PUHEENJOHTAJALTA 17.10.2018

Jussi Ruokonen
17.10.2018

Jytyssä järjestetään luottamusmiesvalit kaudeksi 2019-2020.

Suurimmassa osassa eri työnantajia alkaa lähipäivinä ehdokasasettelu pääluottamusmies-, luottamusmies- ja varaluottamusmies-pesteistä. Ensi viikolla pääsääntöisesti saat sähköpostin, miten asiassa menetellään.

Nyt on siis aika miettiä omalta osaltasi siitä, että haluaisitko alkaa motivoivaan, mutta myös aika vaativaan pestiin. Jos oikeasti haluaa vaikuttaa asioihin, niin luottamusmiehen roolissa pääsee sekä vaikuttamaan, että myös kuulemaan monia asioita laajemmin oman työpisteen ulkopuolelta.

Ehdokasasettelun jälkeen tulee joissain paikoissa vaaleja ja sehän on ihan positiivinen asia. Niissä tilanteissa äänestäminen on myös osa vaikuttamista.

Seuraa siis tämän asian tiimoilta postiasi.

Toki tällähetkellä on muutenkin syytä seurata yhdistyksemme ja Jytyn tiedotteita, moni iso asia on menossa tänä syksynä.

Viimeisempänä asiana on irtisanomislainsäädännön käsittely maamme hallituksessa ja eduskunnassa. Tällä hetkellä moni ay-liitto on tehnyt ratkaisuja niin lakkojen kuin muiden työtaistelutoimenpiteiden osalta ja vauhti tuntuu kiihtyvän toimenpiteiden osalta. Jytyn hallitus käsittelee toimenpiteitään seuravan kerran kokouksessaan 25.10 ja sen jälkeen olemme Jytyn linjauksista viisaampia.

Näillä mennään taas eteenpäin ja mukana myös Jussi.