TIEDOTE Helsingin kaupungilla työskenteleville jäsenille

29.5.2024

Hei Helsingin kaupungilla työskentelevä Jyty Metropolin jäsen,
 

Liitteenä Helsingin kaupungin kaikkien henkilöstöjärjestöjen yhteinen tiedote jäsenistölle tämän kevään päättyneistä järjestelyerä- eli palkankorotusneuvotteluista. Neuvotteluja käytiin kaksitasoisesti; kaupunkitasoisesti neuvoteltiin KVTES:n liite 1:n tehtävät ja hinnoittelemattomat (toimistoalan, ICT:n, sisäisen palvelutuotannon ja asiantuntijatehtävät). Toimialoilla ja liikelaitoksissa neuvoteltiin KVTES:n, SOTE-tes, HYV:tes, TS:m ja TTS:n substanssitehtävistä (esim. varhaiskasvatus- ja opetushenkilöstö, hoito- ja sosiaalialan henkilöstö, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen henkilöstö, ruokapalveluhenkilöstö jne.).

Neuvottelut päättyivät ikävä kyllä pääosin erimielisinä. Onneksi jokainen työntekijä tulee saamaan alkukesän aikana yleiskorotuksen. Työnantaja tulee tiedottamaan, ketkä henkilöt ja mitkä ammattiryhmät tulevat saamaan henkilökohtaisia lisiä tai korotuksia tehtäväkohtaiseen palkkaansa.

Mikäli et saa tietoa esihenkilöltäsi, miten korotukset kohdennettiin omassa työyksikössäsi, kysy sitä häneltä. Työnantajan tehtävänä on myös perustella kohdennuksia.

Joudun toteamaan, että työnantajan päätös kohdentaa työehtosopimuksen mukaiset kevään palkankorotukset pääsääntöisesti henkilökohtaisiin lisiin, ei mielestäni edistä yhdenvertaista palkkapolitiikkaa Helsingin kaupungilla. Työmme jatkuu jäsenistömme hyväksi, olethan siis yhteydessä pääluottamusmieheesi palkkaepäkohdissasi sekä muissa työsuhteeseesi liittyvissä epäkohdissa.
 

Hyvää alkukesää toivottaen,
Kaisa
Puheenjohtaja, Jyty Metropoli ry