PUHEENJOHTAJALTA 4.9.2023

4.9.2023

Hyvää syksyn alkua kaikille! Syyskuu on kuukausi, jolloin kesälomat on pääosin pidetty ja työt soljuvat normaaliin rytmiinsä. Toivottavasti rytmi ei ole kiivas, vaan nopeatempoisuus vaihtuu välillä rauhallisimpiin tahteihin. Meillä kaikilla tulee olla mahdollisuus hidastaa tahtia ja arvioida, onko työn suunta ja määrä oikeanlainen. Meillä on oltava mahdollisuus vaikuttaa omaan työhömme. Se on yksi suurimmista työn merkityksellisyyteen vaikuttavista asioista. Lomien jälkeen on hyvä pohtia, minkälainen motivaatio meillä on omaa työtämme kohtaan ja kuinka voisimme itse vaikuttaa motivaation lisääntymiseen. Työnantajan tehtävänä on antaa siihen tarvittavat puitteet. Ole siis aloitteellinen ja ilmaise mielipiteesi, kun työyhteisössäsi keskustellaan työn kehittämisestä ja sen sisällöistä.

Kesän yhteiskunnallisena takuuteemana oli Suomen uuden hallituksen hallitusohjelma. Sen sisältö kertoo, että Suomen kuntoon laittaminen tarkoittaa mm. sosiaalietuuksien heikentämistä sekä työelämän pelinsääntöjen tiukentamista. Ammattiyhdistystoiminnalle riittää siis kovasti tehtävää, jotta näitä epäkohtia tuodaan esille ja ettei heikompiosaisten sekä työntekijöiden oikeuksia heikennetä. Ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima on jyrähtänyt jo asiasta liiton tiedotteessa. Liitto tulee käyttämään tarvittaessa järjestöllisiä toimenpiteitä asiansa korostamiseksi.

Hallitustyöskentelyyn tuo oman lisänsä perussuomalaisten ministereiden pöyristyttävät vihapuhetta sisältävät kirjoitukset.  Voimme vain miettiä, riittääkö hallituksen rasismin vastainen tiedonanto poistamaan rasismia yhteiskunnastamme. Oppositiopuolueet tulevat joka tapauksessa pistämään hallituksen koville asian tiimoilta. Kansalaisyhteiskunta osoitti sunnuntaina 3.9. Helsingissä järjestetyssä rasismin vastaisessa ”Me emme vaikene!” -mielenosoituksessa, että rasismille on oltava nollatoleranssi kaikilla yhteiskuntamme tasoilla, myös maamme hallituksessa.

Jyty Metropolin tärkein tehtävä on valvoa etujasi ja auttaa sinua työelämän solmukohdissa. Ole yhteydessä matalalla kynnyksellä pääluottamusmieheesi tai jos sinulla ei ole työpaikalla omaa luottamusmiestä, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen tai Ammattiliitto Jytyn edunvalvontaan. Emme jätä sinua yksin! Hyvä kaiku kauas kantaa, joten kerro hyvistä edunvalvontakokemuksistasi liittoon kuulumattomille työkavereillesi. Saat konkreettista hyötyä jäsenhankkijana toimimisesta.

Pidetään yhteyttä,

Kaisa