PUHEENJOHTAJALTA 21.6.2021

29.6.2021

Hyvä Jyty Metropolin jäsen,

Tänään vietämme kesäpäivänseisausta ja tulevana viikonloppuna juhlistamme keskikesän juhlaa, Juhannusta!

Talvi on ollut pitkä ja raskaskin koronarajoituksineen. Viruksella on ollut vaikutuksensa jokapäiväiseen elämäämme. Yhteiskunnassamme se aiheutti kunnallisvaalien siirron alkukeväästä alkukesään. Tällä harvinaisella siirrolla lienee osuutta alhaisiin äänestysprosentteihin, ihmisten usko omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa on varmasti kärsinyt näinä erityisinä aikoina. Kesän myötä koronatilanne on helpottumassa ja rajoituksia ollaan purkamassa, viimeisimpänä matkustusrajoituksia. Maailma alkaa avautua pitkän hiljaiselon jälkeen. Rokotuksista huolimatta jokaisen on kuitenkin hyvä muistaa noudattaa varovaisuutta ja voimassaolevia suosituksia, jotta pääsemme taltuttamaan tämän sitkeän kutsumattoman vieraan.

Vuosilomat kuuluvat jokaisen työntekijän oikeuksiin. Sopimusyhteiskunnassamme niin lomista kuin muista työntekijöiden eduista ollaan neuvoteltu perinteisesti kolmikantaisesti. Työlainsäädäntö määrittelee työelämän perusraamit ja neuvottelu- ja sopimustoiminta varmistaa yhdessätekemisen kulttuurin. Viime aikoina tähän yhdessätekemiseen on tullut säröjä varsinkin teollisuuden työnantajien puolelta. Ammattiyhdistysliikkeen on tehtävä kaikkensa, ettei neuvottelukulttuuri muutu sanelupolitiikaksi. Ammattiliitot ovat työssään vahvoja, kun niillä on vahva jäsenpohja, siksi sinä olet meille tärkeä!


Haluan toivottaa kaikille erittäin mukavaa & leppoisaa juhannuksenaikaa ja kesälomia, olemme jokainen sen ansainneet!


ps. Lomien jälkeen yhdistyksellämme on jäsenhankintakampanja, josta hyötyy niin uusi jäsen kuin jäsenhankkijakin. Pistetään kisa pystyyn ja toivotetaan uudet jäsenet tervetulleiksi Ammattiliitto Jytyyn ja yhdistykseemme.


Merkkaa kalenteriisi lauantai 18.9. silloin Stansvikin kartanolla tapahtuu! Saat lisätietoja lomien jälkeen.


Kesäterveisin,
Kaisa