Ajankohtaista

Nuorisovastaavan terveiset 31.8.2020,

 

Terve Jyty metropolin nuoret!

 

Kesälomat ovat ohi ja syyskausi on alkanut, korona 2 tuolla näyttää uhkailevan meitä, mutta ei anneta sen lannistaa. Toimintamme jatkuu rajoitusten puitteissa ja näin ollen alamme suunnitella loppusyksyn ja pikkujoulujen aikaa yhdessä. Meillä on ammattiosastojen nuorisovastaavien kanssa tapaaminen torstaina 17.9.20 ja teemme suunnitelmat loppuvuoden osalta. Tosin toimintamme pitää rakentaa myös niin että se on liikuteltavissa myös muutosten tullessa, jos tautiepidemia pahenee. Nyt sinulla on oiva tilaisuus vaikuttaa tuleviin tapahtumiin olemalla yhteydessä ammattiosaston nuorisovastaavaasi ja kertoa mitä sinä haluaisit tehdä yhdessä.

Kevään korona-aallosta on tullut paljon työttömiä ja lomautuksia, joita voi vain kauhulla seurata. Onneksi juuri sinä Jytyn alle 37-vuotias nuori kuulut ammattiliittoon ja sinulla on edunvalvojien tuki ja liiton edut käytössä. Nyt vielä, kun muistat kysyä ja vinkata työkaverille liitostamme, yhdistyksestämme ja eduistamme, joita Jyty tarjoaa jäsenilleen.

Päivitän tietoa kotisivuille, kun suunnitelmat ja toteutus on selvä. Pysykää terveinä, mukavaa syksyn alkua kaikille.

Terveisin, Jyty Metropolin nuorisovastaava Jaakko Perttunen

 

 

 

Puheenjohtajalta, 11.8.

 

Tänä vuonna paluu takaisin töihin kesälomilta tuo monille täynnä kysymysmerkkejä; tuleeko koronan toinen aalto, tiukentuuko rajoitukset, jatkuuko etätyöskentelysuositukset? Tiedotusvälineet välittävät päivittäin meille uusia asioita koronaan liittyen. Uutiset voivat aiheuttaa pelkoja, hämmennystä ja epätoivoakin. Elämme "uudessa normaalissa", jossa on huomioitava valtiovallan päätösten lisäksi oma käyttäytymisemme. Vastuullisuus käsienpesusta, käteen tai liinaan yskimisestä, kasvosuojen käytöstä ja  turvavälien noudattamisesta on meillä kaikilla.

Yksilön vastuu on osa yhteistä vastuuta. Aivan kuten työntekemisen muodot muuttuvat, on meidän itsemmekin muututtava. Alkuvuoden kokeilimme tehdä asioita toisin ja nyt lomien jälkeen tulemme sitä jatkamaan. Muutos on mahdollisuus uuteen ajatteluun. Ja se on hyvä asia.

Hyvää alkusyksyä toivottaen,

Kaisa

Käy päivittämässä muuttuneet yhteystietosi Jytyn nettisivuilla jäsenrekisterimme Jässäriin, niin olet mukana sähköpostijakelussamme!

 

Nuorisovastaavan terveiset

 

Tervehdys jyty metropolin alle 37 vuotiaat jäsenet!
 

Nuorisotoiminta on ollut nyt hiljaista koronan takia ja rajoitukset jatkuvat ainakin toukokuun ajan ja ehkä enemmän, sitä emme vielä tiedä.

Olemme päätyneet siihen tulokseen, koska emme voi ennustaa pandemian kestoa, niin aloitamme tässä vaiheessa kesätauon ja jatkamme toimintaa elokuussa, jos tilanteet sen sallivat.

Paljon on jäänyt tekemättä ja järjestämättä,mutta yritetään paikata tämä kevät, syksyn ja pikkujoulujen aikana.

Joten tässä vaiheessa toivotan kaikille hyvää kesää ja pysykää terveinä!

Jos teillä tulee ideoita mieleen mitä teemme, niin tuokaa ne nuorisovastaaville tiedoksi niin rykäistään toiminta reippaasti käyntiin, kun lomat on vietetty.

Kevät terveisin: 

Nuorisovastaava: Jaakko Perttunen

Jäsentiedote 13.3.2020:

 

Koronavirusepidemian etenemisen vuoksi niin työnantajat kuin muutkin yhteisöt ovat tehneet toimintalinjauksia. Epidemian laajenemisen estämisen ja haittojen minimoinnin vuoksi liittohallituksemme on linjannut, että Jytyn jäsentilaisuudet on peruttu ainakin 30.4. saakka. Yhdistyksemme noudattaa myös tätä linjausta. Mikäli olet ilmoittautunut liiton tai yhdistyksen tilaisuuksiin ko. aikana, tulet saamaan peruutuksen lähiaikoina järjestävältä taholta.

Epidemiasta huolimatta yhdistyksen edunvalvontatyötä jatketaan niin normaalisti kuin mahdollista!

Liitto on informoinut kunta- ja yksityissektorilla työskenteleviä jäseniä koronaviruksen vaikutuksista työhön, tässä linkit tiedotteisiin:
https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/koronaviruksen-vaikutukset-tyohon.aspx
https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/-koronaviruksen-vaikutukset-tyohon-yksityisilla-aloilla.aspx

Seuratkaa myös työnantajakohtaisia ohjeita sekä THL:n ohjeistusta (https://thl.fi/fi/).

Kaikesta huolimatta toivotamme sinulle jäsen, aurinkoista viikonloppua - pysytään terveinä!

Ystävällisin terveisin,
Pj Kaisa ja jäsenpalvelusihteeri Niina

 

Liiton ajankohtaista ja uutiset

SEURAA LIITTOA

Jyty-liitto
Jyty-lehti
Jyty-facebook
Jyty-facebook
Jyty-twitter
Jyty-youtube

Jäsentiedotteet