Jäsentiedote 2/2024

Tiedotteella mm.:

  • Jytyn työpaikkakiertueen terkut
  • Väransbyn ja Saariselän lomaviikkojen hakuaika alkaa
  • Yhdistyksen karaokeilta 3.4. Vallilassa, ilmoittautuminen alkaa 18.3.
  • Omavastuut viikonloppuna järjestetyille liiton kursseille
  • Ammattiosastojen tulevat tapahtumat
  • Jyty-kahvit
  • Mielenosoitus 1.2.2024 tunnelmat
  • Jyty tukee jäsentensä oppimista

PUHEENJOHTAJALTA 6.3.2024

Alkukevään säiden lämpenemisen myötä myös työmarkkinat lämpenevät. Kirjoittaessani palstaani pääministeri Petteri Orpo on kutsunut työmarkkinajärjestöt luokseen keskusteluun vientivetoisesta palkkamallista. Heti uutisoinnin jälkeen keskusjärjestö SAK ilmaisi epäilyksensä kutsun tarkoitusperistä. Järjestö haluaisi, että keskusteluihin nostettaisiin kaikki työelämää koskevat asiat. SAK ilmoittikin juuri uusista työtaistelutoimista, jotka kohdistuvat pääasiassa vientiin ja tuontiin satamissa ja raiteilla. STTK:lainen Jyty on ilmaissut tahtotilansa varsinaisten neuvotteluosapuolten, työmarkkinajärjestöjen neuvottelujen jatkamiselle, mutta neuvottelu on mahdotonta, jos neuvotteluosapuolia ei ole. Liiton puheenjohtaja Jonna Voima piti pääministerin kutsua hyvänä asiana, mikäli se edistää myös varsinaisten neuvottelujen jatkamista.

Jytyn Miten menee, kuntatyöntekijä? -työpaikkakiertue eteni Helsinkiin maaliskuun alussa. Liitto teki jäsenilleen kyselyn, jonka tuloksia liitto esittelee kiertueellaan ympäri Suomea. Hyvinvointialueiden perustamisen jälkeen usea kuntatyönantaja tekee säästöjä, joilla on laajoja henkilöstövaikutuksia. Helsingin ei tarvitse säästellä, mutta kaupungin haasteena on työntekijöiden saatavuus sekä pysyvyys varsinkin työvoimapula-aloilla. Jonna Voima sekä edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara kiersivät 4.3. helsinkiläisissä työpaikoissa kasvatuksen ja koulutuksen sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialoilla tavaten jäsenistöä sekä työantajan edustajia. Kiertuepäivän päätteeksi kaupungilla työskentelevät jäsenet tapasivat after workeilla liiton ja yhdistyksen edustajia Helsingin keskustassa.

Järjestelyeräneuvottelut, eli suomeksi sanottuna työehtosopimuksen mukaiset palkankorotusneuvottelut ovat kunta- ja hyvinvointialan työpaikoissa täydessä vauhdissa. Pääluottamusmiehet ovat varmistamassa, että jytyläiset ammatit ovat palkankorotuslistoilla mukana. Jytyn tavoitteena on, että korotukset kohdennettaisiin tehtäväkohtaisiin palkkoihin ammattien vetovoimaisuuden varmistamiseksi ja työntekijöiden ostovoiman nostamiseksi - samalla kaikki työntekijät pääsisivät palkankorotusten piiriin.

Jyty Metropolin kevääseen kuuluu edunvalvontatyön lisäksi avoimet jäsentilaisuudet, joihin jytyäinen jäsen voi tuoda mukanaan järjestäytymättömän työkaverinsa. Yhdistys järjestää ”Karaokea metropolilaisittain” -illan Helsingissä keskiviikkona 3.4. Saat kutsun tilaisuuteen sähköpostitse. Tule mukaan ja tartu mikrofoniin!

Terveisin,
Kaisa

Jytyn Miten menee kuntatyöntekijä? -työpaikkakiertue

Jytyn johtajisto on kiertänyt helmi-maaliskuun aikana jytyläisissä työpaikoissa ympäri Suomea. Jyty Metropolin alueen osalta työpaikkakiertue alkoi Vantaan kaupungin johtajien tapaamisella pe 16.2. Tapaamisessa oli mukana myös Vantaan kaupungin pääluottamusmies Jaakko Perttunen. 

Helsingin kaupungilla järjestettiin työpaikkakiertue ma 4.3. Kalasataman KYMP-talossa, iltapäivällä pääkirjasto Oodissa sekä afterworkeillä Helsingin keskustassa. Jytystä mukana olivat pj Jonna Voima, edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara sekä aluetoiminnan asiantuntija Liban Sheikh. Yhdistyksen puolelta oli mukana pääluottamusmiehiä sekä yhdistyksen puheenjohtaja. 

Kiertue tavoitti mukavasti jäsenistöä sekä työnantajien edustajia.

plm Johanna Puska (KYMPPI), Jytyn pj Jonna Voima, plm Kirsi Jaakkola (KASKO), yhdistyksen pj Kaisa Soininen
plm Jaakko Perttunen, Jytyn aluetoiminnan asiantuntija Liban Sheikh sekä Vantaan kaupungin ja Jytyn johtoa

Väransbyn ja Saariselän Hipun ja Hopun hakuaika alkaa 1.4.2024

Väransbyn mökin hakuaika alkaa 1.4.2024 ja päättyy 30.4.2024.

Viime kesänä suuren suosion saavuttanut jäsenetu jatkuu tänäkin vuonna. Hyödynnä vapaa-ajan jäsenetusi luonnonhelmassa!

Väransbyn mökki, 60 m2, 4+2 hlö (ei lemmikkejä)

Ankarlaxintie 374, Kirkkonummi

Mökki sijaitsee Kirkkonummen Väransbyn ulkoilualueella meren äärellä. Tupakeittiö ja makuualkovi, sähkölämmitys, sähköliesi, jääkaappi ja takka. Perusastiat ja kahvinkeitin. Puulämmitteinen sauna ja ulko-wc, pieni vaja ja soutuvene.

Hinnat näet täältä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Alla linkki hakulomakkeelle:

HUOM. Väransbyn avoimet ovet / talkoot järjestetään tänä vuonna lauantaina 27.4. klo 12-14. Tervetuloa tutustumaan mökkiin ja auttamaan sen kesäkuntoon siivoamisessa! Tarjolla pientä tarjottavaa ja virvoikkeita!

-------------------------------------------------------------------------------SAARISELKÄ HIPPU JA HOPPU UUSI HAKUKÄYTÄNTÖ

Tänä vuonna Saariselän mökkien Hippuun ja Hoppuun alkaa 1.4. ja päättyy 30.4.2024 eli olemme siirtyneet samoihin hakukäynteisiin Väransbyn mökin kanssa. 

Saajat arvotaan, jos hakemuksia on samalle ajalle useampia. Mikäli haluat varata lomaviikon hakuajan jälkeen, voit tiedustella avoimia viikkoja mökkivastaavalta, Johanna Puskalta (johanna.puska@hel.fi). 

Alla linkki hakulomakkeelle:

Yhdistyksen karaokeilta 3.4. klo 17-20

Tule mukaan viettämään mukava ilta yhdessä karaoken merkeissä! Ilmoittautuminen alkaa ma 18.3. klo 12.00. Vielä mahtuu mukaan, ilmoittaudu yhdistyksen toimistolle. 

Ammattiosastojen tulevia tapahtumia keväälle 2024

HAL & HELKO järjestävät yhdessä keilausillan ke 20.3. klo 17-19
SOTEPE järjestää perinteisen petankki-tapahtuman pe 22.3. klo 16.30-18.30 Helsingin Petankki-hallilla Pasilassa
SOTEPE järjestää teatteri-illan Kansallisteatterissa pe 26.4. klo 19, teatteriesityksenä Juhlat-esitys
HELKO⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ järjestää risteilyn Tallinnaan 18.5.

Saat tietoa oman ammattiosastosi tapahtumista suoraan ammattiosastolta sähköpostitse. Mikäli oman ammattiosastosi tapahtumaa ei vielä ole tässä se on vasta suunnitteilla. Seuraa siis omaa sähköpostiasi aktiivisesti. 

Jyty-kahvit

Jyty-kahvit ovat yksi helpoimmista tavoista saada lisää Jytyn näkyvyyttä työpaikalla ja tuottaa samalla hyvää mieltä koko työyhteisölle. Jyty-kahveja järjestää ammattiosastot itsenäisesti ja lisäksi jokainen jäsen voi olla yhteydessä yhdistyksen toimistoon ja järjestää itse Jytyn tarjoamat kahvit työpaikallaan.

Voit samalla toimia jäsenhankkijana kertomalla omia hyviä kokemuksia jäsenyydestäsi ja kertomalla kuinka liittoon liitytään. Yhdistys palkitsee niin jäsenhankkijan kuin uuden jäsenenkin 20€ S-ryhmän lahjakortilla. Tiesithän myös, että liitolla on oma jäsenhankintakampanja, joten hyödyt tuplasti toimimalla jäsenhankkijana! 

Lisätietoa Jyty-kahvien järjestämisestä saat yhdistyksen toimistolta niina.toivonen@jytyliitto.fi tai ammattiosastoltasi

Ohessa kuvia erilaisista Jyty-kahveista. Jyty-kahvit saavat olla juuri tekijänsä näköisiä, joten ota meihin yhteyttä!

Yhdistyksen hallituksen linjaukset kurssien omavastuista vuodelle 2024

Yhdistyksen hallitus on linjannut, että liiton järjestämiin viikonloppukursseihin, mitkä yhdistys maksaa kokonaisuudessaan, omavastuu on aina 50 euroa, sis. kurssipaketin ja yöpymisen 2 hlön huoneessa. 

Tällaisia viikonloppukursseja ovat Jytyn järjestämät ammatilliset opintopäivät sekä työhyvinvointipäivät. 

Hallitus päättää tilaisuuskohtaisesti liiton muiden tapahtumien sponsoroinnista esim. syyspäivien. Näistä informoidaan aina erikseen. 

STOP nyt! -mielenosoitus 1.2.2024

Mitä me halutaan? STOP STOP STOP! Milloin me halutaan? NYT NYT NYT!

"Mielenosoitus kokosi yhteen jopa 13 000 osallistujaa ympäri Suomea. Tilaisuudessa pääsivät ääneen liittopuheenjohtajat, mukaan lukien Jytyn Jonna Voima. Jyty-ämpärin kanssa lavalle tullut Voima kertoi haluavansa antaa hallitukselle ämpärillisen jäitä hattuun." -Ammattiliitto Jyty

Jyty Metropoli osallistui yhdessä Ammattiliitto Jytyn kanssa STOP nyt! mielenosoitukseen helmikuun alussa. Jyty Metropoli vastustaa yhdessä Ammattiliitto Jytyn kanssa Orpon hallitusohjelman rajuja työelämäheikennyksiä.

Jyty tukee jäsentensä oppimista

Muistathan käyttää hyödyksi Jytyn jäsenetuja, mm. Helsingin aikuisopistolla on mielenkiintoisia kursseja myös keväällä. Jyty tukee jäsentensä opiskelua avoimessa yliopistossa maksamalla 75 % Aktiivi-Instituutin ja Helsingin aikuisopiston opintomaksusta. Pääset lukemaan Helsingin aikuisopiston uutiskirjeen tästä linkistä.

Ammattiliitto Jyty tarjoaa uutena etuna jäsenilleen osaamistalo Wakarun Oppia.fi-palvelun, josta löydät lukuisia koulutuksia jäsenalennuksella. Jäsenetusi on 10–50 %:n alennus normaalihinnasta.

Vuoden 2024 kalentereita on vielä yhdistyksen toimistolla, ota yhteyttä!

Yhdistyksen yhteystiedot

                                                       
Puheenjohtaja                                   Yhdistyskoordinaattori
Kaisa Soininen                                  Niina Toivonen
050 324 2340                                   050 342 3217
kaisa.soininen@hel.fi                        niina.toivonen@jytyliitto.fi

Sinua palvelee myös oma ammattiosastosi ja luottamusmiehesi

Tarkista oman ammattiosastosi puheenjohtaja ja sihteeri: https://www.jytymetropoli.fi/ammattiosastot/ 

Luottamusmiesten tiedot löytyvät: https://www.jytymetropoli.fi/luottamusmiehet/

Liiton yhteystiedot:

Jäsenrekisteri: jasenrekisteri@jytyliitto.fi, p. 020 789 3720 (ma-ti klo 9-11, ke suljettu, to-pe 9-11)

Jäsenmaksut: jasenmaksut@jytyliitto.fi, p. 020 789 3730 (ma-ti klo 9-11, ke suljettu, to-pe 9-11)

Työttömyyskassa Aaria: asiakaspalvelu@aariakassa.fi, p. 020 7655 900 (ma, ke, to klo 9-12, ti klo 12-14)

Muistathan käyttää kaikkia palveluita hyödyksi!


Hyvää Pääsiäisen aikaa!