Ajankohtaista

Tapahtumat-sivulta löydät tarkempia tietoja toiminnastamme!


7.-9.10.2022 järjestetylle Jyty-risteilylle Tukholmaan osallistui useita iloisia
sote-ammattiosaston jäseniä. 
Kiitos kaikille hauskasta seurasta!


Toimistotyöntekijöiden on hyvä pitää taukonsa ettei aivot ja kroppa rasitu liikaa. Tämä työntekijä on kadonnut mystisesti johonkin kesken kahvitauon!


Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2022


Hei sotelaiset,

Vuosi 2021 oli vauhdikas ja sotelaisilla on ollut kädet täynnä töitä. Toivon, että vuodenvaihteessa jokainen saisi hengähtää ja ehkä lomaillakin. Tuleva vuosi on todennäköisesti ihan yhtä työntäyteinen kuin vanha vuosikin, joten omasta hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta. Jokainen tietää itse mikä on sopivin tapa omien akkujen lataukseen; ulkoilu, lukeminen, elokuvien katselu, perheen kanssa puuhailu, leipominen, musiikki, valokuvaus, siivoaminen, loikoilu, tähtien laskeminen, ystävien kanssa juttelu, lemmikin rapsuttelu, kokkailu tai ihan mitä vaan. Pöydälläni on palapeli, jonka sain juuri kasattua. Sen tekeminen vei ajatukset pois työstä ja ajantajukin katosi. Nyt täytyy penkoa kirjahyllystä joku hyvä kirja. Ja pitäisi niitä piparkakkuja ja joulutorttujakin leipoa!

Toivotan kaikille hyvää vuodenvaihdetta ja ja pysykää terveinä!

Jouluterveisin, 

Tuija Hakkarainen
sote-ammattiosaston puheenjohtaja
Sari Kuosku on sote-ammattiosaston pääluottamusmies. Hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 050 593 1321 tai sähköpostitse sari.kuosku(at)hel.fi.Edellisen pääluottamusmiehen ja puheenjohtajan viestejä:


PÄÄLUOTTAMUSMIEHELTÄ KAUDEN PÄÄTTEEKSI


Hei kaikki SOTE - ammattiosastolaiset!

(23.11.2020)On aika tullut sanoa jäähyväiset! Viisitoista vuotta takanapäin ja seitsemän työaamua edessäpäin. Mutta: hyviin käsiin jäätte, sillä syksyllä luottamusmiesvaaleissa valittiin uudeksi pääluottamusmieheksi Sari Kuosku. Onnea Sarille tulevalle toimintakaudelle!

Tänä vuonna emme maaliskuun alun jälkeen ole muistaneet täydentää tietoja tänne nettisivuille! Sen sijaan koko kevään ajan saitte useita korona - kirjeitä kulloinkin ajankohtaisista työhön, etätyöhön, erilaisiin rajoituksiin tai muuhun koronaan liittyvistä asioista.

Kesä oli hieman rauhallisempi, mutta sitten taas lokakuussa tautitilanne ja sen työhön liittyvät vaikutukset lisääntyivät. Helsingin kaupunki ennätti elokuussa elää muutaman viikon ns normaaliaikaa lähitöineen kaikkineen, mutta nyt taas ne kaikki meistä, jotka voivat tehdä etätyötä ovat siirtyneet sitä tekemään! Ja nyt 20.11.2020 pääkaupunkiseutu vielä kiristi rajoituksiaan kolmeksi viikoksi - toivottavasti ne purevat!

Nyt sivuiltamme löytyvät uudet yhteystiedot. Mukaan toimintaa on tullut uusiakin toimijoita, joiden nimet löytyvät johtokunnan nimilistalta sekä luottamusmiehistä! Olkaa tarvittaessa yhteydessä heihin.

Tänä vuonna emme ole tavanneet toisianne livenä - keväällä jäseniä piristettiin jumppahetkillä ja ilmaisella e-kirjakuukaudella. Antakaa ehdotuksia tuleviksi jäsentapahtumiksi pääluottamusmiehelle tai puheenjohtajalle - erilaisia streemattuja tapahtumia on mahdollista järjestää tälläkin hetkellä!

KVTES - kauteen liittyy myös järjestelyerä (JE), jonka reunaehdoista neuvotellaan  tällä hetkellä jo kaupunkitasoisesti. Ensimmäiset toimialatasoiset neuvonpidot asiasta ovat vielä ennen joulua. Tällä kertaa näyttää siltä, että toimialallekin jää neuvoteltavaa eivätkä poliitikot tee omia keskitettyjä linjauksiaa, jotka edellisellä kierroksella jäivät hiertämään erityisesti niitä henkilöstöryhmiä, joita korotukset eivät koskeneet. SOTE - toimiala jäi silloinsosiaalityöntekijöitä lukuunottamatta nuolemaan näppejään ja se närkästytti jopa työnantajan edustajia toimialallla. Toivottavasti nyt onnistutte paremmin erilaisten palkkaepäkohtien poistamisessa!

Niistä tiedottamisesta jatkaa vuorolla Sari!

Minä toivottelen teille kaikille hyvää loppuvuotta ja joulunaikaa - noudattakaa ohjeita ja rajoitteita! Ja pysykää terveinä!

yt-terveisin paavolanliisaPÄÄLUOTTAMUSMIEHELTÄ VUODEN ALUKSI HYVÄÄ JA HUONOA


Hei kaikki SOTE-ammattiosastolaiset!

(11.2.2019)Olen hieman siirtänyt tämän jäsenkirjeen lähettämistä odotellessani myös KVTESn 1 hinnoitteluliitteen virallisia tuloksia, mutta niiden viipyessä ja työnantajan jo tiedottaessa liitteiden 3 ja 4 palkankorotuksista (ja HSn ja Ylenkin uutisoidessa asiasta) laitan viestin tulemaan. Alla Ruokosen Jussin kirje kaikille Jyty Metropolilaisille ja se kannattaa lukea ensin!

”HEIPPA JA HYVÄÄ ALKUVUOTTA..

Viime vuonna, jo alkusyksystä, aloitettiin tes-sopimuksissamme olevien järjestelyvaraerien neuvottelut. Kysymyksessähän on ja oli 1.2% suuruinen summa palkkakokonaisuudesta.

Helsingin kaupungilla neuvoteltiin valtakunnan sopimusten mukaisesti jokaisessa tes:ssä, meidän jäsenistä suurin osa on kvtes:ssä ja osa teknisten sopimuksessa.

Kun neuvottelut olivat syksyllä vielä kesken, ilmoitti pormestari Vapaavuori, että kaupunki käyttää sopimuksessa olevan 1.2% lisäksi omaa rahaa ja suuntaa sen pääsääntöisesti lastentarhanopettajille ja sosiaalityöntekijöille. Tämä aiheutti neuvotteluprosessiin jonkin verran lisähaasteita.

Neuvotteluja on käyty ykkösliitteessä olevien kohdalta kaupunkitasoisesti ja muissa ”substanssi”-liitteissä toimialoilla ja liikelaitoksissa.

Nyt neuvottelut ovat päättyneet (Kymp:n osalta tekniset ovat vielä hieman kesken) ja niiden osalta, jotka korotuksia tulevat saamaan, saavat ne viimeistään helmikuun lopulla takautuvasti 1.1 alkaen. Esimiesten tehtävänä on informoida työntekijöitään korotuksista ja on myös sovittu, että intrassa avataan kunkin toimialueen ja liikelaitoksen osalta neuvottelutuloksia.

Ensimmäistä kertaa (tosiasiassa) tarpeita ja korotuksia katsottiin kaupunkitasoisesti ja se tehtävä ei kovin helppo ole ollut. Vaikka korotuksia tulee monelle jytyläisellekin, aika moni teistä ei tästä erästä kuitenkaan niitä saa, valitettavasti.

Seuraava kaikille tuleva yleiskorotus 1.0% toteutuu huhtikuun alusta tänä keväänä.

Jos teillä on kysymyksiä tästä prosessista ja jos koette, että olisitte olleet oikeutettuja korotuksiin, niin olkaa yhteydessä omaan pääluottamusmieheenne. Vain aktiivisuudella asioihin pääsee vaikuttamaan niinkuin tähänkin kierrokseen ja vaikka tulevia neuvotteluja ei vielä tiedetäkään, niin oletettavaa on, että näitä järjestelyeräkierroksia tulee vähän useamminkin kuin menneisyydessä.

Olkaa siis aktiivisia niin näissä asioissa kun muutenkin,

terveisin

Jussi”

Ja sitten siitä miten se meillä SOTE-toimialalla meni:

Kuten Jussi tuossa kirjeessään kertoi käytiin perusneuvottelut kaupunkitasolla järjestöjen ja työnantajan välillä. Nuo tekstissä ja esimerkiksi työnantajan viesteissä mainitut hinnoitteluliitteet ovat KVTESn mukaisia palkkahinnoitteluliitteitä, joista meidän jäseniämme on lähinnä liitteessä 1(hallinnon asiantuntijatehtävät, toimistoalan tehtävät, ICT-alan tehtävät sekä sisäisen palvelutoiminnan tehtävät), liitteessä 3 (terveydenhuollon hoitohenkilöstö), liitteessä 4 ( sosiaalihuollon henkilöstö, sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluhenkilöstö ja lääkehuollon henkilöstö). Jokainen jäsen löytää oman hinnoittelukohtansa tilinauhastaan ja näiden edellisten lisäksi siellä voi olla myös 99999999-rivi eli tehtänä on ns hinnoittelematon. Näistä liite 1 neuvoteltiin kokonaan kaupunkitasoisesti – toki minä pääluottamusmiehenä viestitin Jussille sotelaisittain tärkeitä painotuksia ja ihan jäseniä nimeltäkin – liitteestä yritettiin ensimmäisen kerran tehdä kaupunkiyhtenäinen!

Vaikka lopullinen neuvottelu liitteistä 3 ja 4 oli tarkoitus käydä toimialatasolla, oli työnantajalähtöisesti kaupunkitasolla linjattu jo nuo sosiaalityön ja kotihoidon sekä erilaiset terveydenhuollon tehtävät nimikkeineen. Kun neuvottelumme toimialatasolla alkoivat ne perustuivat nimike-, lukumäärä- ja jaettava palkkasumma-listauksiin, joten siinä ei kovinkaan paljon ollut enää mitään todellista neuvotteluvaraa. Työnantaja oli tällä kertaa halunnut kohdentaa järjestelyerän nimenomaan työvoimapula-tehtäviin! Pohjaneuvottelussa kävi ilmi työnantajan ajattelema palkantarkistuseuromäärä riittäisin n 700 sosiaalityöntekijälle ja sosiaaliohjaajalle (painotus sosiaalityöntekijöissä juuri rekrytointimielessä) ja kotihoidossa kuitenkin suunnilleen saman suuruinen lisä kaikille henkilöstöryhmille (siten että joku sai vähemmän kun oli jo parempi palkka- ja joku enemmän kun oli pienempi palkka).

Nyt neuvottelutuloksen tultua julki ihan ymmärrettävää mielipahaa aiheutti erityisesti sosiaaliohjaaja- ryhmässä nuo työnantajan heitot ”tärkeiden työntekijäryhmien” saamista korotuksista. Todennäköisesti esimerkiksi toimialajohtaja tarkoitti ilollaan sitä, että kaupunkityönantaja laittoi ensimmäisen kerran omaakin rahaa, ei vain tuota keskitetysti KVTESiin kirjattu 1,2%. Uutisvälineiden (esim YLEn) uutiset epäselvyydessään aiheuttavat vielä lisää sekaannusta. Mutta: sosiaalityön, terveydenhuollon ja kotihoidon nimikkeiden lisäksi meillä Jytyssä on toimalalla kaikkiaan noin 85 erilaista nimikettä, joista kaikki toimistoalaa lukuun ottamatta jäivät tässä neuvottelussa ilman palkantarkistusta! Hoitajat, ohjaajat ja heidän esimiehensä esimerkiksi kaikissa palvelukokonaisuuksissa!

Ykkösliite siis neuvoteltiin kaupunkiyhtenäisesti ja vaikken siihen neuvotteluun itse ”livenä” osallistunutkaan saatoin Jussin kautta vaikuttaa neuvotteluihin tosiasiallisesti enemmän kuin 3. ja 4. liitteen sisältöön. Siitä hinnoittelukohdasta voi sanoa, että iso joukko jytyläisiä tulee saamaan palkankorotuksia – isompia ja pienempiä! Osittain ne ovat palkkaepäkohtien tai aiempien organisaatiomuutosten aiheuttamien erojen tasausta, alimpien palkkatasojen selkeää korjausta, mutta ne kohdentuvat koko ykkösliitteen nimikkeisiin. Ja siinä on päälle päätteeksi verrattu myös toimialan tehtäviä muiden toimialojen vastaaviin. Ja toivottavasti tehtävä jatkuu vielä siten, että kaupunkiyhtenäistetään myös esim toimistoalan tehtävänimikkeet, jotka nyt ovat turhan kirjavia. Me SOTEssa jouduimme tyytymään 2013 organisaatiomuutoksessa tiukasti hallintosihteeri-, toimistoesimies- ja toimistosihteeri- nimikkeen käyttöön kun muilla toimialoilla on käytössä kaikenlaisia uusia nimikkeitä laidasta laitaan- eivät siis nekään miten johdonmukaisia ole käytänteissään!

Nyt lopuksi: iloitkaa te, jotka saitte palkankorotuksen (tai saatte – kaikkia ei työnantajakaan ole vielä tiedottanut). Teille muille toteaisin , että tässä neuvottelukierroksessa jäi sellaisia tehtäväryhmiä kokonaan ilman, joista toimialan työnantaja on jo aiemmin todennut korotustarpeen, mutta mistä Kaupunginkanslia on todennut niiden korjautuvan järjestelyerässä sekä sellaisia henkilöstöryhmiä joita minäkin esitin korotettavaksi. Ja kun näin kävi, se tarkoittaa että pyydämme useamman järjestön suulla palkantarkistusneuvonpitoa jo todettujen palkkaepäkohtien tai vaativuusmuutosten takia! Näiden neuvottelujen tuloksia ei kukaan voi arvata, mutta kun Jussi tuon viestinsä lopuksi  kehotti teitä aktiivisuuteen niin kehotan minäkin: vain aktiivisuudella voi vaikuttaa! Ja laittakaa työryhminä viestiä omien järjestöjenne pääluottamusmiehille sekä työnantajalle – kun seuraava JE-neuvottelu on tulossa on tietoa epäkohdista!

Minun oli tarkoitus lisätä Jussin viestiin vain muutama rivi mutta perjantain ja viikonlopun uutiset luettuani ja muutaman jäsenpalautteenkin jo saaneena päätin kirjoittaa hieman enemmän! Olkaa yhteyksissä – mikäli ette tavoita puhelimitse laittakaa viestiä!  Ja kaikesta huolimatta: hyvää lopputalvea tai kevään alkua: kirjoitan tätä työhuoneessani eikä taivas ole vieläkään pimeä vaikka harmaa päivä on ollutkin!

yt-terveisin paavolanliisa


JYTYN SYYSPÄIVÄT SYYSKUUSSA


Olette saaneet Jytyltä kutsun tulla mukaan Tampereelle Jytyn 100v-syyspäiville 7.-9.9.2018.

Jyty Metropoli suunnittelee omaa projektiaan tähän tapahtumaan ja viestittää siitä tarkemmin 13.4. tai sitä seuraavalla viikolla. Tarkoitus on, että yhdistys sponssaa osan kustannuksista.

Vielä ei siis ole syytä ilmoittautua saamaanne linkkiin. Laita kuitenkin päivät jo allakkaan!


Jyty Metropolissa ja SOTEssa tapahtuu


(24.2.2017) Kaupungissa johtamisjärjestelmä ja virasto-/toimialarakenne muuttuu radikaalisti. Meillä sotessa vaikutukset näkyvät lähinnä hallinnossa, mutta siellä tapahtuukin paljon!

Omassa virastossamme/omalla toimialallamme palvelujen kehittäminen vaikuttaa lähes jokaisen työhön. Moniammatilliset tiimit tulevat ja uudet keskukset haastavat sekä työn tekemisen tapoja että johtamista. Miten saamme uusissa rakenteissa ja palveluissa yhteistoiminnan ja henkilöstön vaikuttamisen toimimaan?

Kulman takana väijyy valtakunnallinen sote- ja maakuntauudistus, jonka vaikutuksista työn tekemiseen voi vain arvailla - suuret ne joka tapauksessa ovat.

Kysymys kuuluu: haluammeko olla mukana muutoksessa ja tekemässä sitä vai olemmeko passiivisia odottajia? Haluammeko, että aktiiviset toimijamme puolustavat jäsentemme etuja ja ovat vaikuttamassa siihen, että tehtävät muutokset ovat mahdollisimman järkeviä jäsentemme kannalta?

Vastaus ainakin omalta osaltani on: olemme aktiivisia toimijoita ja äänemme kuuluu kaikissa näissä muutoksissa. Muutokset ovat mahdollisuus, mutta myös uhka. Nyt jos koskaan kannattaa kuulua liittoon ja Jyty Metropoliin! Onnittelut Sinulle, joka olet jo valintasi tehnyt ja tervetuloa mukaan turvalliseen kyytiin Sinulle, joka kenties jäsenyyttä harkitset!


Ilkka Konola

puheenjohtaja


Ajankohtaista pääluottamusmieheltä


(17.7.2017) Heips kaikki lomalaiset ja vielä työssä jaksavat!

Muutama sana näin loman aluksi: kesä jatkuu sateisena ja paisteisena - juuri kun uskoo lämpimän jakson alkaneen huomaa maanantaiaamuna (siis tänään!) sateiden palanneen.

Osa meistä jatkaa/jaksaa vielä työskentelyä lomaa odottaessa ja osa on jo lomistaan nauttinut. Varmuuden vuoksi kuitenkin kaikille tiedoksi meidän luottamusmiesten loma-ajat mikäli apua/neuvoa tarvitsisitte!

Minä lähden lomalle huomenna ja palaan maanantaina 20. elokuuta 2017. Voit lähettää lomani aikana sähköpostia edunvalvontaan liittyen; minä lähetän sen eteenpäin joko varapääluottamusmiehelle tai oman palvelukokonaisuutesi luottamusmiehelle. Sijaisenani elokkuun alkuun toimii varapääluottamusmies Maija Laitila, jonka tavoittaa helpoimmin sähköpostilla.

PESOssa Teija Toikka lomailee 17.7.- 1.8. välisen ajan ja Maija Laitila 3.8.- 31.8. välisen ajan.

TEPAssa Eeva Laine lomailee 17.7. - 13.8. välisen ajan ja Jouni Susi 1. - 30.7.

SKHssa Sari Kuosku lomailee 3. - 30.7. ja Anita Toivola 24.7. - 27.8. välisen ajan.

Olettehan muistaneet ilmoittautua Jyty Metropolin jäseniltaan 31.8. - silloin vietetään hauska ilta Stansvikissa. Ilmoittautua voi vielä elokuussa - Jyty Metropolin jäsenpalvelusihteeri Niina Karonen on lomalla 31.7. asti!

Minä toivottelen kaikille teille hyvää kesää ja ehkä hiukan kesäisempiä ilmoja - terassilla/pihalla/puutarhassa/rannalla olisi mukavampi viettää aikaa auringon paistaessa!

Tavataan taas elokuussa! toivottelee paavolanliisa


(8.6.2017) Heips kaikille SOTElaisille!

Kesää eläen (mutta hieman myös odotellen!) elämme uuden toimialamme toista viikkoa. Meillä Sosiali- ja terveystoimialallahan ei tapahtunut 1.6. alkaen muita muutoksia kuin hallinnon kolmen osaston yhdistyminen uudeksi hallinnon palvelut - kokäonaisuudeksi. Onnea uusille toimijoille !

Uusia toimijoita meillä on myös luottamusmiestehtävissä! Jyty Metropolin luottamusmiesvaalit järjestettiin toukokuussa ja uusi toimintakausi alkoi 1.6. Meille SOTEn ammattiosastoon valittiin luottamusmiehiksi PESOon varsinaiseksi Teija Toikka ja varaluottamusmieheksi Maija Laitila, TEPAan varsinaiseksi Eeva Laine ja varaluottamusmieheksi Jouni Susi sekä SKHn varsinaiseksi Sari Kuosku ja varaluottamusmieheksi Anita Toivola. Onnea uusille toimijoille ja uudelle toimikaudelle! Tapasimme uuden luottamusmieskauden merkeissä 5.6.2017 ja luottamusmiehet valitsivat keskuudestaan varapääluottamusmieheksi Maija Laitilan! Onnea Maijallekin!

Eilen vietimme Stansvikissä SOTElaista jäseniltaa. Paikalla oli viitisenkymmentä sotelaista ja illan aikana nautimme mukavasta yhdessäolosta, Stansvikin ravintolan hyvästä ruoasta ja ihanasta illasta/ilmasta, jonka olimme erikseen tilanneet...

Asiaakin iltaan sisältyi, sillä mukaan ehtinyt Jyty Metropoli ry:n puheenjohtaja Jussi Ruokonen kertoi valtakunnallisen SOTE-uudistuksen Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen tilanteesta - joka sitten jo tänään saattoi näyttää toisenlaiselta. Tietyt valtakunnan tason poliittiset päätökset pitäisi tehdä suunnitellussa aikataulussa, mutta kiirettä pukkaa! Tänään saimme Uusimaa 2019  -sivuston kautta tiedon, että esimerkiksi ns henkilöstöfoorumi jatkaa toimintaansa maakuntajohtaja Ossi Savolaisen päätöksellä ja siellä on mukana myös Ruokosen Jussi. Olemme siis henkilöstönäkökulmasta mukana muutoksen ytimessä täällä Uudellamaalla ! Kannattaa kuitenkin seurata intrasta myös Uusimaa 2019- sivustoa sekä SOTE uudistuu-sivuja - siellä aina ajankohtaisin tieto asioista!

Viraston omia Palvelut uudistuu -sivuja kannattaa myös seurata: tulossa on syksynkin kuluessa muutoksia esim Sairaala-, kuntoutus- ja hoiva -palvelukokonaisuuteen liittyviä muutoksia (ns Helppiseniori-malli) ja niihin liittyvät yt-tilaisuudet  on aikataulutettu alueittain. Osallistukaa mahdollisuuksien mukaan erilaisiin muutoksia koskeviin info-tilaisuuksiin sekä oman yksikkönne asiaa koskeviin yhteistoimintakokouksiin.

Aasinsiltana yhteistoimintakokouksia käyttäen: koko kaupunkia koskeva uusi yhteistoimintasopimus on hyväksytty kaupunkitason neuvotteluissa ja se viedään vielä Kaupunginhallitukseen hyväksyttäväksi 19.6.2017. Toimialakohtaisia omia sopimuksia ei enää tehdä vaan tarkoistus on toimia yhden yhteisen sopimuksen viitoittamalla tavalla! Meillä SOTE-toimialalla ei muutu oikeastaan mikään muu kuin se, että työsuojelutoimikunta/-ryhmä- toiminta linkitetään osaksi henkilöstötoimikuntien toimintaa. Itse sopimuksesta on tarkoitus tehdä tietopaketti työyksikkökokouksiin käytettäväksi - olkaa aktiivisia ja kyselkää jos esimies ei sitä muista ottaa käsittelyyn syksyn aikana!

Pitkä talvi on takana ja tämän päivän sateessakin on mukana ripaus kesän tuoksua - kielot tuoksuvat ainakin torilla ja kohta herkuttelemme uusilla perunoilla ja muilla kesän herkuilla. Toivottelen teille kaikille hyvää ja aurinkoista lomaa - ansaittua sellaista!  Elokuussa viimeistään tapaamme virkistyneinä ja täynnä tarmoa, jota taas talven pimeydessä tarvitsemme!

toivottelee paavolanliisa


(27.2.2017) Kevättä tässä jo odotellaan ja ennen viime viikon lumimyräkkää se näytti jo olevan nurkan takana! Työvuosi on alkanut vauhdilla ja kiirettä pitää pysyä kaikissa työn ja organisaation muutoksissa mukana! Kaupungin johtamisrakenteen muutos koskee virastoamme eli tulevan SOTEn toimialaa eniten hallinnon osastojen osalta: kolmesta hallinnon osastosta tulee 1.6.2017 alkaen yksi kokonaisuus, jonka lopulliset ratkaisut ovat vielä vaiheessa. Lisäksi tässä yhteydessä myös SKHn ja TEPAn  viransijaisten hoitamat osastopäällikköjen  paikat tulevat hakuun!

Oman virastomme/toimialamme sisäinen kehittäminen jatkuu jo aiemmin aloitettujen linjausten mukaisesti kohti Perhekeskuksia, Terveys- ja hyvinvointikeskuksia ja Monipuolisia palvelukeskuksia. Niiden kehittämisen yhteydessä pilotoidaan uusia toiminta malleja – ketterät kokeilut ovat päivän sana!

Vuoden 2017 aikana tehdään päätökset Talous-ja tukipalveluosaston tekstinkäsittely-yksikön sekä laitoshuollon kokonaisuuden mahdollisesta siirtämisestä HUSiin. Nämä siirrot ovat työnantajan mielestä valmistautumista tulevaan SOTEen ja maakuntaan – henkilöstöjärjestöt ovat sitä mieltä, ettei tässä vaiheessa kannattaisi/pitäisi tehdä näin isoja muutoksia vain ”varmuuden vuoksi”!

Hallinnon osastoilla kaupungin johtamisrakenteen vaatimat muutokset kohti kaikkien toimialojen yhtenäistä hallintomallia tarkoittavat perusteellista mylläystä. Tämän kevään kuluessa on tarkoitus muokata uusi organisaatio toimivaksi kokonaisuudeksi yhteistyössä tulevien toimijoiden kanssa! Myös osastoilla oleva hallinnollinen toimistotyö ja sen organisoituminen selvitetään tämän kevään aikana.  Eli : osallistuminen työpajoihin ja  yhteistoimintakokouksiin on kannattavaa eivätkä uudet rakenteet ole välttämättä valmiiksi hiottuja vielä kesäkuun alusta.

Tässä vain muutamia muutos/kehittämishankkeita – kaikilla osastoilla tapahtuu ja pitäisi kai sanoa, että sattuukin: aina ei muisteta yhteistoiminnan pelisääntöjä! Mikäli ”epäilet” oman toimintasi muutosten etenemisen tapaa, kysy meiltä toimijoilta: pääluottamusmieheltä ja luottamusmiehiltä tai yhteistoiminta-henkilöiltä, joiden nimet löydät sivujemme yhteystiedot-osasta. Mekään emme aina tiedä kaikista ja kaikkea, mutta otamme selvää!  Kaiken kaikkiaan muutoksien etenemistä voi/kannattaa seurata sekä kaupungin intrasivuilta että omasta helmestämme. Sieltä löytyy viraston/toimialan yhteisiä sekä osastojen sivuilta heidän omiaan.

Eikä ole myöskään pahitteeksi seurata osastopäälliköiden ”toiselta linjalta” – blogeja ja samoin kannattaa kurkata myös pääluottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen blogia (joka löytyy turhan monen mutkan takaa osoitteesta  sote/henkilosto/yhteistoiminta_ja_tyosuojelu/paaluottamusmiesten_ja tyosuojeluvaltuutettujen_blogi). Kannattaa seurata myös SOTE-uutiskirjettä sekä esimiesviestiä (muidenkin kuin esimiesten!) ! Tietoa on kun olisi vain aikaa seurata sitä!

Mutta: osallistukaa ja ottakaa tarvittaessa yhteyttä!


Liisa Paavola

pääluottamusmies