Ajankohtaista
YKSI-ammattiosaston jäsentiedote
22.11.2021

Hei Yksi-ammattiosaston jäsenet,

Kirjoitellessani tätä jäsentiedotetta Etelä-Suomen harmaudessa on mukava muistella ammattiosaston jäsentapahtuma- ja vuosikokousviikonloppua, joka pidettiin Ylläsjärvellä 15–17.10. Ruskan sijaan pääsimme nauttimaan Pohjoisen ensilumista, saimme tehdä luontoretken koskemattomassa hangessa ja lumisateessa tarpoen. Jälleen kerran tulin pohjoisessa ajatelleeksi sitä, miten pitkä ja laaja maa Suomi on ja miten se näkyy ammattiosastomme toiminnassa. Yksi- ammattiosasto toimii valtakunnallisena ammattiosastona ja se luo toiminnalle omat haasteensa, varsinkin kaikille jäsenille suunnatun toiminnan toteuttamisessa. Haasteista huolimatta valtakunnallinen toimintamalli on mielestäni myös ammattiosaston rikkaus, jäsentapahtumissa on saanut tutustua moniin ihmisiin eri puolilta suomea.

VUOSIKOKOUKSEN KUULUMISIA

Vuosikokouksessa käsiteltiin ammattiosastojen sääntömääräiset asiat, hyväksyttiin edellisen toimikauden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio kuluvalle toimikaudelle. Lisäksi tehtiin valinnat ammattiosaston johtokuntaan erovuoroisten tilalle, johtokunnan jäsenet löytyvät tiedotteen lopussa. Kuluvalla toimikaudella on tavoitteena järjestää muutamia alueellisia jäsentapahtumia yhden kaikille suunnatun valtakunnallisen jäsentapahtuman lisäksi. Näistä tapahtumista tiedotetaan jäsenille lähemmin alueellisesti. Lisäksi kuluvalla kaudella halutaan tarjota jäsenille mahdollisuus järjestää pieni vapaamuotoinen jäsenilta omien Yksi-ammattiosastoon kuuluvien työkavereiden kanssa, vaikka ruokailun- tai teatterin merkeissä. Ammattiosasto tukee osallistujia 50 eurolla/ jäsen. Tilaisuuden järjestämisestä voi kysellä lisätietoja ja sopia ammattiosaston puheenjohtajan kanssa (yhteystiedot löydät kirjeen lopusta).

LOMAVIIKKO PUNKAHARJULLA

Ammattiosastolla on vielä ensi vuonna käytössä lomaosake Holiday Club Punkaharjun lomakeskuksessa viikolla 12, Viikko alkaa lauantaina 19.3.2022. Holiday Club Punkaharjun täydellisesti varustellut loma-asunnot sijaitsevat kauniilla paikalla Kulennoistenjärven rannalla. Loma-asunto on kooltaan 58 m² ja siinä majoittuu mukavasti neljä henkilöä. Loma-asunto on käytettävissä tulopäivänä klo 18 alkaen ja se tulee luovuttaa lähtöpäivänä klo 10 mennessä. Avaimet saat lomakeskuksen vastaanotosta. Viikon hinta on YKSI-ammattiosaston jäsenille vain 300 euroa ja se laskutetaan ennen lomaviikon alkua. Lomaviikko arvotaan hakijoiden kesken. Tarkemmat ohjeet arvontaan osallistumisesta löydät ammattiosaston kotisivuilta osoitteesta https://www.jytymetropoli.fi/ammattiosastot/yksi/ajankohtaista/ Hakemukset lomaviikkoon tulee jättää 15.1. 2022 mennessä.

Johtokunnan puolesta,
Olli-Pekka Kulju


Ammattiosaston johtokunta:

Olli-Pekka Kulju (Turku), puheenjohtaja, olli-pekka.kulju@jytyhallinto.fi, 040 8284940
Niina Pietilä (Helsinki), varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja ja nuorisovastaava
Henna Sotkasiira (Helsinki), sihteeri
Reijo Kettunen (Kuopio), johtokunnan jäsen
Janne Kylmämaa (Ylläsjärvi), johtokunnan jäsen
Päivi Bragge (Imatra), johtokunnan jäsen
Päivi Kari (Helsinki), johtokunnan jäsen
Eija Vanhanen (Helsinki), johtokunnan jäsen
Minna Lindfors (Espoo), johtokunnan jäsen


YKSI-ammattiosaston jäsentiedote     

                                                                         

Tervehdys YKSI-ammattiosaston jäsenille

Kutsu ammattiosaston edustaja ”etäkahville”

Koska varsinaisia jäsentapahtumia ei nyt päästä toteuttamaan, niin haluaisimme tarjota Yksi- ammattiosaston jäsenille mahdollisuuden tutustua omaan ammattiosastoon etäyhteyden avustuksella. Ideoikaa ammattiosastoon kuuluvien työkavereidesi kanssa ”etäkahvit” esim. Teamsin välityksellä ja kutsukaa ammattiosaston edustaja mukaan. Ammattiosasto tarjoaa osallistujille pientä purtavaa/ virvokkeita noin 20 € / osallistuja. Rahat maksetaan kuitteja vastaan. Ideoikaa yhdessä ja kysykää lisätietoja ammattiosaston puheenjohtajalta, yhteystiedot tiedotteen lopussa.

Tuki työsuhdeasioissa

Tuki ja apu työsuhdeasioissa on tärkein jäsenetu jäsenille. Seuraavaksi sinulle muistutukseksi, miten toimia, mikäli tarvitset tukea ja apua työsuhdeasioissa.                                                                                                      

Mikäli työpaikallasi toimii jytyläinen luottamusmies, on luottamusmies ensisijainen henkilö, johon otetaan yhteyttä työsuhdeasioissa.                                                                                              

Mikäli työpaikallasi ei ole valittuna luottamusmiestä, niin tukea ja apua saat Jyty Metropolin kautta.     

Yksityisen opetusalan työehtosopimuksen asioissa ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtaja Kaisa Soiniseen puh: 050 324 2340, (kaisa.soininen@hel.fi)                                                                                                                          

Yksityisen sosiaali- ja terveyspalvelualan työehtosopimusten asioissa ota yhteyttä ammattiosaston puheenjohtaja Olli-Pekka Kuljuun puh: 040 828 4940 (olli-pekka.kulju@pelastakaalapset.fi).  Luottamusmies tai yhdistyksen toimijat jatkavat asiasi hoitamista yhteistyössä kanssasi. Tallenna puhelinnumerot puhelimeesi, niin löydät yhteystiedot helposti.


YKSI- ammattiosaston johtokunnan puolesta Olli-Pekka Kulju, ammattiosaston puheenjohtaja                                                                                              

040 828 4940, olli-pekka.kulju@pelastakaalapset.fi