YKSI


Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan YKSI-ammattiosaston sivuille.


YKSI-ammattiosasto kokoaa valtakunnallisesti yhteen Jyty Metropolin yksityisten sopimusalojen jäsenet.

Tällä hetkellä ammattiosaston jäsenistö koostuu pääsääntöisesti jäsenistä, jotka työskentelevät työpaikoilla, joissa noudatetaan yksityisen opetusalan työehtosopimusta tai yksityisen sosiaali- ja terveyspalvelualan työehtosopimuksia.


Opetusalan tyypillisiä työpaikkoja ovat esimerkiksi ammattikorkeakoulut, kansanopistot ja yksityiset musiikkioppilaitokset.


Yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla työpaikat löytyvät yksityisten yritysten, järjestöjen, säätiöiden ym. kolmannen sektorin palveluntuottajien palveluista, esimerkiksi yksityiset hoitokodit, lastensuojelulaitokset ja päiväkodit.


Jäsenten ammattikirjo on vähintäänkin yhtä laaja kuin työnantajien ja työpaikkojen kirjo.

Puheenjohtaja esittäytyy

Hei,

olen Niina Pietilä ja toiminut YKSI-ammattiosaston puheenjohtajana lokakuusta 2022 alkaen. 

Työskentelen Tukikohta ry:ssä, päihdekuntoutuksessa sosiaalisen kuntoutuksen ohjaajana. Harrastuksena minulla on kahvakuulailu sekä kissat, joita omistan viisi.

Ammattiosastossani olen toiminut vuodesta 2020 alkaen ja sitä ennen toimin aiemman yhdistyksen hallituksen jäsenenä sekä nuorisovastaavana.

YKSI-ammattiosastossa haastavaa sekä mielenkiintoista on ammattiosaston valtakunnallisuus sekä työpaikkojen monimuotoisuus. Tärkeää ammattiosastossa on edunvalvonta, joka korostuu kokoajan muuttuvassa työelämässä. Mikäli ammattiosastosi toiminta kiinnostaa sinua, ole rohkeasti yhteydessä, uusia aktiiveja kaivataan aina!