Jäsentiedote 3/2024

Tiedotteella mm.:

  • Yhdistyksen valtuustoehdokkaiden esittely
  • Luottamusmiesvaalit tulossa syksyllä
  • Jäsenetuja
  • Saariselän lomaviikon arvonta käynnissä
  • Päivitä yhteystietosi Jässärissä
  • Toimiston loma-ajat

Puheenjohtajalta 18.6.2024

Kesä on ihmisen parasta aikaa! Kulunut fraasi ilmentää olotilaa, jossa työelämän kiireet hellittävät ja voimme tehdä mieleisiä vapaa-ajan asioita, tai vain olla tekemättä mitään. Kunta- ja hyvinvointialueilla sekä niiden läheisillä sektoreilla työskentelevillä työ- ja vapaa-ajan rajat ovat vielä olemassa, ainakin teoriassa. Työehtosopimukset määrittelevät tarkasti työajat ja tehtäväsisällöt ovat - tai tulisivat olla - tarkasti määriteltyjä. Näin ei kuitenkaan aina ole. Työ- ja vapaa-ajan rajat hämärtyvät ja moni meistä tekee huomaamattaan palkatonta työtä. 

Työn ylikuormitus ilmenee väsymyksenä, joka ei helpotu edes pidemmän vuosiloman aikana. Tarkkaillaan itseämme ennen kesäloman alkua; onko meillä mahdollisuutta höllentää tahtia hiukan ennen lomaa, jotta siihen siirtyminen olisi helpompaa. Mikäli lomailu ei toimi työstä palautuvana elementtinä, kannattaa ottaa asia puheeksi esihenkilön kanssa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä luottamusmieheen tai työsuojeluvaltuutettuun, jonka kanssa voi pohtia onko työtä yksinkertaisesti liikaa verrattuna sopimuksessa olevaan työaikaan.

Ennen lomia voit tallentaa mielesi sopukoihin hautumaan muutamia liitto- ja yhdistystason syksyn tulevia tapahtumia. Tuleva syksy sisältää ammattiosastojen tarjoamien jäsentilaisuuksien lisäksi useita vaaleja, joissa meillä kaikilla on äänioikeus. Liiton ylimmän päättävän elimen eli liittovaltuuston vaalit pidetään lokakuussa. Jytyllä on neljä toimialuetta; etelä, pohjoinen, itä ja länsi, joissa voi asettua ehdolle oman kotipaikan mukaisesti. Yhdistyksellämme on kuusi virallista liittovaltuutettuehdokasta, joita toivomme saavamme liittotasoisiksi päätöksentekijäksi. Sinun vallassasi on, valitaanko heidät tähän luottamustehtävään. Sähköisissä vaaleissa äänestäminen on helppoa, tärkeintä on, että käytät äänesi. Esittelemme tässä Metropolista -tiedotteessamme viralliset ehdokkaamme. Toivottavasti löydät sieltä sinulle sopivan henkilön, jonka uskot edistävän juuri sinun ammattialasi edunvalvontaa.

Toiset tärkeät liittotason vaalit ovat Jytyn luottamusmiesvaalit, jotka toteutetaan heti liittovaltuustovaalien jälkeen loka-marraskuussa. Näissä vaaleissa valitaan työpaikkakohtaisia paikallistoimijoita edunvalvontatehtäviin. Kyseessä on liiton tärkeimpään tehtävään, edunvalvontaan oikeuttava luottamustehtävä, jonka toimintakausi on nelivuotinen (v. 2025–2028). Yhdistyksen piiriin kuuluu kymmeniä työnantajia, joissa työskentelee lukuisia jytyläisiä. Mikäli olet kiinnostunut tehtävästä, olethan yhteydessä omaan pääluottamusmieheesi, luottamusmieheesi tai allekirjoittaneeseen, ja kerromme sinulle lisää tästä tärkeästä ja mielenkiintoisesta luottamustehtävästä, jota tehdään työaikana joko kokoaikaisesti tai oman työtehtäväsi ohella, riippuen työpaikkasi jytyläisestä jäsenmäärästä. Saat koulutuksen liiton ja yhdistyksen toimesta, joten saat parhaan tuen luottamustehtävässäsi ja pääset kehittämään omaa osaamistasi työsuhde- ja työnantajaasi liittyvissä asioissa.

Metropoli-yhdistyksen kaksivuotinen oma valtuusto on vaihtumassa. Mikäli olet kiinnostunut näköalapaikasta oman yhdistyksesi toimintaan, voit ilmoittaa kiinnostuksestasi tähän kaksivuotiseen luottamustehtävään vaikka oman ammattiosastosi puheenjohtajalle. Metropolin valtuustoehdokkaat nimetään ammattiosastojen vuosikokouksissa lokakuun aikana. Seuraa viestintäämme ja osallistu oman ammattiosastosi vuosikokoukseen, se kannattaa.

Seuraa siis niin yhdistyksen kuin liiton viestintää ja käytä mahdollisuutesi vaikuttamiseen.

Mukavaa kesää kaikille toivottaen,
Kaisa

Mökkeilyä edulliseen jäsenhintaan

Oletko miettinyt kesällä mökkeilyä, mutta et ole vielä löytänyt sopivaa paikkaa?  
Jyty Metropolin jäsenet voivat vuokrata Jyty Espoon seudun mökkejä mm. Kirkkonummella Väransbyssa ja Lapissa Saariselällä edulliseen hintaan!
Lisätietoja mökeistä yhdistyksen nettisivuilta: https://www.jytymetropoli.fi/jasenedut/vapaa-aika/.
Kysy vapaat viikot mökkivastaavaltamme Johanna Puskalta, johanna.puska@hel.fi

LISÄVINKKINÄ: Ammattiliitto Jyty tarjoaa myös jäsenilleen edullisia mökkejä Levilla, Rukalla ja Tahkolla. Hyödynnä myös tämä jäsenetu! Lisätietoja löydät Ammattiliitto Jytyn nettisivuilta. 

Stansvikin lounas jäsenhintaan

Yhdistyksen jäsenenä saat alennusta Stansvikin ravintolan lounaista koko kesän ajan! Näyttämällä jäsenkorttia kassalla saat lounaan 13€ (ovh 14,50€). Stansvik sijaitsee Helsingissä Laajasalossa. Tee päiväretki Stansvikiin esim. yhteyslaivalla Kauppatorilta (Meritulintorilta). Pääset yhteyslaivalla Kruunuvuorenrantaan ja siitä on noin 2 km kävely Stansvikin ravintolalle. 

Jytyn perhepäivää vietettiin 8.6.

Jyty Metropoli järjesti yhdessä Jyty Espoon seutu ry:n kanssa piknikin Mustikkamaalla lauantaina 8.6. Piknikillä, johon osallistui runsaasti yhdistystemme jäseniä perheineen, oli ohjelmaa lapsille mm. taiteellisen leijonan kasvomaalausta, saippuakuplia ja tiedekorneri Ampiaisen vetämänä. Paikalla oli myös posetiivari Pikku-Markku soittamassa musiikkia. Ohjelman ohessa nautittiin yhdistysten tarjoamaa piknik-evästä. Saimme mukavaa palautetta läsnäolleilta, että lapset viihtyivät ja oli mukava hetki perheen kanssa. Tilaisuuden lopuksi osallistujille jaettiin ennakkoon tilatut Korkeasaaren liput edulliseen jäsenhintaan. Perinne saa jatkoa ensi vuonnakin, katsotaan millaisella konseptilla ollaan silloin liikkeellä! Mahtavaa, kun viihdyitte ja niin moni pääsi paikalle! 

Jyty Metropolin viralliset ehdokkaat Jytyn valtuustovaaleissa ja heidän esittelyt

Kirsi Jaakkola

Kuka olen?
Olen Kirsi Jaakkola. Olen koulutukseltani sosionomi AMK. Ammattiosastoni on KASKU.

Missä työskentelen?
Suurimman osan työurastani olen työskennellyt Helsingin kaupungilla leikkipuistotoiminnassa. Leikkipuiston sosiaaliohjaajan tehtävästä olen viidettä vuotta päätoimisena pääluottamusmiehenä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla. 

Oma roolini ammattiyhdistystoiminnassa tällä hetkellä?
Olen Jyty Metropolin hallituksessa ja 1.varapuheenjohtaja, Ammattiliitto Jytyn liittovaltuuston jäsen sekä asiantuntijajäsenenä Kasvatuksen ja koulutuksen ammattialaryhmässä.

Miksi haen liittovaltuustopaikkaa?
Haen Ammattiliitto Jytyn liittovaltuustoon toiselle kaudelle, jotta voin jatkaa osallistumista ja vaikuttamista moniammatillisen liittomme päätöksentekoon ja tulevaisuuteen. Sillä kaikkien työ on tärkeää!

Ilkka Konola

Kuka olen?
Ilkka Konola, 58-vuotias nuori mies Helsingistä. Ammattiosastoni on SOTEPE.

Missä työskentelen?
Helsingin kaupungilla Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimessa päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna. Perustyöni on lastensuojelussa lastenkodinjohtajana.

Oma roolini ammattiyhdistystoiminnassa tällä hetkellä?
Ammattiliitto Jytyn liittovaltuutettuna jo hyvän aikaa. Jyty Metropolin valtuuston puheenjohtaja. Työttömyyskassa Aarian hallituksen jäsen ja 1.varapuheenjohtaja.

Miksi haen liittovaltuustopaikkaa?
Halu vaikuttaa yhteisiin asioihin on edelleenkin voimakas. Uudessakin liittovaltuustossa on tärkeää, että on sopivassa suhteessa kokemusta ja uutta innokkuutta. Pitkä kokemukseni on jatkossakin käytettävissä.

Mika Karonen

Kuka olen?
Mika Karonen, 45v. Ammattiosastoni on HELKO.

Missä työskentelen?
Palmiassa kiinteistönhoitajana

Oma roolini ammattiyhdistystoiminnassa tällä hetkellä?
Olen Jyty Metropoli ry:n ammattiosasto Helko:n johtokunnan jäsenen, jonka lisäksi toimin työttömyyskassa Aariassa edustajiston jäsenenä kuluvan toimikauden vuoteen 2027 asti.

Miksi haen liittovaltuustopaikkaa?
Olen asettunut liittovaltuustoehdokkaaksi, koska haluan olla mukana vaikuttamassa meidän kaikkien jäsenten edunvalvontaan liittyviin kysymyksiin ja päätöksiin näinä haasteellisina aikoina, jolloin työehtojamme ja liittojen vaikutusta etujen valvojana yritetään johdonmukaisesti murtaa.

Tehdään tämä yhdessä! Äänestä minua liittovaltuusto vaaleissa 

Toni Ohvo

Kuka olen?
Olen Toni Ohvo. Ammattiosastoni on HUS.

Missä työskentelen?
Työskentelen osastonsihteerinä HUS-yhtymässä.

Oma roolini ammattiyhdistystoiminnassa tällä hetkellä?
Olen toiminut luottamusmiehenä vuodesta 2019 lähtien. Lisäksi olen Jyty Metropolin HUS-ammattiosaston puheenjohtaja sekä Jytyn Etelä-Suomen alueen toinen nuorisovastaava. 

Miksi haen liittovaltuustopaikkaa?
Haen Jytyn liittovaltuustoon, koska haluan olla vaikuttamassa liiton toimintaan ja tulevaisuuteen sekä tuomaan näkemyksiä päätöksentekoon.

Anette Pietilä

Kuka olen?
Olen Anette Pietilä. Ammattiosastoni on HAL.

Missä työskentelen?
Työskentelen Helsingin kaupungin Taloushallintopalveluissa palvelukoordinaattorina. 

Oma roolini ammattiyhdistystoiminnasssa tällä hetkellä?
Olen HAL-ammattiosaston sihteeri ja johtokunnan jäsen, sekä nyt neljättä (ja viimeistä) vuotta Etelä-Suomen alueellisena nuorisovastaavana ja Tulevaisuustyöryhmän jäsenenä. 

Miksi haen liittovaltuustopaikkaa?
Haen liittovaltuustoon, koska uskon meidän liittoon ja liiton päättävässä elimessä pääsen vaikuttamaan päätöksiin ja liittomme tulevaisuuteen. Haluan kehittää Jytyn toimintaa ja olla mukana varmistamassa, että meillä on jatkossakin elinvoimainen ja jäseniä hyvin palveleva ammattiliitto.

Eemil Heimo

Kuka olen?
Olen Eemil Heimo, 27-vuotias Turusta. 
Ammattiosastoni on YKSI.

Missä työskentelen?
Työskentelen Pelastakaa Lapset ry:ssä lastenkodin ohjaajana, ja minulle on kertynyt monen vuoden kokemus nuorten parissa työskentelystä. Opiskelen positiivisen psykologian valmentajaksi.

Sydämeni palaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiselle. Sydämeni palaa myös edunvalvonnalle sekä ammattiliiton kehittämiselle. Haluankin tuoda tämän intohimon ja osaamiseni myös Jytyn liittovaltuuston työskentelyyn.

Oma roolini ammattiyhdistystoiminnassa tällä hetkellä?
YKSI-ammattiosaston luottamusmies, Nuorisovastaava sekä muuten aktiivi.

Miksi haen liittovaltuustopaikkaa?
Haluan tuoda esille käytännönläheistä näkökulmaa liittovaltuustoon, jossa päätöksenteolla on suora vaikutus jäsenistön arkeen. Ymmärrän ruohonjuuritason haasteet ja tarpeet, ja uskon, että voimme yhdessä rakentaa parempia työoloja ja vahvempaa tukea kaikille Jytyn jäsenille. Minulle on tärkeää, että jokaisen ääni tulee kuulluksi ja että voimme yhdessä kehittää toimintaamme oikeudenmukaisemmaksi ja osallistavammaksi.

Pyydän tukeanne, jotta voimme yhdessä luoda paremman huomisen meille kaikille. Yhdessä olemme vahvempia!

Luottamusmiesvaalit tulossa syksyllä

"Etsimme Jytyssä uusia henkilöstön edustajia työpaikoille kuntiin, hyvinvointialueille, järjestöihin, yksityiselle sektorille ja seurakuntiin. Luottamusmiesvaalit käydään marraskuun loppuun 2024 mennessä. Vaaleissa haetaan jytyläisiä työelämän kehittäjiä vuosille 2025-2028.

Luottamusmies on mukana tekemässä parempaa työelämää. Luottamusmies toimii työpaikalla jytyläisten edustajana. Hän neuvoo jytyläisiä työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä ja neuvottelee heidän puolestaan työehdoista. Luottamusmies huolehtii, että työnantaja noudattaa sovittuja sopimuksia ja palvelussuhteen ehtoja" 
-Ammattiliitto Jyty

Kiinnostuitko luottamustehtävästä ja olet valmis sitoutumaan uuteen? 
Asetu syksyllä ehdolle!
Ota yhteyttä Jyty Metropolin toimistoon niin kerromme lisää, miten voit asettua syksyllä ehdolle luottamusmiesvaaleissa. 


Lisätietoa tulossa syksyllä ennen ehdokasasettelua! 

Seuraa yhdistykseltä, ammattiosastoltasi ja pääluottamusmieheltäsi tulevaa viestintää! 

Hyviä linkkejä luottamusmiehen roolista kiinnostuneelle:
https://jyty-lehti.fi/ajankohtaista/10-kysymysta-luottamusmiehista/
https://jyty-lehti.fi/ajankohtaista/haetaan-jytylaisia-tyoelaman-kehittajia/ 

Päivitä yhteystietosi Jässärissä

Onko työsuhteeseesi tullut muutoksia, onko työehtosopimuksesi eli TES-muuttunut? Tai onko viimeisestä Jässäriin kirjautumisesta aikaa? Käy tarkistamassa työsuhteesi tiedot Jytyn sähköisessä asiointipalvelussa Jässärissä.

Tietojen paikkansa pitävyydellä on merkitystä mm. siihen, että saat oikeanlaista edunvalvonnallista viestintää niin liitolta kuin yhdistykseltä. Kuulet, jos alallesi on tulossa esim. työtaistelutoimia tai ammattiryhmällesi pidetään ammattialailtoja sekä saat syksyllä tiedon, kun työpaikallasi alkaa luottamusmiesvaalit!  

Saariselän mökkiviikon käytön arvonta käynnissä

Yhdistyksen Saariselän viikko-osakkeen arvonta on käynnissä! Arvotaan yhdelle jäsenelle mahdollisuus käyttää viikko-osaketta edulliseen jäsenhintaan 350€/viikko (laskutus tapahtuu elo-syyskuussa).

Mökin vuokrausviikko on viikko 39 lauantaista lauantaihin 21.9.-28.9.2024.

Mökissä on tilaa 4-6 hlölle. 2 makuuhuonetta, toisessa parivuode, toisessa kerrossänky ja yksi runkopatja sekä olohuoneen sohvalle mahtuu yksi nukkumaan. Kuvia mökistä ja lisätietoa löydät http://saarikelo.fi/ 

Mökkejä on vain yksi tarjolla, joten arvomme lomaviikon käyttöön yhdelle jäsenelle ilmoittautuneiden kesken. Ilmoittaudu tämän linkin kautta: https://forms.office.com/e/itaNNtUPQ3. Ilmoittautuminen 4.7.2024 mennessä. 
Arvonta suoritetaan maanantaina 8.7.2024. Ilmoitamme mökkiviikon saajalle sähköpostitse samana päivänä. 

Toimisto lomailee

Toimiston Niina lomailee 1. - 5.7. sekä 15.7 - 2.8. ja yhdistyksen puheenjohtaja Kaisa Soininen lomailee 3.7. - 2.8. välisen ajan. 
 

Olethan yhteydessä loma-aikoina suoraan liiton jäsenrekisteriin, jäsenmaksuihin tai työsuhdeneuvontaan riippuen mitä asiasi koskee. 
Löydät myös oman pääluottamusmiehesi tiedot nettisivuiltamme

 

Ihanaa kesää kaikille!