PUHEENJOHTAJALTA 17.11.2018

Jussi Ruokonen
17.11.2018

Marraskuun puolivälissä ollaan ja aurinko paistaa ulkona, onpa piritävää.

Luottamusmiesvaalien ehdokasasettelut ovat jo suurimmassa osassa työnantajia takana, mutta vaalitettavasti vielä jäi monta lm-ruutua täyttämättä. Jos olet kiinnostunut tehtävästä, niin ota yhteyttä ammattiosastosi puheenjohtajaan tai sihteeriin. Nyt on hyvä mahdollisuus päästä vaikuttamaan asioihin omalla työnantajallasi ja samalla pääset Jyty Metropolin aktiivien piiriin - sieltä saa oppia sekä tukea ja pääset opiskelamaan Jytyn luottamusmieskouutuksiin työajalla.

HUS-kuntayhtymässä alkaa ensi viikolla pääluottamusmiesvaalit. Siellä on ehdolla viisi ehdokasta kahteen päätoimiseen pääluottamusmiespaikkaan. Meidän yhdistyksemme/HUS-ammattiosaston ehdokkaina ovat Katja Manninen ja Minna Mattila. Jos olet HUS:ssa töissä, niin kirjoita pian kotiin tulevaan vaalilipukkeeseen heidän molempien ehdokasnumeronsa, 4 ja 5. Nyt kannattaa käyttää äänioikeuttaan ja vaikuttaa omaan edunvalvontaasi.

Sitten valtakunnan asiaa.

Sote-uudistuksessa liikahti prosessi eteenpäin viime viikolla, kun sote- ja terveysvaliokunta lähetti ehdotuksensa eduskunnan perustuslakivaliokuntaan. Valitettavasti näyttää siltä, että jo keväällä olleet ongelmat ovat edelleen ratkaisematta eli viivytyksiä tullee.

Tämä tarkottaa myös sitä, että muutkin maakuntavalmisteluun liittyvät asiat eivät etene ainakaan nykyisillä aikatauluilla.

Eilen julkistettiin taas yksi negatiivinen asia Helsingin ja pääkaupunkiseudunkin näkökulmasta. Helsingin arvostettu pelastuskoulu lakkautetaan ja "brankkari"-koulutus siirtyy Kuopioon. Täytyy kyllä ihmetellä sisäministerin päätöstä - mihinköhän tämä asia perustuu ?

Ja lopuksi yhdistysasiaakin.

Meidän oma uusi aloittava valtuusto kokoontuu 4.12 omaan kokoukseensa, missä käsitellään sääntömaaräisiä asioita - tärkeimpinä tietenkin talousarvio ja toimintasuunnitelma. Toki sielä tehdään myös henkilövalintoja, mutta ne käytännössä ovat jo tiedossa, kun ammattiosastojen vuosikokoukset ovat niistä ehdotuksensa tehneet. Toki siellä on henkilökohtaisestikin minua kiinnostava asia, yhdistyksen puheenjohtajan valinta. Jos minut siellä valitaan edelleen, niin kysymyksessä olisi sitten viimeinen vuosi - eläkevuodet alkavat nimittäin lähestyä.

Ensi vuoden allakat ovat kohta lähtemässä teille kaikille kotiin 100v-juhlavuotemme kunniaksi, toivottavasti sille on käyttöä.

Olemme siis pitkällä syksyssä ja lähellä talvea, Suomen Itsenäisyyspäivään ei ole enää pitkä aika eikä se Joulukaan enää kaukana ole - niitä odotellessa..

Jussi