Jäsentiedote 1/2024

Tiedotteella mm.:

  • Suurmielenosoitus 1.2.2024
  • Punkaharjun mökin arvonta
  • Uuden jäsenen muistaminen 
  • Suosittele jäsenyyttä, saat lahjakortin!

PUHEENJOHTAJALTA 20.1.2024

Työntekijän irtisanomisen helpottaminen ja nopeuttaminen, vuoden mittaisten perusteettomien määräaikaisten työsuhteiden mahdollistaminen, työttömyysturvan heikennykset sekä rajoitukset lakko-oikeuteen. Sokerina pohjalla työehtosopimusneuvotteluissa sovittavien palkankorotusten lakisääteinen vientimalli, mikä sementoisi epäreilusti ja epätasa-arvoisesti julkisen sektorin palkkojen jäämisen miesvaltaisten vientialojen alle. Nämä suunnitellut heikennykset vaikuttavat meihin kaikkiin! Mikäli et hyväksy näitä nykyisen hallituksen suunnitelmia, osallistu torstaina 1.2. klo 12-14 Helsingin Senaatintorilla järjestettävään STOP nyt! -mielenosoitukseen ja ilmaise, että tämä ei käy!

Hallituksen seminaarissa 12.1.2024

STOP nyt! -mielenosoitus on laillinen ja työntekijöillä – lukuun ottamatta virkasuhteisia - on oikeus osallistua siihen. Ilmoita työpaikalta poistumisestasi esihenkilöllesi hyvissä ajoin. Työstä poistuminen kesken työpäivän on omaa aikaasi. Toivon, että mahdollisimman moni yhdistyksemme jäsenistä käyttää hyväkseen mahdollisuutta vaikuttaa, jotta hallitusohjelman sisältämät heikennykset perutaan ja aitoja neuvotteluja jatketaan. Se on koko Suomen työntekijöiden etu. Mikäli et pääse paikalle Senaatintorille, voit merkata somepostauksiisi #STOPnyt -merkinnän, niin tuet asiaamme.

Moni ammattiliitto on ilmoittanut järeämmistä järjestöllisistä keinoista hallitusohjelman työelämän heikennyksiä vastaan. SAK, PAM ja STTK:lainen Pro käyttävät mahdollisuutta poliittiseen lakkoon tammi-helmikuun vaihteessa. Myös muut STTK:laiset liitot pohtivat tätä vaikutuskeinoa. Seuraa siis Jytyn viestintää mahdollisista tulevista toimenpiteistä.

Alkuvuoden hyviin uutisiin kuuluu eri työehtosopimusten (esim. yksityisen opetusalan, KVTES:n, SOTE-tes:n, HYVTES:n, Teknisen sopimuksen ja OVTES:n) tulevaksi kevääksi sovittujen palkankorotuskohdentamisen neuvottelujen aloittaminen. Työnantajakohtaiset luottamusmiehemme ovat varmistamassa, että jytyläiset ammattiryhmät yksilötyöntekijöitä unohtamatta huomioidaan neuvoteltaessa korotusten kohdentamisesta.

Jyty Metropolin uusi hallitus aloitti toimintansa vauhdikkaasti. Yhdistyksen tämän vuoden pääteemana on jäsenhankinta, joka oli aiheena myös tammikuun alkupuolen aloitusseminaarissamme. Uusien jäsenhankintakeinojen käyttöönotto, nykyisten jäsenten toiveiden tarkalla korvalla kuunteleminen, hyvät jäsenedut ja yhdessä tekeminen ovat keskiössä tämän vuoden toiminnassamme. Seuraa siis yhdistyksen sekä ammattiosastosi viestintää ja muista, että myös sinä voit toimia jäsenhankkijana työpaikallasi ottamalla liittoon kuulumisesi puheeksi työkavereillesi. Saat myös konkreettista hyötyä jäsenhankkijana toimimisesta!

Terveisin,
Kaisa

SUURMIELENOSOITUS TULOSSA!

Ammattiliitto Jyty osallistuu STTK:n ja SAK:n yhteiseen mielenosoitukseen hallituksen valmistelemia työelämäheikennyksiä vastaan torstaina 1. helmikuuta klo 12.00-14.00 Helsingin Senaatintorilla.

Jyty osallistuu työelämäleikkauksia vastustavaan STOP nyt! -mielenosoitukseen – ”Sanelu rikkoo suomalaisen neuvottelukulttuurin”

– Hallitus ajaa laajoja työelämäheikennyksiä yksipuolisesti sanellen, mitä emme voi hyväksyä. Työelämää on kehitettävä, mutta tällainen sanelu rikkoo suomalaisen neuvottelukulttuurin, joka on ollut yhteiskuntamme vahvuuksia, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima sanoo.

Nyt on aika näyttää hallitukselle, että kansan enemmistö ei hyväksy heidän yritystään heikentää työssäkäyvien oikeuksia ja työsuhdeturvaa. Tule mukaan näyttämään ja käyttämään joukkovoimaa!

Huom. Jytyn jäsenten osallistuminen STOP nyt! -mielenosoitukseen tapahtuu pääsääntöisesti omalla ajalla. 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Lisätietoa Ammattiliitto Jytyn nettisivuilla.

PUNKAHARJUN MÖKIN ARVONTA 

Nyt on hyvä mahdollisuus päästä viettämään lomaviikko edulliseen jäsenhintaan Jyty Metropoli ry:n Holiday Club - lomaosakkeessa Punkaharjulla. 

Mökin vuokrausviikko on viikko 12 lauantaista lauantaihin (16.3.-23.3.2024). Jäsenhinta 300€/vko.

Mökkejä on vain yksi tarjolla, joten arvomme lomaviikon ilmoittautuneiden kesken. 
Ilmoittaudu formsin kautta tästä linkistä tiistaina 6.2.2024 mennessä. Arvonta suoritetaan torstaina 8.2.2024. Ilmoitamme mökkiviikon saajalle sähköpostitse samana päivänä. 

Hyödynnä jäsenetusi ja ilmoittaudu!

Hallituksen ajankohtaiset

Yhdistyksen hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseen torstaina 18.1.2024

Hallitus vuodelle 2024:
PJ Kaisa Soininen
I varapj Kirsi Jaakkola (KASKU)
II varapj Sari Nieminen (HELKO)
Tuija Hakkarainen (SOTEPE)
Arja Karppinen (VANTAA)
Mikko Lehtonen (HAL)
Toni Ohvo (HUS)
Niina Pietilä (YKSI)
Johanna Puska (KYMPPI)

Kokouksessa päätettiin henkilövalinnoista eri toimikuntiin ja yt-elimiin.
Yhdistyksen nuorisovastaavaksi valittiin Eemil Heimo (YKSI).

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin mm. ajankohtaiset edunvalvonta-asiat sekä yhdistyksen toimintaan liittyviä linjauksia tälle vuodelle. 

Kuvat vuoden 2024 hallitusseminaarista

Jäsenhankinta ja uuden jäsenen muistaminen

Yhdistys uudisti jäsenhankintaetujaan ja uuden jäsenen pakettia viime syksynä.


Hankkimalla uuden jäsenen ja ilmoittamalla asiasta yhdistyksen toimistoon niina.toivonen@jytyliitto.fi, sinulle ja uudelle jäsenelle lähetetään kiitokseksi S-ryhmän lahjakortit (á 20€)!

Uudelle jäsenelle lähetetään myös Finnkinon sähköiset leffa- ja herkkuliput muutaman kuukauden sisällä liittymisestä. 
Tämä yhdistyksen oma jäsenetu lähtee kaikille uusille jäsenille automaattisesti.

HUOM. vuoden 2024 kalentereita on vielä saatavilla!

Taskukalenteri on yhdistyksen tämän vuoden yksi jäseneduista. Jos olet vielä vailla vuoden 2024 kalenteria ota yhteyttä yhdistyksen toimistoon, niin lähetämme sen sinulle.

Yhdistyksen yhteystiedot

                                                       
Puheenjohtaja                                   Yhdistyskoordinaattori
Kaisa Soininen                                  Niina Toivonen
050 324 2340                                   050 342 3217
kaisa.soininen@hel.fi                        niina.toivonen@jytyliitto.fi

Sinua palvelee myös oma ammattiosastosi ja luottamusmiehesi

Tarkista oman ammattiosastosi puheenjohtaja ja sihteeri: https://www.jytymetropoli.fi/ammattiosastot/ 

Luottamusmiesten tiedot löytyvät: https://www.jytymetropoli.fi/luottamusmiehet/

Liiton yhteystiedot:

Jäsenrekisteri: jasenrekisteri@jytyliitto.fi, p. 020 789 3720 (ma-ti klo 9-11, ke suljettu, to-pe 9-11)

Jäsenmaksut: jasenmaksut@jytyliitto.fi, p. 020 789 3730 (ma-ti klo 9-11, ke suljettu, to-pe 9-11)

Työttömyyskassa Aaria: asiakaspalvelu@aariakassa.fi, p. 020 7655 900 (ma, ke, to klo 9-12, ti klo 12-14)

Muistathan käyttää kaikkia palveluita hyödyksi!