PUHEENJOHTAJALTA 1.12.2019

Jussi Ruokonen
1.12.2019

Hyvää ensimmäistä adventtia.

Joulukuu on siis alkanut ja tulossa on myös muutaman päivän päästä Itsenäisyyspäivämme. 

Meille ay-toimijoille ja -jäsenille nämä päivät ovat usein tes-neuvottelujen kiivainta aikaa vaikkei vielä toki neuvotellakaan mm. kuntapuolen tes:eistä.

Viime viikolla sai päätöksensä lähinnä työehtoshoppilun takia julkisuuteen noussut Postin case. Lopputulos oli ihan hyvä eli työnantaja peruutti päätöksiään, mutta ei tämä prosessi kyllä ansaitse hatunnostoa kenellekään.

Tähän teemaan kun lisää omistajapolitiikan niin tullaan lähemmäs meidänkin toimintakenttää. Turun kaupunki on siunannut oman Arkea-yhtiönsä sopimuksen muuttamisen halvempaan tes:iin ja sehän ei ole mitenkään hyväksyttävää. Turussa taistelu siis jatkuu, miten ja milloin, on vielä päättämättä. 

Ensi tiistaina 3.12 yhdistyksemme valtuusto kokoontuu syyskokoukseensa perinteisten sääntömääräisten asioiden äärelle Kallion virastotaloon. Ylimääräisenä asiana siellä on yhdistyksen puheenjohtajan valinta yhdeksi vuodeksi, koska itse siirryn siitä tehtävästä syrjään. Oletus on, että nykyinen yhdistyksen I varapuheenjohtaja ja pääluottamusmies Kaisa Soininen KASKO:sta valitaan tähän tehtävään, sillä kaikki ammattiosastomme ovat asettaneet hänet ehdokkaakseen.  

Omalta kohdaltani työni jatkuu ensi vuoden liittohallituksessa ja sitä kautta myös yhdistyksen hallituksesa, roolini vain muuttuu. Tämä kuluva Joulukuu on itselleni viimeinen tosiallinen työkuukausi, joten ehkä hivenen haikeutta on omalta osaltani ilmassa..

Näillä mennään kohti Joulua ja vuodenvaihdetta, jussi