. Sitten ensi vuonna odottaa uudet tarinat, mitä ne ovat on vielä hakusessa, mutta jotkut saattaa sanoa sanan eläköityminen..

Jokatapauksessa kaikille koittaa tässävaiheessa Suomen kesä, joillain on kesälomaa ja työttömillä, joillain nuoremmillla tai työpaikkansa vaihtaneilla vain kesä, mutta jokatapauksessa sekin on erittäin positiivinen asia monessakin mielessä. Kun aurinko paistaa ja sehän paistaa tänäkin kesänä > silloin pystyy jokainen keräämmän itselle tärkeitä vitemiineja tulevaan "synkkään" syksyyn oli työelämässä tai työttömänä tai vielä kouluttautumassa ammattiin..

Sitten vähän ay-asiaakin. Työelämä on jatkuvassa muutoksessa johtuen monestakin asiasta. Maamme hallitus yrittää tehdä uusia asioita työelämän perusteisiin ja lähinnä siihen, miten työllisyyttä saataisin lisää Suomeen. Tämä "jalo tavoite" on kannatettava  ainakin minun mielestä, muttei hinnalla millä hyvänsä! On asioita, jotka eivät ole myytävänä ja aika näyttää, miten tässä prosessissa käy kun kerta "kolmikanta" on nostettu jälleen jalustalle..

Toinen iso asia on hallituksen linjaus sote-asioihin. niinkuin aikaisemmin olen sanonut, niin hyvältä ei näytä nykyisetkään suunnitelmat. Suomi on oikeasti niin erilainen maa riippuen asuinkunnasta tai -maakunnasta, ettei samat sävelet sovi oikein millään jokapaikkaan. Tässä tulee vielä monta perustuslakikysymystä eteen, ettei lopputulosta edes uskalla arvailla..

Ja ei ongelmat tähän lopu - erilaiset valtionapukysymykset ja muut organisatoriset asiat tulevat lähes kaikille jäsenillemme eteen jossain muodossa ja niissä jo pelkästään on haastetta meidän edunvalvonnalle > töitä siis aktiiveillemme riittää..

Tällä vuodatuksella tai pohdinnalla toivotan teille kaikille niin aurinkoista kesää kuin mahdollista, nauttikaa ilmoista ja tekemisistänne, harrastakaa ja tehkää niitä asioita mitä haluatte - onhan nyt kesä..

Terveisin huomenna kesälomalle lähtevä puheenjohtaja Jussi

 

 

 

 

r