Ajankohtaista

HUSin työsuojeluvaalit ovat käynnistyneet ! 

Sähköinen äänestys 18.-31.10.2021


Hei,

Olen Sari Hovinmaa ja työskentelen HUS Asviassa tekstinkäsittelijänä. Jytyläinen olen ollut vuodesta 2015. Olen saanut kerätä kokemusta niin Jyty Metropolin valtuustossa, hallituksessa kuin HUS-ammattiosastossakin, näiltä kaikilta näköalapaikoilta olen saanut kattavaa kokemusta ja näkemystä edunvalvonnasta jo monen vuoden ajan. Ammattiyhdistykseen kuuluminen ja sen aktiivina toimiminen onkin ollut minulle itsestäänselvyys alkumetreiltä asti. Esimieheni työsuojeluparina olen myös toiminut useita vuosia.

HUS-ammattiosaston luottamusmiehenä toimin nyt tekstinkäsittelyn alueella toista kauttani v. 2021 – 2024. Luottamusmiestoiminta on siis itselleni vielä uutta ja tuoretta, mutta intoa asioihin tutustumiseen riittää noviisillakin. HUS Asvian jatkuvasti muuttuvassa ja kehittyvässä organisaatiossa riittää tutustumista ja varsinkin nyt tekstinkäsittelyn ollessa suurten muutosten alla tärkeitä ja mielenkiintoisia haasteita päivittäin.

Ammattiliitolta ja -yhdistykseltämme tiedän onneksi saavani kokeneemmilta viimeisintä tietoa ja tukea aina sitä tarvitessani. Tukevilla hartioilla ja kuulevilla korvilla uskon vahvasti voivani olla Sinun apunasi ja tukenasi mahdollisissa ongelmatilanteissasi oikeudenmukaisuuden toteuttamisessa ja turvallisen työhyvinvoinnin kehittämisessä.

 

Ollaan kuulolla,

Sari Hovinmaa

sari.hovinmaa@hus.fi

040 - 6303243

 

 

 

 

Hei jytyläinen jäsenemme,

Tarvitsemme sinua: Vain äänestämällä voit vaikuttaa, kuka sinun etujasi ajaa ja sinua työpaikallasi edustaa!

Nyt kaikki joukolla äänestämään HUS-ammattiosastomme oma, erittäin kokenut ja vahva osaajamme

Tuuli Urpela pääluottamusmieheksi kaudelle 2021 - 2024.

Äänestämiseen tarvitset Jytyn jäsennumerosi, jonka löydät jäsenkortistasi tai kirjautumalla Jytyn sähköiseen asiointipalveluun Jässäriin ja menemällä siellä kohdasta ”Jäsentiedot” kohtaan ”Henkilötiedot”.

 

Mikäli sinulla on hankaluuksia äänestämisessä, otathan yhteyttä Päivi Moilaseen p.050-4287194 tai Niina Toivoseen p. 050-3423217

 

Sillä sinun työsi on tärkeä!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyvä HUS ammattiosaston jäsen

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen lukuisat loistavat suunnitelmamme uskollisille jäsenillemme antavat vielä hetken odottaa itseään - pysy kuulolla!

HUS -ammattiosaston johtokunta toivottaa jäsenilleen voimia ja terveyttä!

 

Jäsenedut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korona-ajan mahtimimmit: Sari, Päivi, Anne, Annukka ja Inkeri

Hei HUS-ammattiosaston jäsen!

Viime keväällä aloitimme HUS-ammattiosaston johtokunnan esittelyt ja nyt ne saa jatkoa. Tällä kertaa esittelyssä yhdistyksen 1. varapuheenjohtaja ja ammattiosaston aktiivi Tuuli Urpela.

Tässä Tuulin esittely:

"Moi,
olen Tuuli Urpela, Jyty Metropolin HUS-ammattiosaston jäsen, Jyty Metropolin hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja ja Jyty-liiton liittovaltuuston jäsen. Tällä hetkellä toimin päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna, perustehtävältäni olen tekstinkäsittelijä. Liittoon olen kuulunut nuoruudestani lähtien ja aktiivina jo yli vuosikymmenen.

Olen ollut päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna jo yhdeksän vuotta. Se on ollut antoisaa ja opettavaa aikaa ja työ on ollut mielenkiintoista ja haastavaa. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että olen valmis uusiin haasteisiin ja innokas lähtemään toisenlaiselle tielle. Asettaudun tänä syksynä ehdolle pääluottamusmieheksi. Uskon ja tiedän, että minulla on paljon annettavana jytyläisille HUSissa ja että pystyn tekemään kaikkeni HUSlaisen edunvalvonnan eteen. Lisäksi asetun Jyty-liiton liittovaltuustoon ehdolle.

Äänestäkää ja vaikuttakaa kaikissa vaaleissa. Oman äänen käyttäminen on parasta demokratiaa!

Jos haluat haastatella minua, soita 0407461238 tai laita sähköpostia, voimme tavata vaikka Teamsin välityksellä.

Värikästä ja turvallista syksyä!

Tuuli Urpela
tuuli.urpela@hus.fi
040 7461238

 

 

 

 

 

 

Hei HUS:lainen Jyty Metropolin jäsen,

Toteutamme loppukevään/kesän aikana sähköisen esittäytymiskierroksen, jossa HUS-ammattiosaston aktiivit esittäytyvät sinulle. Ensimmäisenä esittäytyi ammattiosaston puheenjohtaja Päivi Moilanen ja nyt esittelyssä ammattiosaston sihteeri ja nuorisovastaava Toni Ohvo:

"Hei,

Olen Toni Ohvo ja aloittanut Jyty Metropolin HUS-ammattiosaston sihteerinä helmikuussa 2020.
Olen myös ammattiosaston nuorisovastaava.

Toimin Jytyn luottamusmiehenä, toimialueenani Jorvin ja Espoon sairaaloiden HUS:n toiminnot. Olen toiminut luottamusmiehenä vuoden 2019 alusta lähtien, eli meneillään on ensimmäinen luottamusmieskauteni. Luottamusmiehenä olen vielä melko uusi, mutta pyrin perehtymään ja oppimaan luottamusmiesasioissa mahdollisimman kattavasti. Erityisesti työhyvinvointi ja työssäjaksaminen ovat työelämän tärkeitä kulmakiviä. Yritän parhaani mukaan olla luottamusmiehenä avuksi ja neuvoksi.

Jytyn jäsenenä olen ollut jo muutaman vuoden ajan ja kiinnostus ammattiyhdistystoiminnasta heräsi melko pian liittoon liittymisen jälkeen.

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille!

Yt. Toni Ohvo"

 

 

 

 

Hei HUS:lainen Jyty Metropolin jäsen,

Toteutamme loppukevään aikana sähköisen esittäytymiskierroksen, jossa HUS-ammattiosaston aktiivit esittäytyvät sinulle.
Ensimmäisenä esittäytyy ammattiosaston puheenjohtaja:

Hei,
Olen Päivi Moilanen, HUS-ammattiosaston puheenjohtaja syksystä 2019 alkaen.
Toimin päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna HUS Asviassa ensimmäistä kauttani, olen ollut myös varatyösuojeluvaltuutettuna ennen valintaani päätoimisekseksi, perusammatiltani olen laitoshuoltaja.

Ennen työsuojeluvaltuutetun tehtävää toimin myös luottamusmiehenä sekä varapääluottamusmiehenä, ammattiyhdistystoiminta on kiinnostanut minua aina ja on ollut itsestäänselvyys kuulua ammattiliittoon jo 80-luvulta saakka. Työhyvinvointi , oikeudenmukaisuus ja tasa-arvoisuus ovat tärkeimmät arvot työelämässä.

Ammattiosaston asioissa voit kääntyä minun puoleeni!

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille, toivottavasti syksyllä voidaan järjestää jo jäsentapahtumia.

Päivi Moilanen
työsuojeluvaltuutettu / HUS-ammattiosaston pj

HUS Asvia, laitoshuolto 1 ja 2 (ei Raasepori, Hyvikää, Ohkola )
PL 781, 00029 HUS | Tynnyrintekijänkatu 1C, Helsinki
paivi.a.moilanen@hus.fi
050 428 7194

 

 

 

Hyvää vappua toivottaa HUS-ammattiosasto !

Vappua ei ole peruttu, sitä vietetään tänä vuonna kotona ja virtuaalisesti. Tänä vuonna vappua juhlitaan lähikontakteja välttäen ja otetaan ystävät mukaan juhlintaan etäyhteyksin. Sosiaalisessa mediassa tämän ainutkertaisen etävapun juhlintaan voi osallistua osoitteessa  http//www.virtuaalivappu.fi

Hei Jyty Metropolin HUS-ammattiosaston jäsen,

Olemme saaneet uuden luottamusmiehen HUS-Asviaan, toimialueena Tekstinkäsittelypalvelut.Hän on Sari Hovinmaa, joka työskentelee tekstinkäsittelijänä Valimontiellä. Sari toimii luottamusmiestehtävässä Tarja Lindforsin parina. Luottamusmiesten pääasiallinen tehtävä on edustaa jytyläistä jäsenistöä alueen yhteistoimintaelimissä.

Saat Sariin yhteyden p, 040 630 3243 sähköposti, sari.hovinmaa@hus.fi

Ammattiosastomme onnittelee Saria uudesta luottamustehtävästä!

 

Terveisin,

HUS-ammattiosasto

Hei jytyläinen Jyty Metropolin jäsen!

HUS-kuntayhtymä on järjestänyt tekstinkäsittelijöille infotilaisuuden koskien tarvetta vähentää tekstinkäsittelijöiden määrää. Tarve johtuu siitä, että edustapuheentunnistus on otettu käyttöön huomattavasti nopeammin ja useamman lääkärin toimesta kuin aluksi luultiin. Työnantajan toimenpiteinä on ollut tähän mennessä muuntokoulutus osastonsihteeriksi ja muiden vapaiden HUS Asvian työpaikkojen tarjoaminen ensisijaisesti tekstinkäsittelijöille. Lisäksi ostopalvelu on lopetettu eikä määräaikaisia työsuhteita enää jatketa. Näistä työnantaja tiedottaa enemmän 2.3. tilaisuudessa. Työnantajan kanssa neuvottelut ovat alkamassa mm. siitä, miten ja kenen kanssa yhteistoimintaneuvotteluja tullaan käymään.

Tässä sinulle tietoa liittyen työntekijän oikeuksiin: työnantaja pyrkii tarjoamaan toisen työtehtävän, mutta jos kuitenkin on niin, että työntekijä ei ota tarjottua tehtävää vastaan tai muusta syystä työnantajalla ei ole tarjota hänelle työtehtävää, voi tulla kyseeseen mahdollinen irtisanominen.

  1. KVTES:n (ja Työsopimuslain) mukaan irtisanomisajat ovat seuraavat:

5 § Irtisanomisajat, 1 mom.

Työnantajan irtisanoessa viranhaltijan virkasuhteen tai työntekijän työsopimuksen, irtisanomisaika on vähintään

·       14 päivää, jos palvelussuhde on jatkunut enintään yhden vuoden
 

·       yksi kuukausi, jos palvelussuhde on jatkunut yli vuoden, mutta enintään neljä vuotta
 

·       kaksi kuukautta, jos palvelussuhde on jatkunut yli neljä, mutta enintään kahdeksan vuotta
 

·       neljä kuukautta, jos palvelussuhde on jatkunut yli kahdeksan, mutta enintään 12 vuotta
 

·       kuusi kuukautta, jos palvelussuhde on jatkunut yli 12 vuotta keskeytyksettä.

Kun työnantaja irtisanoo työsopimuksen, normaali karenssi, ennen kuin työttömyysturva alkaa juosta, on viisi päivää. Liittoon kuuluva saa ansiosidonnaista päivärahaa, joka on karkeasti noin kaksinkertainen perustyöttömyysturvaan verrattuna. HUOM! Se kuitenkin riippuu palkan suuruudesta.

Laskurin löydät täältä: https://www.jytk.fi/etuudet/ansiopaivaraha/Sivut/Paivarahan-suuruus.aspx

Jos työntekijä asuu HUSin työsuhdeasunnossa, myös se irtisanotaan. Oma irtisanomisaika löytyy sopimuksesta ja lisätietoa saat sähköpostitse asuntopalvelut@hus.fi  tai soittamalla (09 471 72056).

Koska kuulut liittoon, saat paremman ansioturvan, neuvottelijan neuvotteluihin, jonkun, joka pitää sinun puoltasi. Pääluottamusmies neuvottelee oman liittonsa jäsenten asioista, eduista ja tässä tapauksessa, työpaikasta.

Jyty Metropoli ry on Jytyn suurin yhdistys ja HUS-ammattiosasto on Jyty Metropolin suurin ammattiosasto.

Yhdistyksesi puheenjohtajana olen käytettävissäsi, jos haluat keskustella asian tiimoilta.

Joukossa on voimaa,

meissä on voimaa,

yhdessä olemme enemmän!

 

Yhteistyöterveisin,

Kaisa Soininen

puheenjohtaja

Jyty Metropoli ry

kaisa.soininen@jytyliitto.fi