Ajankohtaista


Puheenjohtaja Merja Liespalo


Olen ammattiosasto HELKOn puheenjohtaja toimintakauden 2020-2022.

Olen työskennellyt Palmia Oy:ssä sen perustamisesta alkaen, eli vuodesta 2015. Ennen vuotta 2015, työskentelin Palmia liikelaitoksessa mm. yksikön sihteerinä ja muutaman vuoden päätoimisena pääluottamusmiehenä. Ennen liikelaitos aikaa työskentelin Helsingin kaupungin kiinteistöpalvelukeskuksessa. Olin siis mukana jo silloin luottamusmiehenä henkilöstötyöryhmässä kun perustettiin Palmian liikelaitosta vuonna 2004.

Luottamusmies tehtävissä olen ollut siis vuodesta 2004.
Nykyinen työtehtäväni on HR-asiantuntija. Sekä pääluottamusmies.

Jyty liitossa arvostan poliittisesti sitoutumattomuutta. Mielestäni politiikka ei kuuluu ay-toimintaan. Ammattiosaston toiminnassa päätehtäviäni ovat jäsenhankinnan edistäminen sekä, jäsenten eduista huolehtiminen yhdessä muiden johtokunnan jäsenten kanssa. Jäsenhankinnassa koemme suuria haasteita kun henkilöstöä vähennetään eikä uusia palkata.

Helkon haasteena on myös jäsenistön runsas yksittäisten työnantajien joukko ja jäsenistön yhtiöiden erilainen toiminta ja maailma verrattuna kaupunkiympäristöön - kaupunki työnantajana. Työelämän haasteina ovat kiristyvät henkilöstöresurssit, kilpailutukset sekä kustannusten hallinta ja kuitenkin samalla lisääntyvät laatu- ja tulostavoitteet.

Luotetaan kuitenkin tulevaan :)

Pj. PLM Merja LiespaloLuottamushenkilöiden esittelyt


Merja Liespalo, Palmia Oy

Olen toiminut Palmia Oy:n (vanha liikelaitos) pääluottamusmiehenä vuodesta 2009. Kokemusta on kertynyt luottamusmiestoiminnasta jo vuodesta 2004. Edustettaviani ovat eri ammattialoilta siivous, kiinteistönhoito, ruokapalveluala, turva-ala sekä toimistoala. Tämän päivän mottoni onkin näin kilpailutuksen keskellä ”työpaikkojen säilyminen mahdollisimman monella työntekijällä”. Siinä riittää luottamusmiehellä myös jatkossa tekemistä.


Pasi Niinikoski, Helsingin seudun liikenne (HSL)

Olen HSL:n Jytyn pääluottamusmies vuodesta 2020 ja jatkan samaa luottamustehtävää alkaneella kaudella 2021-2024. Edustettavani toimivat HSL:ssä monipuolisissa asiakaspalvelutehtävissä (mm. matkalippujen tarkastus, asiakasneuvonta) ja erilaisissa hallinnon tehtävissä. Vaikutan aktiivisesti myös HSL:n henkilöstötoimikunnassa ja olen mukana eri työryhmissä kehittämässä uutta työn tekemisen mallia. Minut tavoittaa parhaiten joko pasi.niinikoski@hsl.fi tai 050 5872188.


Merja Huotari, Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä (HSY)

Toimin pääluottamusmiehenä Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymässä (HSY). Olen toiminut pääluottamusmies Sari Nieminen sijaisena 1.4.2020 – ja toimin vuoden 2020 loppuun. 1.1.2021 aloitan varsinaisena pääluottamusmiehenä. Tule mukaan toimintaan, ettei minun tarvitse hoitaa kaikkea yksin. Luottamusmies ja varaluottamusmies paikat ovat täyttämättä. Ota minuun yhteyttä ja tervetuloa mukaan luottamushenkilö toimintaan. etunimi.sukunimi@hsy.fi. puh. 0503181133


Päivi Hinkkanen, Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr

Olen toiminut Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr:n luottamusmiehenä 1.10.2018 lähtien.


Milja Kalso, MetropoliLab Oy

Olen toiminut MetropoliLab Oy:n pääluottamusmiehenä 1.3.2020 lähtien.