PUHEENJOHTAJALTA 27.10.2020

Niina Toivonen
21.12.2020

PUHEENJOHTAJALTA 27.10.2020

 

Yhdistyksemme ammattiosastot ovat pitäneet tässä kuussa vuosikokouksensa, joissa käsiteltiin mm. ammattiosastojen toimintakertomukset, -suunnitelmat, tilinpäätökset ja talousarviot. Kokouksissa tehtiin henkilövalintoja ja esityksiä yhdistyksen päättäviin elimiin, kuten ammattiosastojen johtokuntiin ja yhdistyksen hallitukseen sekä valtuustoon. Vuosikokoukset ovat yhdistyksen vuoden tärkein jäsentapahtuma, sillä siellä jäsenistöllä on suora vaikutusmahdollisuus toimintaamme.

Tänä vuonna vuosikokouksiin osallistujia oli ennätysmäärä. Korona-ajan vuoksi lähiosallistumista suositumpaa oli etäosallistuminen. Erityisaika voi siis synnyttää uusia toimintatapoja. Yhdistystoiminta tarvitsee aktiivitoimijoita, joten kynnys osallistumiseen on oltava myös matala. Etäosallistuminen on tullut jäädäkseen yhdistyksemme toimintatapoihin, sillä valtakunnallisena toimijana yksityisellä sosiaali- ja opetusalojen sektorilla meillä on oltava erilaisia osallistumistapoja.

Edunvalvontatyön toteuttaminen ja kehittäminen ei saa pysähtyä erityisaikoinakaan, sillä työmme jäsenistön edunvalvojana on tärkein tehtävämme. Yhdistyksemme ja ammattiosastojemme aktiivijäsenet ja luottamusmiehistö viestivät omalla toiminnallaan niin jäsenistölle kuin yhteistyökumppaneillemme, että emme elä pysähtyneisyyden tilassa, vaan muokkaamme toimintaamme vastaamaan ajan haasteisiin.

 

Hyvää loppusyksyä toivottaen,

Kaisa Soininen, Jyty Metropolin puheenjohtaja