PUHEENJOHTAJALTA 10.5.2019

Jussi Ruokonen
10.5.2019

Kevät on jo pitkällä ja kesä melkein ovella. Viime kirjoitukseni jälkeen on tapahtunut monia asioita ja kohta on edessä eurovaalitkin.

Eduskuntavaalien jälkeinen prosessi eli hallituksen muodostaminen on parhaillaan menossa. Viisi puoluetta Antti Rinteen vetämänä miettii minkälainen hallitusohjelma on löydettävissä ja löytyykö se sellaisena, että nämä kyseiset puolueet voivat siihen sitoutua.

Vielä ei sisältöjä pysty edes arvailemaan, mutta voisi olettaa, että näin ay-näkökulmasta asiat eivät hirveästi huonone - toki realistinen pitää olla, jos taloussuhdanteet kovin huonoksi muuttuvat. Täytyy toivoa, että keppi-linjoista päästäisiin enemmän porkkanalinjoille > se kun on kuitenkin jokaasiassa melkein yleensä paras tie.

Ja tosiaan, eurovaalitkin on jo lähellä, toivottavasti väki lähtee silloinkin vaaliuurnille - Eu:ssa kuitenkin ratkaistaan monia meillekin tärkeitä asioita ja niihin pitää pystyä vaikuttamaan ja tuoda Suomen näkökantoja päätöksentekojen pohjaksi.

Sitten tämän päivän uutisiin. Valitettavasti jälleen kunta-ala nousi otsikoihin  sairaslomien suurella määrällä. Ei se, että nousi ole valitettavaa vaan se, että se kertoo valitettavasti todennäköisesti työn ja siihen varatun resurssin epäsuhteesta. Näin maalaisjärkeilynä voisikin todeta, että työnkuvien ja tehtävämäärän oikeellisuus toisi tässäkin asiassa myös eurosäästöjä, sillä eihän sairaslomat ole kenenkään etu. Tämä on erityisesti tietenkin poliittinen kysymys niin valtionapujen kuin kuntien veroäyrien osalta, mutta liittyy tähän hyvin paljon myös johtamiseen liittyvää problematiikkaakin.

Tästä pääsenkin lähemäksi meidän omaa toimintakenttää. Yhteistoimintajärjestelmät, varsinkin jos ne toimivat "oikeasti", antavat myös johtamisen parantamiseksi uusia elementtäjä. Tämä asia pitäisi ymmärtää niin isoissa kuin pienissäkin yrityksissä ja työyhteisöissä - vain yhdessä miettimällä, kehittämällä ja tekemällä pystymme vastaamaan tulevaisuudessakin ehkä vielä suurempiin haasteisiin. Tässä myös edustuksellisten henkilöstönedustajien rooli nousee erityiseen arvoon ja ja onnistuessaan he ovat tukemassa myös johtamisen onnistumisia.

Tälläistä tällä kertaa, Jussi