PUHEENJOHTAJALTA 4.3.2020

Niina Karonen
7.4.2020

PUHEENJOHTAJALTA 4.3.2020

 

Vaihdoin jokin aika sitten vanhan lompakkoni uuteen ja kävin samalla läpi jäsen- ja etukorttejani. Niitä on paljon! Kauppojen etukorttien käyttämisestä saan rahallista etua tarjouksista ja lisäksi tiedän, että saan niiden ansioista minulle kohdennettua markkinointia. Kela-kortti osoittaa, että olen tämän yhteiskunnan täysivaltainen jäsen ja minulla on oikeus nauttia sen tarjoamia sosiaali- ja terveyspalveluita. Ajokortti oikeuttaa minut ratin taakse ja kuntosalikortti lähisalin kuntolaitteiden käyttäjäksi. Ammattiliittoon kuulumisesta minulla on todisteena Jytyn jäsenkortti.

Ammattiliittoon kuuluminen on tietoinen henkilökohtainen valinta, jonka seurauksena liitto perii tietyn prosentin palkastani. Rahaa vastaan olen oikeutettu saamaan neuvontaa ja apua työelämän ongelmiin, työehtojeni aktiivisen edistämisen, ansiosidonnaista työttömyysturvaa sekä muita jäsenetuja, vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksen, alennuksia ja etuja sekä paikallisen yhdistykseni palveluita.

Sinun paikallinen yhdistyksesi on Jyty Metropoli ry, joka on myös valtakunnallinen toimija. Mikä on sinun tapasi olla yhdistyksemme jäsen?  Voit olla aktiivitoimija, joka on mukana toteuttamassa ja kehittämässä toimintaamme yhdistyksen päättävissä elimissä tai luottamusmiestehtävässä. Voit olla jäsen, joka osallistuu aktiivisesti tai satunnaisesti liiton, yhdistyksen ja ammattiosastosi jäsentoimintaan, koulutuksiin tai hyvinvointipäiviin. Toisaalta voit olla jäsen, joka on liittynyt liittoon sen antaman työelämän turvan vuoksi, mutta jonka palveluja et ole välttämättä tarvinnut. Voit kuulua liittoon kenties siksi, että sen tarjoamat toiminnot ovat antaneet sinulle uusia ystäviä ja kokemuksia. Voit olla myös näitä kaikkia. Kaikki jäsenyyden tavat ovat oikeita ja kaikkia niitä tarvitaan, jotta ammattiliittomme toiminta on vaikuttavaa.

Tänä vuonna pääset Jytyn jäsenenä valitsemaan kuka edustaa sinua seuraavalla 4-vuotiskaudella liittomme ylimmässä päättävässä elimessä, liittovaltuustossa. Liittovaltuustovaalit pidetään syys-lokakuussa, jolloin sinulla on mahdollisuus äänestää mieleistäsi ehdokasta tai asettua itse ehdolle. Toinen tärkeä vaikuttamisen paikka on myös loppusyksystä pidettävät luottamusmiesvaalit, jossa valitaan työnantaja- ja paikkakohtaiset luottamusmiehet sekä pääluottamusmiehet, jotka vastaavat Jyty Metropolissa jäsenten edunvalvonnasta seuraavat neljä vuotta. Mikäli olet kiinnostunut luottamusmiestoiminnasta, voit ottaa yhteyttä pääluottamusmieheesi, ammattiosaston puheenjohtajaasi tai minuun.

Millä tahansa tavalla toteutat Jytyn jäsenyyttäsi, toivon sinun käyttävän ääntäsi tulevissa vaaleissa, joista saat lisätietoa lähempänä ajankohtaa.

Kiitos, että olet jäsenemme!

Terveisin,

Kaisa Soininen