Ajankohtaista

Tämä viesti koskee pääkaupunkiseudun jytyläisiä työntekijöitä - muille tiedoksi;

Hei,

Ammattiliitto Jyty on antanut lakkovaroituksen JHL:n ja JUKO:n kanssa koskien pääkaupunkiseudun (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen) kuntatyöantajia, niiden omistamia yhtiöitä sekä niiden lähellä olevia työnantajia (koskien esim. HUS:n tiettyjä tehtäviä).

Lakon ajankohta on ti 3. – ma 9.5.2022 

Lakkovaroituksen ja mahdollisen lakon tarkoitus on tukea käynnissä olevia sopimusneuvotteluja. Lakko koskee jytyläisten osalta Kvtes:n, Sote-tes:n, TS:n, tunti-tes:n ja Avaintes:n piirissä olevia työntekijöitä. HUOM! Lakko ei koske HSY:n työntekijöitä. Hätätyö ei kuulu lakon piiriin.

Olet saanut jäsenviestin Ammattiliitto Jytyltä, jossa sinulle kerrotaan lakon syyt, sen piirissä olevat työpaikat sekä lakkoavustukseen liittyvät asiat. Toivon sinun lukevan viestin huolella. Siinä on myös linkki liiton nettisivujen Usein kysyttyä lakosta –sivustolle:  https://www.jytyliitto.fi/fi/tyosuhde/lakko

HUOM! Myös liittoon kuulumattomalla on oikeus osallistua lakkoon. Lakko on perusoikeutemme, eikä yksittäiselle työntekijälle koidu seuraamuksia liiton järjestämän lakon vuoksi. Palkanmaksu keskeytyy lakon alettua ja liittoon kuuluvat jäsenet saavat lakkoavustusta 160e/pvä, joka maksetaan sinulle lakon päätyttyä. Mikäli sinulla on liittoon kuulumaton työkaveri, joka on valmis ryhtymään lakkoon paremman palkan ja työehtojen vuoksi, suosittelethan hänelle liittoon liittymistä, niin hänkin on oikeutettu lakkoavustukseen (kun liittyminen tapahtuu väh. 7 päivää ennen lakon alkamista). Työnantaja tulee kysymään sinulta lakkoon osallistumisestasi, jotta saa tarvittavat tiedot mm. palkanlaskentaan. Sinun ei tarvitse kertoa kuulutko liittoon tai et, ainoastaan lakkoon osallistumisen tieto riittää.

Lakko on vahva keino vaikuttaa jumiutuneeseen neuvottelutilanteeseen. Se osoittaa, että olemme tosissamme. Meillä kaikilla on oikeus näyttää työnantajalle, että meidän työmme on tärkeää ja siitä on maksettava paremmat korvaukset. Seuraathan liiton ja yhdistyksen viestintää. Voit kysyä lakkoon liittyvistä asioista myös pääluottamusmieheltäsi. Mikäli sinulla ei ole työpaikallasi pääluottamusmiestä, olethan yhteydessä minuun. Olemme sinua varten!

 www.jytymetropoli.fi

 Sillä sinun työsi on tärkeä

 Seuraa Jytyä somessa:

Facebook / Instagram / LinkedIn / Twitter / YouTube

 

Hei HUS-ammattiosaston jäsen!

Viime keväällä aloitimme HUS-ammattiosaston johtokunnan esittelyt ja nyt ne saavat jatkoa. 

Tällä kertaa esittelyssä yhdistyksen ja ammattiosaston aktiivi pääluottamusmies Tuuli Urpela.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

"Moi,
olen Tuuli Urpela, Jyty Metropolin HUS-ammattiosaston jäsen, Jyty Metropolin hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja ja Jyty-liiton liittovaltuuston jäsen. Tällä hetkellä toimin päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna, perustehtävältäni olen tekstinkäsittelijä. Liittoon olen kuulunut nuoruudestani lähtien ja aktiivina jo yli vuosikymmenen.

Olen ollut päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna jo yhdeksän vuotta. Se on ollut antoisaa ja opettavaa aikaa ja työ on ollut mielenkiintoista ja haastavaa. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että olen valmis uusiin haasteisiin ja innokas lähtemään toisenlaiselle tielle. Asettaudun tänä syksynä ehdolle pääluottamusmieheksi. Uskon ja tiedän, että minulla on paljon annettavana jytyläisille HUSissa ja että pystyn tekemään kaikkeni HUSlaisen edunvalvonnan eteen. Lisäksi asetun Jyty-liiton liittovaltuustoon ehdolle.

Äänestäkää ja vaikuttakaa kaikissa vaaleissa. Oman äänen käyttäminen on parasta demokratiaa!

Jos haluat haastatella minua, soita 0407461238 tai laita sähköpostia, voimme tavata vaikka Teamsin välityksellä.

Värikästä ja turvallista syksyä!

Tuuli Urpela
tuuli.urpela@hus.fi
040 7461238

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Nyt esittelyssä ammattiosaston sihteeri ja nuorisovastaava Toni Ohvo:

Hei, Olen Toni Ohvo ja aloittanut Jyty Metropolin HUS-ammattiosaston sihteerinä helmikuussa 2020.
Olen myös ammattiosaston nuorisovastaava.
Toimin Jytyn luottamusmiehenä, toimialueenani Jorvin ja Espoon sairaaloiden HUS:n toiminnot. Olen toiminut luottamusmiehenä vuoden 2019 alusta lähtien, eli meneillään on ensimmäinen luottamusmieskauteni. Luottamusmiehenä olen vielä melko uusi, mutta pyrin perehtymään ja oppimaan luottamusmiesasioissa mahdollisimman kattavasti. Erityisesti työhyvinvointi ja työssäjaksaminen ovat työelämän tärkeitä kulmakiviä. Yritän parhaani mukaan olla luottamusmiehenä avuksi ja neuvoksi.
Jytyn jäsenenä olen ollut jo muutaman vuoden ajan ja kiinnostus ammattiyhdistystoiminnasta heräsi melko pian liittoon liittymisen jälkeen.
Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille!
Yt. Toni Ohvo"