PUHEENJOHTAJALTA 18.3.2019

Jussi Ruokonen
18.3.2019

Maaliskuun puoliväli on jo ylitetty, onneksi, ja kevät periaatteessa lähestyy vaikka juuri siltä ei nyt juuri näytä..

Sote- ja maakuntauudistus sai sitten päätöksensä naistenpäivänä eli työ vähän niinkuin lässähti hallituksen käsiin. Eduskunta ei siis päässyt asiasta edes keskustelemaan kunnolla eikä siten myöskään päättämään asiasta eikä myöskään sitä kaatamaan.

Täytyy kuitenkin sanoa näin jälkiviisaana ja ehkä muutenkin epäilevänä koko hankkeen suhteen, että kaatuminen oli hyvä asia. Erityisesti sote-uudistuksen hyvät tavoitteet hävisivät pikkuhiljaa ja jäljelle jäi hyvin epäselvä kokonaisuus.

Sote-uudistus käytännössä olisikin ollut vain te-uudistus - puhuttiinhan lopussa suunnilleen vain siitä miten nopeasti lääkäriin pääsee..

Tosiasia on kuitenkin se, että vaikka täällä pääkaupunkiseudulla on sote-asioihin voimavaroja niin näin ei ole koko Suomessa. Tämä on syy siihen, että tämä teema tulee elemaan isossa roolissa eduskuntavaaleissa ja varsinkin sitten hallitusneuvotteluissa.

14.4 on päivä jolloin jokaisen pitää käydä äänestämässä, toki ennakkoäänestäminenkin on ihan ok. Nyt on siis aika vaikuttaa sillä omalla pienellä, mutta tärkeällä äänellä - sittempähän on oikeus myös arvostella niin omaa ehdokasta kuin kaikkia valittuja..

Ole siis tässäkin asiassa aktiivinen kuten tietenkin olet omalla työpaikallasi, kun sitä ja omaa työtänne kehitetään - meidän tuleva, toivottavasti parempi työelämä tarvitsee kaikkien panosta..

Terveisin puheenjohtaja Jussi