Pääluottamusmies

Sotepe-ammattiosaston pääluottamusmies Jouni Susi 
p. 050 593 1321 jouni.susi(at)hel.fi

Jäsentiedotteita

Hei jäsenistö                                                                      25.1.2022

Näin se on vuosi 2022 lähtenyt käyntiin. Kevättä ja valoisuutta kohdin ollaan menossa. Ja sääkin vaihtelee ihan kevään tapaan.

Valoa ei vaan näy korona-kurimuksessa ja jonkinmoinen omikron-varianttikin nostaa päätään. Mutta pidetään koronarokotukset voimassa ja muistakin suojaustoimenpiteistä huolta. Ja koetetaan jaksaa elää vielä runsaiden rajoitusten kanssa, kyllä tämä virus vielä selätetään!

Vielä ei ole päätöksiä Tartuntatautilain 48 a §:n soveltamisesta toimialalla, se on ensi viikolla olevassa Sote toimialan henkilöstötoimikunnan kokouksen listalla. Kannattaa seurata myös intraa, toki esihenkilötkin ovat velvollisia tiedottamaan tärkeistä ajankohtaisista asioista.      

Tässä Jytyliiton tiedoite asiasta:https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/voiko-kaikilta-sote-alalla-tyoskentelevilta-vaatia-koronarokotusta-ja-rokotustietoja.aspx

Se on tiedossa, että koko meidän toimialueella on huutava pula työntekijöistä ja priorisointilistausta työtehtävistä on tehty ainakin kotihoitoon. Työnantaja on huomioinut tilanteen ja päättänyt tuplavuorokorvauksen jatkamista työaikajaksolla 24.1. – 8.5.2022 ja nostamalla korvaussumman150€/ ylimääräinen työvuoro. Korvausta maksetaan enintään kolmesta ylimääräisestä vuorosta per työaikajakso.

Ammattiliitto Jyty käy muiden julkisen sektorin ammattiliittojen kanssa neuvotteluja työnantajan kanssa tulevista työehtosopimuksista. Yhtenä tärkeänä päämääränä on, että matalapalkka-aloille saataisiin palkankorotukset ja että korotukset kuuluvat kaikille, ei vain tietyille ammattiryhmille. Neuvottelut eivät tule olemaan helppoja ja siksi niiden päättymistä helmikuun loppuun mennessä pidetään vielä tällä hetkellä epätodennäköisinä.

Sote- uudistus etenee hitaasti mutta varmasti. Sunnuntaina pidettiin aluevaalit, joissa oli myös jytyläisiä ehdokkaita mukana. Helsingissä sote-muutosta valmistellaan erityispäätöksen myötä toisin kuin muualla, mutta meilläkin uudistus tuo muutoksia tullessaan. Tässä alla linkki jossa asiaa on selvitetty. Kaupungin järjestöneuvottelukunnassa, joka muodostuu järjestöjen ja työsuojelun edustajista, toimii oma sote- jaos, jossa minäkin olen mukana.

http://helmi.hel.fi/Uutiset/Sivut/Sosiaali-ja-terveydenhuollon-seka-pelastustoimen-uudistus-etenee-Helsingissa.aspx

Mikäli sinulla on kysyttävää työsuhteeseesi ja sen muutoksiin liittyen, olethan minuun yhteydessä!

Terveisin 

Sari Kuosku
pääluottamusmies