Puheenjohtajalta 17.9.2017

Jussi Ruokonen
17.9.2017

Aurinkoisesta ja lähes kesäisestä sunnuntaipäivästä olemme saaneet kaikki ainakin täällä Etelä-Suomessa nauttia, toivottavasti alkava viiikko jatkuu samanlaisena..

Lähiviikkojen aikana saadaan päätökseen ensimmäiset tes-neuvottelut tulevalle tai tuleville sopimusvuosille. Ensimmäisenä neuvottelupöydässä istuvat vahvat vientiliiitot ja vastapuolella tiukat työnantajapatruunat.

Onkin mielenkiintoista seurata, miten kiky-asiat näkyvät pöydissä ja erityisesti sitten sen miten palkankorotuseorot määräytyvät. Luvassahan on palkankorotuksia, mutta minkätasoisia? Ehkä kuun lopulla olemme viisaampia tämänkin asian suhteen.,

Kuntapuolen neuvotteluthan ovat vasta todenteolla käynnissä vuodenvaihteen jälkeen, onhan meidän nykyisten sopimusten takaraja 31. tammikuuta ensi vuonna.. Pitää muistaa myös se, että kuntapuolen sopparissa olijoilta mm. leikattiin osa lomarahoista pois ja ne ovat palautumassa vasta kesällä 2020. Pelkästään tuon kuopan ylittäminen tarkoittaisi vuositasolla 1.2% korotuksia!! Saas nähdä mihin päästään..

Parhaillaan on menossa lähes kaikilla työnantajilla työsuojeluvaalit. Niihin on Jytyläistenkin hyvä varautua. Jos joku kokee, että hänellä olisi kykyä, taitoa ja halua työsuojeluvaltuutetun tehtäviin niin nyt on korkea aika ilmoittaa itsestään pääluottamusmiehelle tai vaikkapa minulle..

Ammattiosastojen vuosikokoukset lähestyvät myös.. Toivottavasti olette oman päivämäärän jo ylös laittaneet - toki saatte sähköpostilla vielä ihan erillisen kutsun > kannattaa osallistua, niin kuulet ajankohtaisia asioita ja voit vaikkapa pyrkiä ammattiosaston johtokuntaankin..

Seuraa myös tämän sivuston muita kohtia vaikkapa ajankohtaista-sivuilla jäsentapahtumat - niihinkin kannattaa osallistua..

Olkaa aktiivisia myös niin työpaikalla kuin muutenkin. Vielä lopuksi se asia, että nyt kun muutoksia tulee koko ajan, niin kannattaa ottaa omaan pääluottamusmieheen tai toimistoomme yhteyttä, jos vähänkin tuntuu siltä, että asiat ei mene oikein!!

Tälläistä tällä kertaa, jussi