PUHEENJOHTAJALTA 21.12.2019

Jussi Ruokonen
21.12.2019


"Ja niin Joulu joutui taas Pohjolaan" ja samalla Jyty Metropoliinkin.. 

Tänään on enää muutama päivä Jouluun. Monessa kodissa matka maalle on alkanut tai mietitään, pitäisikö se joulusiivous viimein tehdä tai jopa koska sen kuusen ostamisen oikea aika on.. Valitettavan monessa kodissa ei kaikki ole näin vaan siellä mietitään ihan muita asioita eli kyllä meillä Suomessakin on vielä tekemistä niin hyvinvoinnin kuin muunkin pärjäämisen osalta..

Meidän ay-väen tehtävä on omalta osaltamme pyrkiä vaikuttamaan asioihin, jotta tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja erityisesti lasten ja perheiden hyvinvointi toteutuisi sekä toki myös siihen, että jokainen saisi olla töissä ja palkallaan vielä pärjäisi.. Eikä pidä unohtaa tätä hyvinvointiyhteiskuntaamme - se vaatii koko ajan satsauksia, että tulevaisuudessa mm. vanhukset tulevat hoidettua..

Tässä kohden on "pakko" myös kirjoittaa viime aikojen isosta puheenaiheesta - pakolaisleirien lapset ja heidän äitinsä. Olen surullisena seurannut sitä poliittista ja yleistäkin keskustelua, miten asiassa pitäisi toimia. Minun mielestä Suomessa ei tulisi tehdä poliittisia ratkaisuja siitä, noudatetaanko lakeja vai ei !!  Jos näin tehtäisiin, niin jatkossa varmaan eduskunta tai vaikkapa Helsingin kaupunvaltuusto miettisi ja päättäisi vaikkapa mahdollisten helsinkiläisten katulasten osalta sitä, että huolehditaanko heistä vai ei ?  Eli viranomaisten tehtävä on noudattaa lakeja ja toimia niiden mukaisesti ja eduskunnan tehtävä on säätää lakeja - perustehtävät tässäkin asiassa tulee selkiyttää.. 

Oma tehtäväni yhdistyksen puheenjohtajana päättyy vuodenvaihteeseen (toki vielä syksyyn 2020 saakka jatkan liittohallituksessa ja siten myös yhdistyksen hallinnossa) ja kun noita edellisiä kappaleita lukee, niin paljon on jäänyt tekemättä, valitettavasti.. Toki pitää muistaa, ettei tässä pj-roolissa ihan kaikkiin asioihin ole pystynyt sentään vaikuttamaan..

Mutta onneksi yhdistyksemme toiminnassa on henkilöitä, jotka tätä yhdistyksen perustehtävää jatkavat niin arvojen kuin yksittäisten jäsenten ja yleisen edunvalvonnan osalta kaikkien parhaaksi - heille kaikille jaksamista välillä vaativiinkiin tehtäviin..

Tällä viimeisellä puheenjohtajatekstillä toivotan kaikille hyvää jatkoa,

HYVÄÄ JOULUA JA RAUHALLISTA VUOTTA 2020..

Jussi