PUHEENJOHTAJALTA 29.1.2019

Jussi Ruokonen
29.1.2019

Vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja pakkanenkin on ehtinyt paukkua oikein kunnolla. Ja luntakin on viime päivinä satanut kunnolla myös tänne pääkaupunkiseudulle.

Tämä vuosi on yhdistyksemme 100v. juhlavuosi. Takanamme on pitkä historia ja kun olemme sen kunniaksi teetättänyt historiateosta, niin siellä löytyy myös paljon erilaisia edunvalvontasaavutuksia. Niistä monesta on syntynyt myös valtakunnallisia ratkaisuja. Historiateos julkistetaan helmikuun lopulla kutsuvierasjuhlassamme.

Tämä vuosi on juhlimisen vuosi ja niistä tapahtumista löytyy tietoa koko ajan tiedotteissamme ja näiläkin sivuilla.

Sitten tähän päivään. Valitettavan paljon parhaillaan liikkuu negatiivisia otsikoita niin vanhustenhoidosta kuin varhaiskasvatuksestakin. Ilmiöt ovat tulleet esille yksityissektorilla, mutta ei niissä kuntienkaan laadunvalvonta hyviä pisteitä saa.

Sote- ja maakuntauudistus ei ole edennyt vähään aikaan ollenkaan ja eduskunnalta tuntuu aika loppuvan lakivalmistelujen osalta. Nykyisellä eduskunnalla on enää 6-7 viikkoa tehdä päätöksiä, joten pian tiedämme eteneekö nämä prosessit mihinkään. Nyt täytyy olla malttia odotella tätä viimeistä vaihetta - sen jälkeen tiedetään askelmerkit.

Yhdistyksemme hallitus järjestäytyi viime viikolla ja I varapuheenjohtajaksi valittiin Kaisa Soininen ja II varapuheenjohtajaksi Heidi Korpela.

Itse olen luopumassa puheenjohtajan tehtävistä vuoden lopulla ja suunnitelmien mukaan Kaisa astuisi varapuheenjohtajan paikalta puheenjohtajaksi vuodeksi 2010. Toki valtuustomme tämän asian vasta syysvaltuustossa päättää, mutta tästä prosessista on hyväksytyssä toimntasuunnitelmassammekin jo päätetty.

Tänä vuonna tapahtuu varmaan paljon asioita, mistä ei edes osaa arvaila, mutta toisaalta samoja asioita tulee eteen kuin aikaisempina vuosinakin.

Niitä kohti positiivisella otteella, jussi