Ajankohtaista

Pääluottamusmies tiedottaa 1/2022

Hyvää kuluvaa vuotta, joka on jo helmikuun lopussa ja on aika laskiaisen. Tammikuu meni pahenevassa koronatilanteessa. Tilanne vaati taas monenlaisia järjestelyjä usean työhön ja usein päivittyviä moninaisia ohjeita. Nyt rajoituksia puretaan ja yhteiskunta alkaa avautumaan. Etätyösuositus loppuu ensi viikolla.

Kaskolaisista on kuitenkin vaan noin 10% jotka etänä voivat työtä tehdä. Meitä tarvitaan lasten, nuorten ja aikuisten kanssa tehtävässä työssä varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, lukioissa, ammatillisessa koulutuksessa ja vapaassa sivistystyössä. Edelleen on äärimmäisen tärkeä pitää huolta hyvästä käsihygieniasta ja käyttää maskia.

Tammikuussa usea leikkipuisto oli kiinni ja henkilökuntaa oli siirretty päiväkoteihin töihin. Nämä siirrot johtuivat varhaiskasvatuksen rekrytointivaikeuksista johtuvasta lakisääteisen palvelun henkilöstöpulasta. Lisäksi lähihoitaja-koulutuksen omaavia siirrettiin soteen Herttoniemen varasairaalan tarpeisiin. Koronasta johtuviin siirtoihin tuli Kuvasta työntekijöitä leikkipuistoihin. Päiväkoteihin on osaajapankin kautta siirtynyt mm. kirjastohenkilöstöä.

Monenlaisia siirtoja on ollut puolin ja toisin useasta eri syystä jo lähes koko koronan ajan. Kaskolaiset on saanut pääsääntöisesti hyvää palautetta muilta toimialoilta meille töihin tulleilta. Otetaan heidät edelleen avoimin mielin vastaan. Olemmehan kaikki työkavereita Helsingin kaupungin työntekijöinä. Kaskolaiset ovat myös saaneet hyviä ja opettavaisia kokemuksia muista töistä näiden siirtojen kautta. Jotkut ovat jopa innostuneet tämän kokemuksen rohkaisemana hakeutumaan pysyvästi toisiin tehtäviin.

Hienosti olette olleet yhteydessä ja olkaa edelleen. Asioita ei ole tarkoitus pähkäillä yksin, tehdään se yhdessä. Olen saanut teiltä yhteydenottoja liittyen tva-kuvauksiin, omaan työnkuvaan ja palkkaukseen liittyvissä asioissa. Paljon on nyt myös tullut yhteydenottoja työhyvinvointiin ja terveyteen liittyen. Olenkin käynyt monenlaisia neuvotteluja ja neuvonpitoja asioistanne, jotkin asia on vielä kesken ja uusia tulee. Teidän asioita varten minä täällä olen.          

Työehtosopimusneuvottelut #reilutkorotukset #kaikkienkunta

TES-neuvottelut on meneillään niin kuin hyvin tiedetään ja neuvottelut ei ole helpot. Neuvottelijoilla on tunne, että ollaan päätymässä umpikujaan. Ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima ja Jytyn edunvalvontajohtaja Marja Lounasmaa jatkavat muiden järjestöjen ja kuntatyönantajan kanssa neuvotteluja kiivaasti viikonlopun ja vielä maanantaina sopimuksen viimeisenä voimassaolo päivänä. Sitten tiedetään, päästäänkö jo sopimukseen, todennäköisesti ei vielä ja miten neuvottelut tästä sitten etenevät.

Jyty on taustalla valmistellut valmiutta työtaistelutoimenpiteisiin neuvottelujen vauhdittamiseksi yhdessä JHL:n ja Jukon kanssa. Sopimustilanteesta ja mahdollisista työtaistelutoimenpiteistä tiedotan heti kun on jotain tiedotettavaa.

Seuraa Jytyn tiedotusta työehtosopimusneuvottelujen etenemisestä alla olevasta linkistä. https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/sopimusneuvottelut2022/Sivut/default.aspx

Yhteystietojen päivittäminen

Käykää Jytyn Jässärissä https://www.jytyliitto.fi/fi/jasenyys/sahkoiset-asiointipalvelut/Sivut/default.aspx päivittämässä oma henkilökohtainen puhelinnumeronne ja sähköpostiosoitteenne. Jässärin kautta lähetetään teille yhdistyksen ja liiton viestit.

Yhdistyksen jäsentiedote joka on aiemmin tullut Jyty-lehden välissä, on muuttunut sähköiseksi ja siitä tulee jässärissä olevaan sähköpostiin viesti, kun se on yhdistyksen sivuilla luettavissa. Tässä linkki ensimmäiseen sähköiseen jäsenviestiin https://www.jytymetropoli.fi/ajankohtaista/vuosi-2022/jasentiedote-1-2022/

Mahdolliset työtaistelutoimenpiteet liitto ja yhdistys tiedottaa Jässärissä oleviin yhteystietoihin. Huolehdithan, että myös Jytyläinen työkaverisi käy päivittämässä tietonsa. Jos hän ei ole saanut tätä viestiä, häneltä puuttuu sähköpostiosoite kokonaan Jässäristä.

Puheenjohtajan viesti

Olettehan käyneet Jyty Metropoli ry:n nettisivulla lukemassa yhdistyksen puheenjohtaja Kaisa Soinisen viestin. Jos et vielä ole niin tästä pääset sen lukemaan https://www.jytymetropoli.fi/tiedotteet/puheenjohtajalta-17-1-2022/

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

Ollaan yhteyksissä


Ystävällisin terveisin,

Kirsi

_________________________

Kirsi Jaakkola

Pääluottamusmies

Jyty Metropoli ry


Sillä sinun työsi on tärkeä

Hyvää kesää Kaskolaiset!

Järvi hohti hopeoina,

kultatätinä kimalsi,

timantteina tuikahteli.

Kaikki kiireet katosivat

saunan sylissä somassa,

paineet pois jo putosivat,

järven lempeen lainehille.


Kadotetaan kiireet ja pudotetaan paineet pois kukin itselleen sopivalla tavalla.

Virkistävää kesää ja ihanaa lomaa!


Terveisin,

pääluottamusmiehesi Kirsi


                          Lomailen 5.7. – 1.8.2021. Tänä aikana voit olla akuuteissa edunvalvonnallisissa asioissa yhteydessä yhdistyksemme puheenjohtajaan Kaisa Soiniseen p. 050 324 2340.

Hei sinä Kaskon jytyläinen,      

kevät meni vauhdilla ja nyt ollaan keskikesässä. Kevääseen liittyi paljon pikaisesti päivittyviä ohjeita ja työjärjestelyjä. Nyt jo valmistaudutaan lomien jälkeiseen aikaan paranevassa tautitilanteessa. Kaupunkitasoisesti ja toimialalla valmistellaan palautumisohjelmaa. Työtavat ja toimintakulttuurimme on joutunut muuntautumaan kuluneen puolentoista vuoden aikana. Miten saamme korona-ajan hyvät opit yhdessä käyttöön toimialla, tätä tullaan lomien jälkeen työstämään.

Jytyn liittovaltuusto hyväksyi 9.6. pidetyssä kokouksessa sopimusalasiirron, varhaiskasvatuslain kelpoisuusvaatimukset täyttävät varhaiskasvatuksen opettajat, erityisopettajat ja päiväkodin johtajat siirtyvät 1.9.2021 Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES) piiriin. Sopimusalasiirrosta johtuvat KVTES:n määräysten muutokset ovat ns. teknisiä muutoksia, eikä niillä ole vaikutusta palvelussuhteen ehtoihin.

Tulevaisuudessa tulen pitämään huolen, että tehtäväkohtaisten palkkojen määrittelyssä paikallisesti huomioidaan tasapuolinen kohtelu kelpoisuusvaatimukset täyttävien ja muiden samaa työtä tekevien palkkauksen osalta. Työsopimuslain 2 luku 2 §:n mukaan
”työnantajan on kohdeltava työntekijöitä tasapuolisesti, jollei siitä poikkeaminen ole työntekijöiden tehtävät ja asema huomioon ottaen perusteltua.” Jyty on edelleen myös varhaiskasvatuksen opettajien liitto.

https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/mita-varhaiskasvatuksen-opettajien-sopimusalasiirto-tarkoittaa.aspx

Tästä muutoksesta pidimme toukokuussa jäsenillan, jossa oli mukana myös neuvottelijat. Kuulimme teiltä tärkeitä kommentteja ja kokemuksia varhaiskasvatuksen arjesta. Syksyllä pidämme uudestaan jäsenillan koko varhaiskasvatuksen henkilöstölle, jotta koko henkilöstö tulee kuulluksi ja saamme laajalti näkyviin ajatuksenne, kysymyksenne ja huolenne työhön liittyen.

Olen yhdessä JHL:n pääluottamusmiehen kanssa taas vaatinut koulunkäynninavustajien nimikkeen muutosta koulunkäynninohjaajiksi, vastaamaan nykyistä tehtävään vaadittavaa koulutusta. Toivottavasti saadaan muutos pian aikaiseksi.

Kevään aikana olen kanssanne viestitellyt, puhunut puhelimessa ja joitakin jopa kohdannut. Asiat ovat liittyneet mm. lomiin, työaikoihin, tehtäväkuvauksiin, työaikoihin, työjärjestelyihin, vuorotteluvapaisiin, työterveysneuvotteluihin, kuulemisiin. Näitä ja monia muita edunvalvontaan liittyviä asioita varten olen pääluottamusmiehesi. Ole yhteydessä, jos jokin mietityttää.

Nyt on lomien aika ja hyvä tilaisuus hyödyntää työnantajan antamaa kulttuuri ja liikuntarahaa. Työsähköpostiisi olet saanut ohjeet ja linkin Eazybreak sovelluksen lataamiseen ja edun käyttämiseen. Jos edunsaamisen ehdot täyttyvä vasta myöhemmin vuoden aikana, saat edun ehtojen täytyttyä käyttöösi.

Muistathan Jytyn vapaa-ajan vakuutuksen, jos haaveri sattuu. Vakuutuskorttina toimii Jytyn jäsenkortti.

Ammattiliitto Jyty tarjoaa uutena jäsenetuna CityShopparin.

https://www.jytyliitto.fi/fi/jasenyys/jasenedut/cityshoppari/Sivut/default.aspx

Päivämääriä syksyyn:

-        Koulunkäynninohjaajien ammatillinen opintopäivä 21.8.2021 Viimeinen ilmoittautumispäivä 8.8.2021

-        Varhaiskasvatuksen ja perhetyön ammatilliset opintopäivät 4.-5.9.2021 Viimeinen ilmoittautumispäivä 8.8.2021

-        Työhyvinvointipäivät 11.-12.9.2021 Viimeinen ilmoittautumispäivä 14.8.2021

-        Sihteeri-, hallinto- ja ICT-alan ammatilliset opintopäivät 23.-24.10.2021 Viimeinen ilmoittautumispäivä 19.9.2021

Lisätietoa ylläolevista ilmoittautumisohjeineen löydät,

https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/koulutus/koulutuskalenteri/Sivut/default.aspx


Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

Ollaan yhteyksissä!

Ystävällisin terveisin,

Pääluottamusmiehesi Kirsi

 

Kun tulee pääsiäinen,

 

niin silloin alkaa kevät.

Pienet kissat valkoisina 

pajuun kiipeilevät.

Muutakin on kummaa; 

kukko helttapäinen 

munii munat koreat, 

kun on pääsiäinen.

- Aale Tynni

 

Hyvää kevättä toivottaa,

KASKO-ammattiosaston johtokunta

 

 

2020 alkaa olla vihdoinkin lopuillaan.

Kulunut vuosi jää varmasti jokaiselle ikimuistoisena mieleen. Toivotaan, että ensi vuosi näyttäytyy kaikille valoisampana, ja pääsisimme takaisin normaaliin elämään.

 

Tunnelmallista Joulua!

Pidetään huolta toisistamme ja lähimmäisistämme.

 

***

 

Joulu tulla jollottaa
joulupuuron porinassa,
hyvän mielen hyrinässä,
piparkakku kainalossa,
kahvipannu kantapäässä,
valonliekki pimeässä,
joulumieli kynttilässä,
papereiden kahinassa,
enkelsiiven havinassa,
jouluoljet himmelissä,
ajatukset ystävissä.

 

***

Kiitos kuluneesta vuodesta ja parempaa tulevaa vuotta 2021!

 

Toivottaa,

KASKO-ammattiosaston johtokunta

ja pj. Maija

 

Kaskon perinteiset show&dinner pikkujoulut

vietettiin 6.11.2020 Ravintola Nyyrikissä.

Suski ja Ville esittivät Viskiä sulle drag-shown. Hulvattoman hauskasta kuumasta tunnelmasta nautimme turvallisuudesta tinkimättä.

Pikkujoulutunnelmaa
Pidetään toisistamme huolta

 

Ammattiosastomme vuosikokous  21.10.2020

pidettiin hybridikokouksena Kampissa Tekniskan saleissa samaan aikaan muiden ammattiosastojen kanssa. Käsittelimme menneen kauden toimintakertomusta ja tulevaa toimintasuunnitelmaa. Valitsimme tulevan johtokunnan jäsenet ja saimme toimintaan mukaan uusia aktiiveja.

Keskittynyttä kokousväkeä

 

 

Hyvää Juhannusta ja virkistävää kesää!

 

Suvi-illan vieno tuuli

huokaa vaaran alta.

Hongikon polkua hopeoipi

kuuhut taivahalta.

 

Hiljaa huojuu korven honka

kaukaa käkö kukkuu.

Vaieten astuvi vaeltaja

mielenmyrsky nukkuu.

              -Eino Leino

 

Toivottaa KASKO-ammattiosaston johtokunta

 

Pääluottamusmies lomailee 22.6.- 26.6.2020 ja 10.7.- 2.8.2020

Kuvat Stansvikin kesäkodiltamme

 

Kesä on jo ovella

Kevät on mennyt siivillä ja nyt on aika nauttia Suomen suvesta, valosta ja mansikoista… Kevät on mennyt poikkeusoloissa. Paljon on uutta opittu ja jouduttu sopeutumaan nopeastikin muuttuviin tilanteisiin. Hienosti ollaan selvitty, nyt on kesä ja lomailun aika. Suurimmalla osalla loman ajankohta on vähintäänkin suunniteltu ja toisilla jo vahvistettukin. Nauttikaamme ansaitusta lomasta, sitten kun se kullakin meistä on.

Muistattehan, että ulkomaille matkustamista ei vieläkään suositella. Valtioneuvosto suosittelee välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista ulkomaille. Mikäli kuitenkin päätät matkustaa, on ulkomailta palattaessa jäätävä etätöihin 14 vuorokauden ajaksi. Mikäli etätyön tekeminen ei ole mahdollista, tulee jäädä palkattomalle vapaalle tai anoa vuosilomaa. On tärkeää, että kerrot matkustusaikeista jo etukäteen esihenkilölle, jotta voitte sopia paluuseen liittyvistä käytännöistä.

Toimialamme Fiiliskyselyssä kartoitetaan, miten henkilöstö on kokenut koronasta johtuneen poikkeustilanteen ja sen vaikutukset työhön, esihenkilötyöhön ja hyvinvointiin. Lisäksi halutaan kuulla, millä ajatuksilla kaskolaiset katsovat tulevaan. Kysely on tullut sähköpostiisi ja se löytyy myös Helmessä olevasta linkistä. Vastausaikaa on 2.6. asti. Vastaathan kyselyyn!

Jyty Metropoli ry muistaa jäseniään tänä keväänä virtuaalisilla jäsenlahjoilla, kun emme voi fyysisesti kohdata. Olettehan hyödyntäneet 15.5. sähköpostiin tulleet BookBeatin edun ja jumpanneet Jannen ja Sampon Jyty-jumppaa. Eilen tuli taas linkki uuteen jumppaan ja kesälahja Ravintola Stansvikiin. Muista hyödyntää nämä jäsenlahjat.

Pitkät KVTES neuvottelut päättyivät sopimukseen ja Jyty ry:n liittovaltuusto hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen. Uusi sopimus on voimassa 1.4.2020-28.2.2022. Neuvottelussa saavutettiin kunta-alalle yleisen linjan mukaiset palkankorotukset ja kiky-tunnit poistuvat.

https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/kunta-alalle-yleisen-linjan-mukaiset-palkankorotukset-ja-kiky-tunnit-pois-jyty-hyvaksyi-neuvottelutuloksen.aspx

Pieni ajatus tulevaan…

ja jo nyt on ilmoittautuminen käynnissä koulunkäynninohjaajien ammatillisille opintopäiville 12.-13.9.2020. Nyt kaikki koulunkäyntiavustajamme ilmoittautumaan antoisille ja virkistäville opintopäiville. Omavastuu on vaan 50€.  Ilmoittautuminen tapahtuu jässärissä ja ole myös yhteydessä jäsensihteeriimme Niina Karoseen p. 050 342 3217 niina.karonen@jytyliitto.fi

https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/koulutus/koulutuskalenteri/Sivut/Koulunk%C3%A4ynninohjaajien-ammatilliset-opintop%C3%A4iv%C3%A4t.aspx

Laittakaa jo kalenteriin tai vähintään korvan taakse seuraavat Jytyn koulutukset:

Minustako luottamusmies? Tampereella 26.-27.9.2020 (Luottamusmiesvaalit seuraavalle kaudelle 2021-2024 on syksyllä)

Työhyvinvointipäivät Naantalissa 3.-4.10.2020

 

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

Kesäterveisin,

Kirsi

 

 

Oikein hyvää äitienpäivä viikonloppua!

 

Kevät on jo pitkällä ja koronassakin ollaan tällä hetkellä siinä pisteessä, että palveluita aletaan availla ja kokoontumisrajoituksia höllentämään. Kaiken tämän pitää tapahtua hallitusti, terveyttä ja turvallisuutta painottaen.

Toimialaamme koskee tällä hetkellä erityisesti perusopetuksessa etäopetuksen päättyminen 13.5. Perusopetukseen palataan siis perjantaina 14.5., jolloin myös iltapäivätoiminta on kaikille toiminnan piirissä oleville koululaisille mahdollista. Väljyyden varmistamiseksi luokkatilojen lisäksi kouluissa hyödynnetään muita tiloja. Peruskoulut ottavat myös käyttöönsä lisätilaa lukioista, ammatillisen koulutuksen toimipaikoista sekä hyödyntävät muiden toimijoiden tiloja mahdollisimman läheltä koulua. Opetusta tullaan järjestämään mahdollisesti myös porrastetusti.

Opetuksen ja ohjauksen toteuttaminen pääsääntöisesti etäyhteyksin jatkuu lukioissa, Stadin ammatti- ja aikuisopistossa sekä vapaassa sivistystyössä.

Varhaiskasvatuksessa toimitaan pienissä ryhmissä sekä järjestetään toiminta ja ulkoilu porrastetusti.  Kesäloma-ajan toiminta alkaa poikkeuksellisesti jo 8.6. jatkuen heinäkuun loppuun asti. Kesällä tullaan pitämään mahdollisimman paljon päiväkoteja auki, jotta pystymme huolehtimaan väljyydestä ja mahdollistamaan kiinteät, tutut ryhmät.

Poikkeustilanne on tuonut tarvetta ohjeiden ja käytäntöjen päivittämiselle. Etätöiden määrän lisäännyttyä todella merkittävästi, on kaupunki päättänyt parantaa etätyön vakuutusturvan ehtoja. Etätyövakuutus koskee nyt myös tavanomaisia lyhyitä taukoja ja ruokailuhetkiä. Karanteeniajan palkanmaksun toimintatapa on 30.4. ja sen jälkeen haettavien karanteenipoissaolojen osalta niin, että työnantaja maksaa palkan poissaolon ajalta ja hakee vastaavalta ajalta tartuntatautipäivärahan Kelasta. Työntekijälle ei näin ollen tule palkatonta aikaa ollenkaan.

Emme saaneet vapuksi uutta työehtosopimusta.  Valtakunnansovittelijan kunta-alalle esittämä sopimusesitys yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES) kaatui. Sote ry eli Tehyn ja SuPerin muodostama neuvottelujärjestö kaatoi valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen. Jyty olisi omalta osaltaan ollut valmis hyväksymään sopimuksen. Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki pitää valitettavana, että sopimusta ei syntynyt.

Jytyn edunvalvontajohtaja Marja Lounasmaa sanoo, että ”Nyt tilanne on huonoin mahdollinen, koska mitään palkankorotuksia ei ole saatu sovituksi, kiky-tuntien poistumisesta ei ole tietoa, kunnallinen pääsopimus on päättynyt ja kunnissa tilanne huononee koko ajan. Entinen esimieheni, neuvottelupäällikkö eräässä kunta-alan ammattijärjestössä totesi. että huonon vastakohta ei ole hyvä, vaan kohtuullinen ratkaisu. Nyt olisi ollut tarjolla huonon vastakohta eli kohtuullinen ratkaisu.”

Päätöksiä siitä, koska neuvottelupöytään mahdollisesti palataan vai jatkuvatko neuvottelut vasta kesälomien jälkeen, odotetaan lähiaikoina. Jyty toivoo KT Kuntatyönantajien paalaamista neuvottelupöytään niiden järjestöjen kanssa, jotka ovat valmiita etsimään ratkaisua.

https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/kunta-alan-sopimusratkaisuesitys-kaatui.aspx

https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/jytyn-edunvalvontajohtaja-marja-lounasmaa-totuus-kaatuneesta-kunta-alan-sopimusesityksesta.aspx

 

Muistattehan hyödyntää henkilöstöetuna HSL:n kaupunkipyöriä. Polkien pidät itsesi liikkeessä ja mielesi virkeänä. Polje työmatka tai siirtymä päivän aikana. Ties vaikka vapaa-aikana huomaat polkaisseesi ihastelemaan kaunista kesäkotiamme Stansvikiin.  

 

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

 

Terveisin,

Kirsi Jaakkola

 

 

 

 

Oikein hyvää kaikkien aikojen etävappua sinulle Kaskon jytyläinen!

Juhlitaan kotona!

 

Toivottaa,

KASKO-ammattiosaston johtokunta

 

Hei sinä Kaskon jytyläinen,hyvää pääsiäisen jälkeistä aikaa.

 

Kevät keikkuen tulevi ja todella keikkuvaista on kyllä ollut myös ilmojen suhteen. Sinivuokot, valkovuokot ja muut kevään kukkaset sitkeästi sinnittelevät tuulessa ja tuiverruksessa.  Lunta tullut enemmän kuin koko talvena. Kevät tekee tuloaan kaikesta huolimatta. Peiponkin olen jo bongannut, en sentään vielä västäräkkiä, vaikka joku on jo niitäkin nähnyt. Korona-arkea on jo useampi viikko takana ja edessä olevaa aikaa emme voi kukaan tietää. Toimialajohtajamme Liisa Pohjolaisen sanoin ”Nyt on aika luottaa toisiimme ja pitää huolta toisistamme. Me selviämme tästä yhdessä.”

Koronavirustilanteesta johtuen monella työ on vähentynyt ja osassa toiminnoista taas työvoiman tarve on merkittävästi lisääntynyt. Tilanne on synnyttänyt kaupungissamme myös täysin uusia palveluja, joihin tarvitaan työvoimaa. Työntekijöitä, joilla ei nyt ole työtä ja joilla on tarvittavaa osaamista, erityisesti sote-osaamista, on ryhdytty siirtämään tehtäviin, joissa työvoimaa tarvitaan. Toimialaltamme on ilmoittanut osaamisensa osaajapankkiin yli 3 000 henkilöä ja siirtoja on jo tapahtunut satoja. Tämä kaikki tehdään, jotta meillä kaikilla olisi töitä ja lomautuksia ei tarvitsisi edes harkita. Niin kuin pormestarimme Jan Vapaavuori on sanonut, että Helsingin kaupunki haluaa välttää henkilöstön lomautukset varautumalla koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen kaikin mahdollisin keinoin. Osaajapankki ja henkilöstön siirrot ovat yksi näistä keinoista. Työvoimatarpeen muutoksiin pyritään reagoimaan myös vuosiloma- ja poissaolosuunnittelulla.

Korona on hidastuttanut monen asian käsittelyä ja jopa keskeyttänyt joidenkin asioiden edistymisen. Nämä asiat eivät kuitenkaan unohdu ja niihin palataan heti tilanteen niin salliessa. Vuosikellon mukaiset toiminnot hoidetaan, luoden pysyvyyttä ja jatkuvuutta tässä epävarmassa tilanteessa. Samoin KVTES-neuvottelut on edelleen käynnissä, ja niitähän käydään tällä hetkellä vapaaehtoisesti sovitellen valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Lue alla oleva tiedote asiasta.

JHL ja Jyty: Kunta-alalla päästävä sopuun huhtikuun loppuun mennessä (17.4.2020)

Lue lisää: https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/jhl-ja-jyty-kunta-alalla-paastava-sopuun-huhtikuun-loppuun-mennessa.aspx  

 

Pidetään itsestämme ja läheisistämme huolta.

 

Ystävällisin terveisin,

Kirsi Jaakkola

 

 

 

Hei Kaskon jytyläinen!

Pääsiäinen tuo odotetun katkon tähän korona-arkeen, suurimmalle osalle meistä. Jotkut ovat meidänkin toimialalla töissä viikonloput, illat ja yöt, kuin pyhätkin. Toivottavasti pääsiäispuput löytävät myös teidät tärkeän työnne ääreltä.

Tätä pääsiäistä vietämme kaikki tilanteessa, jossa emme ole aiemmin olleet. Pääsiäisen vietto rajautuu Uudellemaalle. Tapaamiset on sallittu vaan lähipiirissä ja siinäkin turvallisesti riskiryhmät huomioiden. Tämä kaikki herättää monenlaisia ajatuksia ja vaatii monelle uudenlaisia tapoja viettää pääsiäistä ja pitää yhteyttä läheisimpiin. Koitetaan kuitenkin nähdä mahdollisuudet virkistäytymiselle, lähimetsät ulkoilumaastoina, pääsiäisherkut sekä kukkaan puhkeava kevät ja linnunlaulu.

 

Pidetään itsestämme ja läheisistämme huolta!

 

Hyvää ja virkistävää pääsiäistä toivottaen,

PJ Maija ja PLM Kirsi

 

Hei sinä Kaskon jytyläinen,

ammattiosastomme toiminta jatkuu poikkeusoloissakin, vaikka kaikki yhteiset tapahtumat ja virkistystoiminta on tässä hetkessä jouduttu perumaan. Kun tämä tilanne on selätetty, niin sitten virkistäydymme oikein toden teolla. Laittakaa ideoita mitä se vois olla, sitten kun voimme taas koota porukkaa yhteen.

Ammattiosastomme toimintaan liittyvissä ideoissa ja muissa asioissa olkaa yhteydessä,

puheenjohtajaamme Maija Isolaan maija.isola@hel.fi

sihteeriin Kirsi Jaakkola kirsi.jaakkola@hel.fi

Edunvalvonta hoidetaan ja luottamusmiehet ovat tavoitettavissa varmimmin sähköpostilla. Pääluottamusmiehen, Kirsi Jaakkolan tavoittaa numerosta 050 368 6637 tai sähköpostilla kirsi.jaakkola@hel.fi Palvelukokonaisuuksien luottamusmiesten yhteystiedot löytyvä täältä ammattiosastomme sivulta, yhteystiedot kohdasta.

Olkaa aktiivisesti ja matalalla kynnyksellä yhteydessä, ihmetellään ja selvitellään asioita yhdessä tässä haastavassa tilanteessa. Kukaan ei saa jäädä yksin.

 

Muistakaa liikkua, ulkoilla ja nauttia kevätluonnosta.

Pidetään itsestämme, läheisistämme ja toisistamme huolta.

Yhdessä toimien tästä selvitään.

 

Ollaan yhteydessä,

terveisin,

Pj. Maija ja siht. Kirsi

Hyvää Joulua ja Onnellista uutta vuotta 2020!

 

Kulunut vuosi on ollut KASKO-ammattiosastossa aktiivinen. Olemme järjestäneet toimintaa jäsenistön toiveiden pohjalta, esimerkkeinä kahvi-tasting, varhaiskasvatuksen ammattialailta sekä viimeiseksi teatteri-illallis-pikkujoulut. Ammattiosaston johtokunta on se instanssi, joka toimii lähellä jäsentä luottamusmiehistön lisäksi.

Ensi vuonna jatkamme samoissa merkeissä, mutta pienin muutoksin. Kaskon jytyläinen pääluottamusmies vaihtuu vuodenvaihteesta Kaisa Soinisen siirtyessä Jyty Metropolin puheenjohtajan tehtäviin. Kaisa jatkaa edunvalvonta- ja yhteistoimintatyötään kaupunkitasoisena. Varapääluottamusmies Kirsi Jaakkola (kirsi.jaakkola@hel.fi) jatkaa plm-tehtävissä vankalla ammattitaidollaan. Olethan häneen yhteydessä työsuhteeseesi liittyvissä kysymyksissä tai pulmissa.

Haluamme kiittää sinua tästä vuodesta ja ensi vuonna taas jatketaan. Sitä ennen levätään!

Terveisin,

KASKO-ammattiosaston johtokunta sekä luottamusmiehistö

 

 

 

 

 

 

KASKO-ammattiosaston PIKKUJOULUT

torstaina 21.11. klo 18 Ravintola Nyyrikissä

 

Tervetuloa pikkujouluiltaan, johon sisältyy illallinen sekä "Terapian tarpeessa jälleen" -esitys.

Illan omakustannushinta on 30 euroa (ovh. 75,80).

 

Ilmoittautuminen: mirka.zegina@hel.fi ma 7.10. mennessä.

HUOM! Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitettu määrä!

Olet saanut kuvassa olevan s-postikutsun ilmoittautumisohjeineen (esim. ruokavalinnat yms.).

 

Tervetuloa mukaan!

Terveisin, 

KASKOn johtokunta

 

 

KASKO- ja VANTAA -ammattiosastot järjestävät:

Varhaiskasvatuksen ammattialailta

 

Tiistaina 8.10.2019 klo 17.30 – 20.00

Radisson Blue Plazan Juhon Salissa, Mikonkatu 23, Helsinki (Rautatietorin laidalla)

 

Hyvä jytyläinen varhaiskasvatuksen ammattilainen, joka työskentelet päiväkodissa tai perhepäivähoitajana, olet lämpimästi tervetullut ammattialailtaamme, jossa keskustelemme varhaiskasvatuksen ajankohtaisista asioista. Voit myös kysyä työhösi ja työsuhteeseesi liittyvistä asioista illan asiantuntijoilta.

 

Illan vierailijoina Jytyn varhaiskasvatuksen asiantuntija Hanna Koskenheimo, Jytyn Etelä-Suomen alueasiamies Jarmo Raappana sekä yhdistyksemme puheenjohtaja Jussi Ruokonen.

 

Keskustelun ohessa nautimme yhdistyksemme tarjoamaa iltapalaa sekä tietoiskuja liiton ajankohtaisista edunvalvonta-asioista sekä ammattiosastojemme toiminnasta. Keskustelussa mukana VANTAA-ammattiosaston puheenjohtaja Heidi Korpela ja pääluottamusmies Arja Karppinen sekä

KASKO-ammattiosaston puheenjohtaja Kirsi Jaakkola ja pääluottamusmies Kaisa Soininen.

 

Illan menú

Plaza Caesarsalaattia [L,G]

Pikanttia kaalisalaattia [L,G]

Paistettuja tuoremakkaroita [L,G]

Kikhernepyöryköitä ja jogurtti-kurkkukastiketta [L,G]

Lohkoperunoita ja fermentoitua chilisuolaa [L,G]

Lisukkeina: majoneesia, ketsuppia, sinappia, kuivattua sipulia ja kurkkusalaattia

Muuta naposteltavaa:

Juustoja, hilloja ja keksejä

Perunalastuja ja paahdettua valkosipulihapankermaa [L,G]

Suolapähkinöitä [L,G]

Juureslastuja [L,G]

Vaahtokarkkeja [L,G]

Vesi, virvoitusjuomia, puna- ja valkoviini

 

Ilmoittautuminen s-postitse ke 25.9. mennessä: kaisa.soininen@hel.fi

Muistathan mainita ilmoittautumisen yhteydessä ammattiosastosi ja työpaikkasi sekä mahdollisen erityisruokavaliosi.

HUOM! Tilaisuus on avoin myös liittoon kuulumattomille.

Ilmoittaudu mukaan!

 

 

 

Väliaikaisia muutoksia edunvalvontatyössä

 

Kirsi Jaakkola kaskon toimialalla pääluottamusmiestehtäviin Kaisa Soinisen vuorotteluvapaan ajaksi 24.5. - 31.8.

 

Kirsi ja Kaisa ovat toimineet tiiviissä yhteistyössä kaskolaisessa edunvalvontatyössä jo usean vuoden ajan. Kirsi on toiminut jytyläisenä luottamusmiehenä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palvelukokonaisuudessa sekä jytyläisenä varapääluottamusmiehenä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla. Kirsi on lisäksi KASKO-ammattiosaston puheenjohtaja.

Voit olla Kirsiin yhteydessä niin edunvalvonta- kuin muissa jäsenasioissa. Hänet saa parhaiten kiinni s-postitse: kirsi.jaakkola(at)hel.fi

 

 

 

 

 

 

Varapääluottamusmies Kirsi Jaakkola ja pääluottamusmies Kaisa Soininen Kaisankodin interiöörissä tammikuussa 2019

Ammattiosaston jäsen,

 

Tervetuloa UIT:n esitykseen "HERKKUA, KUIN HEINÄNTEKO" tiistaina 14.5.2018 klo 18 Linnanmäen Peacock -teatteriin.

Ilmoittautuminen 24.3. mennessä s-postitse: heidisuvinen@hotmail.com

Jäsenhinta on 25 euroa (ovh. 55 e), joka sisältää etko-kuohuvan.

Ilmoittaudu heti, sillä lippuja on rajoitettu määrä!

 

Ilmoittaudu mukaan hauskaan "HERKKUA KUIN HEINÄNTEKO" -UIT-esitykseen!

Kahvikurssi ammattiosaston jäsenille Johan&Nyströmillä

torstaina 21.3. klo 17.30 - 19.30

 

Tervetuloa kahvimakujen maailmaan Katajanokalle! Tutustumme illan aikana eettisesti kestäviin luomukahveihin keskustellen ja maistellen suorittamalla kahvi-cuppingin. Lisäksi saamme vinkkejä, kuinka keittää korkealaatuista suodatinkahvia kotioloissa.

Ilmoittaudu pian susanna.mahonen@edu.hel.fi, niin pääset mukaan jäseniltaamme.

Ilta on osallistujille ilmainen!

Osoite: Kanavanranta 7C-D

 

Varhaiskasvatuksen ammattialailta 27.2. klo 18 Ravintola Ostrobotnian juhlatiloissa

 

Ammattialailta on tarkoitettu kaikille kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla työskenteleville jytyläisille päiväkotien varhaiskasvattajille, leikkipuistotyöntekijöille sekä perhepäivähoitajille.

Illan vierailijana on varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas sekä Jytyn alueasiamies Jarmo Raappana.

Varhaiskasvatuksen ajankohtaisasioiden sekä liiton kuulumisten lomassa nautimme ammattiosaston tarjoaman iltapalan. Olet saanut kutsun s-postiisi, joten ilmoittaudu heti mukaan, paikkoja on rajoitettu määrä.

Ilmoittautumiset s-postitse ma 18.2. mennessä: kaisa.soininen(at)hel.fi

Osoite: Ostrobotnian juhlatilat, Chydenius-kabinetti, Museokatu 10, 2. krs.

Terveisin,

Kaskon johtokunta

 

 

KASKO-ammattiosastolle uusi johtokunta 24.10.2018

 

Ammattiosaston vuosikokous pidettiin Kallion virastotalon tiloissa keskiviikkona 24.10. Ilta alkoi nauttimalla kavin henkilöstöravintolan antimia, jonka jälkeen yhdistyksemme puheenjohtaja Jussi Ruokonen alusti iltaa ajankohtaiskatsauksella kaikille emokaupungin ammattiosastojen edustajille.

KASKOn vuosikokouksessa oli paikalla parikymmentä jäsentä ja kävimme läpi sääntömääräiset asiat, mm. toimintakertomuksen ja -suunnitelman sekä tilinpäätöksen. Kokouksessa tehtiin valinnat yhdistyksen päättäviin elimiin sekä johtokuntalaiset vaihtovuoroisten jäsenten tilalle. Saimmekin tälle alkaneelle toimikaudelle mainion johtokunnan, jonka jäsenet edustavat kattavasti koko Kaskon toimialaa.

Esittelemme johtokuntalaiset seuraavassa jäsentiedotteessamme.

 

 

Hyvää syyskauden alkua, jäsen!

 

Toivottavasti kesälomat menivät leväten ja puuhastellen mukavien asioiden parissa. Työsyksyn alku on varmasti ollut työntäyteinen itsekullakin, joten omasta hyvinvoinnista on tärkeä pitää huolta.

Me ammattiosaston johtokunnan jäsenet pyrimme myös tuottamaan mukavia ja kiinnostavia jäsentilaisuuksia - ja tapahtumia jäsenistöllemme. Lokakuun alun Kinky Boots -musikaali-ilta varattiin loppuun ennätysajassa, joten se rohkaisee meitä järjestämään samankaltaisia jäseniltoja tulevaisuudessakin. Mikäli sinulla on meille ideoita ja ehdotuksia, ota johtokunnan jäseniin yhteyttä, niin otamme vinkistä vaarin!

Mukavaa syksyn alkua kaikille toivottaen,

KASKOn johtokunta

 

 

Hyvää kesää!

 

Taivahalla illan kajastus

se aamun koittoon suli.

Hopeisilla se säteillänsä leikki

ikkunoissa

ja talon seinillä ja puistikoissa.

 

Ei ollut ilta, yö, ei aamukaan.

Niin oli ihmeen valkeata vaan.

V.A. Koskenniemi

 

 

Toivottaa KASKOn johtokunta

 

ps. Pääluottamusmies lomailee 9.7. - 7.8.

 

 

Kaskolaiset juhlivat liikkuen 100 -vuotiasta Jytyä

 

KASKO-ammattiosasto järjesti jäsenilleen liikunnallisen "Hyvinvoiva 100 -vuotias" -tapahtuman Töölönlahdella toukokuun 21. päivän iltana. Parikymmentä iloista jäsentä työkavereineen osallistui illan antiin, joka koostui Jannen alkujumpasta, sauvakävelykoulusta sekä suppailusta. Sää suosi tapahtumaamme; lämpöä riitti ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Osallistujat olivat tyytyväisiä illan antiin, sillä oman kunnon ylläpitäminen ja yhdessä liikkuminen kannattaa aina.

Jyty Metropolin kaikki ammattiosastot osallistuivat kevään aikana Jytyn 100 -vuotisjuhlintaan. Eri ammattiosastojen jäsenistöllä oli mahdollisuus osallistua mm. ratikka-ajeluun, Stansvikin kartanon avoimiin jäseniltoihin ja kaupungintalon kahvitilaisuuteen. Jyty Metropoli järjesti yhdistyksenä koko jäsenistölle alkuvuodesta ilmaisen leffaillan synttäriteemalla. Jyty on vanhin kunnallisista ammattiliitoista, joten sitä kannattaa juhlia koko vuoden edestä.

Ensi vuonna oma yhdistyksemme, Jyty Metropoli täyttää 100 -vuotta ja luvassa on taas jotain aivan uutta. Saat lisätietoa loppuvuodesta, joten seuraa netti- sekä fb-sivujamme!

 

Janne Kylmämaa innosti osallistujia liikkumaan hauskalla alkujumpalla.
Tapahtuman erikoisuutena meitä viihdytti Stadin ammattiopiston työpajatoiminnan Disco-fillari.
Moni pääsi kokeilemaan Sup-lautailua ensimmäistä kertaa.

Hauskaa Vapun aikaa Sinulle jäsen!

 

Muistathan ilmoittautua Hyvinvoiva 100-vuotias -jäsentapahtumaamme, joka pidetään Töölönlahdella maanantaina 21.5. klo 17 alkaen. Sinulla on mahdollisuus tutustua sauvakävelyyn sekä suppailuun! Ilmoittautuminen: susanna.pietila@hel.fi

Terveisin,

KASKOn johtokunta

 

 

Pääluottamusmieheltä 14.3.2018

 

Tänä vuonna vietämme Jyty Metropolissa ja sen ammattiosastoissa Jyty-liiton 100 vuotisjuhlia. KASKO-ammattiosasto järjestää vuoden aikana Jyty 100-kahveja, käymme teatterissa ja muissa kulttuuririennoissa sekä järjestämme juhlavuoden huipentumana toukokuun 21. päivä liikunnallisen avoimen jäsen-picnic-tapahtuman Töölönlahdella. Laita päivämäärä jo kalenteriisi, saat kutsun huhtikuun aikana.

Mikäli haluat järjestää itse työyksikössäsi Jyty 100-tarjoilut, esim. kahvit ja pullat, ota yhteyttä johtokunnan jäseniin tai pääluottamusmieheen. Ammattiosasto vastaa tarjoilukustannuksista.

Jyty on vuosisadan liitto - juhlikaamme sitä yhdessä!

Maaliskuussa tarjosimme hallinnon yhteistoimintafoorumilaisille Jyty 100-tarjoilut.

Keskustelua Kasko-toimialasta

 

Torstaina 25.1. pidettiin KASKO-ammattiosaston järjestämä avoin keskustelutilaisuus otsikolla "Meidän Kasko". Illan vierailijana oli toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Osallistujia oli kaikista palvelukokonaisuuksista ja hallinnosta. Tilaisuus oli osa Jyty 100-juhlavuotta.

Liisa Pohjolainen kertasi organisaatiorakennettamme ja korosti, että toimiala ei ole vielä valmis ja sen rakentamiseen tarvitaan kaikkia työntekijöitä. Yhdessä tekeminen ja oppiminen ovat tärkeitä kaskolaisia rakenneosia yhteisen toimialan rakentamisessa. Keskusteluun osallistujat kiittivät illan antia, joten ammattiosasto tulee järjestämään samankaltaisia, eri teemoihin perustuvia keskustelutilaisuuksia vastaisuudessakin.

Liisa Pohjolainen alustaa keskustelua.

 

Hyvää vuoden 2018 alkua kaskolaiset!

 

Toivottavasti niin Joulu kuin vuodenvaihde sujui kaikilla mukavissa merkeissä. Tänä vuonna jatketaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialan toimintakulttuurin ja yhteisten käytänteiden rakentamista. Uudistus koskettaa konkreettisimmin hallinnon ja tukipalvelun henkilöstöä ja moni hallinnon työntekijä käykin tällä hetkellä esimiestensä kanssa omia työnkuvauksia ja -vaativuuksia läpi, sillä osalla hallinnon työntekijöistä tehtävänkuva on muuttunut tai muuttumassa.

Työntekijät niin päiväkodeissa, leikkipuistoissa, kouluissa ja oppilaitoksissa jatkavat työtään tuttuun tapaan. Jokaisella työpaikalla on kuitenkin tärkeää ottaa esille kehittämistarpeita, mikä työpaikan toiminnassa ja työyhteisössä toimii ja mitä tulisi kehittää. Työpaikkakokoukset ovat hyviä foorumeita asioiden esilleottoon.

Mikäli työpaikallasi tulee eteen työhön tai työsuhteeseen liittyvä kysymys, epäselvyys tai ongelmatilanne, otathan yhteyttä minuun, sillä toimin Kaskossa Jyty-liiton paikallisena edustajana, eli pääluottamusmiehenänsi. Hallinnossa, varessa, popassa ja LAV:ssa toimivat jytyläiset luottamusmiehet ahertavat palvelukokonaisuuksien yhteistoimintaelimissä, henkilöstötoimikunnissa ja he välittävät enemmän kuin mielellään jäsenistön viestejä eteenpäin palvelukokonaisuuksien johdoille.

Terveisin,

PLM Kaisa Soininen

ps. ilmoittaudu mukaan työkaverisi kanssa ammattiosaston MEIDÄN KASKO -avoimeen keskustelutilaisuuteen, joka pidetään Kaskon hallintorakennuksessa torstaina 25.1. klo 17. Olet saanut kutsun ilmoittautumisohjeineen s-postitse. Illan vierailija on toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

 

 

 

 

Hyvää Joulua 

ja

Onnellista Uutta Vuotta 2018!

 

Toivottaa KASKO-ammattiosaston johtokunta

 

 

Hyvää syksyä KASKOlaiset jäsenet!

PLM-jäsentiedote 7.9.2017

Kesälomat ja elokuu menivät menojaan ja työskentely Kaskon toimialalla on täydessä vauhdissa. Uuden toimialan varsinainen toiminnan rakentaminen ja uuden työkulttuurin luominen on vasta aluillaan. Yhteistoimintarakenteita, jotka tukevat yhdessä tekemistä, ollaan vielä rakentamassa.

Edustuksellisissa yhteistoimintaelimissä jytyläiset luottamusmiehet edustavat jäsenistöä niin toimiala- kuin palvelukokonaisuustasolla. Tärkeimmässä yt-elimessä, eli työpaikalla tapahtuvassa toiminnassa kaikilla työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa oman työpaikkansa työn kehittämiseen ja asioiden eteenpäin viemiseen. Mielipiteiden esilletuonti työpaikkakokouksissa ja esimiehen ja alaisten välisissä keskusteluissa edistää ja ylläpitää arjen yhteistoimintaa.

Näin syystoiminnan alkumetreillä on hyvä muistaa pitää omasta hyvinvoinnista huolta. Haluamme ammattiosastossamme edistää sitä osaltamme järjestämällä jäsenistölle vapaa-ajan toimintoja edunvalvonnallisten asioiden eteenpäin viemisen lisäksi. Syyskauden alun kunniaksi järjestämme jäsenretken Fiskarsiin Ruukkiin, Raaseporiin lauantaina 16.9. Retkelle voi ilmoittautua myös liittoon kuulumaton työkaveri. Ammattiosaston johtokunta ottaa mieluusti vastaan ideoita ja toiveita tulevista jäsenilloista ja -retkistä. Olemme jäsenistöä varten, joten pidetään yhteyttä!

Syksyisen jäsenretkemme upeita Fiskarsin Ruukin maisemia.

Esittelyssä KASKOn uudet luottamusmiehet

5.6. pidettiin KASKOn ammattiosaston johtokunnan kevään viimeinen kokous. Sen yhteydessä kukitettiin uudet, juuri valitut kaskolaiset luottamusmiehet, joiden pääasiallinen tehtävä on toimia oman palvelukokonaisuutensa jytyläisinä yhteistoimintahenkilöinä.

Kaskon hallinnon luottamusmiehet: LM Maija Isola ja varaLM Susanna Pietilä

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palvelukokonaisuuden luottamusmiehet:

LM Kirsi Jaakkola ja varaLM Katri Periaho

Perusopetuksen palvelukokonaisuus: LM Pihla Alava

Lukion, ammatillisen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus:

LM Ulla Melen-Vaisto ja varaLM Susanna Mähönen.

Kuvassa ylävasemmalta Susanna Mähönen, Pihla Alava, Ulla Melen-Vaisto ja Susanna Pietilä. Alavasemmalta: plm Kaisa Soininen, Kirsi Jaakkola ja Maija Isola. Kuvasta puuttuu Katri Periaho.

"The Virasto on kuollut. Kauan eläköön The Toimiala"

- lainaus erään jäsenemme 1.6.2017 FB-seinäpäivityksestä

Olemme kaikki tänään ensimmäistä päivää samassa toimiala-organisaatiossa Kaskossa. Toimialaamme kuuluu neljä palvelukokonaisuutta; varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, LAV (lukio, ammatillinen ja vapaa sivistystyö) ja ruotsinkieliset palvelut. Hallinto ja hallinnon tukipalvelut on keskitetty omaksi osastokseen. Palvelukokonaisuudet koostuvat palveluista, joiden yksiköissä työntekijät työskentelevät. Yhdessä me muodostamme Kaskon!

PLM Kaisa Soininen

KASKOn on uudeksi puheenjohtajaksi Kirsi Jaakkola

Maanantaina 15.5. KASKO-ammattiosaston jäsenkokous valitsi yksimielisesti ammattiosaston uudeksi puheenjohtajaksi Kirsi Jaakkolan, leikkipuistolaisen ay-aktiivin. Kirsi aloitti puheenjohtajana heti samana iltana, kun ammattiosaston johtokunta kokoontui.

Kirsi Jaakkola sai onnittelukukkaset ammattiosaston varapuheenjohtaja Janne Kylmämaalta.

Tervetuloa KASKO-ammattiosaston JÄSENKOKOUKSEEN ma 15.5. klo 17!

Paikkana on KASKO-toimialan Töysänkadun hallintorakennus. Sinua ollaan vastassa alaovella klo 16.50. Ilmoittaudu mukaan kahvitusjärjestelyjen vuoksi ammattiosaston sihteerille (kaisa.soininen@hel.fi). Kokouksen aluksi Jyty Metropolin puheenjohtaja Jussi Ruokonen pitää ajankohtaiskatsauksen.

Kokouksen päätösasia: ammattiosaston puheenjohtajan valinta toimikaudelle 15.5.2017 - 31.8.2018.

Pirjon muistolle 10.4.2017

Saimme viikko sitten suru-uutisen, KASKO-ammattiosaston puheenjohtaja Pirjo Torala  menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen sunnuntaina 2.4.2017.

Pirjo työskenteli ohjaajana Iso-Antin leikkipuistossa itäisessä Helsingissä. Ammattiosaston puheenjohtajuuden lisäksi hän toimi Jyty Metropolin hallituksen varajäsenenä, jytyläisenä luottamusmiehenä varhaiskasvatusvirastossa ja yhteistoimintavastaavana omassa työyksikössään.

Tunsimme Pirjon positiivisena, huumorintajuisena ja luotettavana työ- ja ay-kaverina, joka halusi toimia työntekijöiden ja jäsenistön hyväksi vielä sairauden loppuvaiheessakin. Me KASKOn johtokuntalaiset tunnemme suurta kiitollisuutta siitä, että meillä oli mahdollisuus tuntea ja työskennellä hänen kanssaan. Surumme on yhteinen!

KASKOn johtokunnan puolesta,

Kaisa Soininen, ammattiosaston sihteeri

Pääluottamusmiehen / ammattiosaston sihteerin palsta

PLM-jäsentiedote 14.3.2017

Hei KASKOlainen Jyty Metropolin jäsen,

Terveiset tämänpäiväisestä KASKO-työryhmästä, jossa toimin toisena henkilöstön edustajana.Uusi toimialamme aloittaa toimintansa 1.6. mutta valmistautuminen sen toimintaan on kovassa vauhdissa.

Osastojen päälliköt on valittu henkilöstöpäällikköä lukuunottamatta ja nyt menossa on yksiköiden päälliköiden ja palvelukokonaisuuksien alempien organisaatioiden esimies-haku. Maalis-huhtikuun aikana myös vielä avoinna olevat asiat yksittäisten työntekijöiden sijoittumisen suhteen selvinevät.

Tiettyjen tukipalvelutehtävien siirto Palvelukeskus Helsinkiin etenee kohti päätöksentekoa. Viime viikolla kaupungin henkilöstötoimikunnassa jäi opistoisäntien, kalustonhoitajien, vahtimestareiden ja kokkien siirtoasia pöydälle, sillä kaikki HTK:n jäsenet eivät olleet ehtineet tutustua laajaan materiaaliin, jotta yt:n toteutuminen oltaisiin saatu todettua. Asia tullee uudelleen HTK:n käsittelyyn seuraavassa kokouksessa, josta se etenee poliittiseen päätöksentekoon.

Toimialan yksiköiden päälliköiden ja alempien tasojen esimiesvalintojen jälkeen henkilöstö pääsee osallistumaan konkreettisesti oman yksikön toiminnan rakentamiseen. Tässä työssä myös sinun, jytyläisen työntekijän ammattitaito ja osaaminen on hyötykäytössä!

Toimialajohtaja Liisa Pohjolaisen on kutsunut meidät kaikki tulevan KASKOn työntekijät osallistumaan verkkoaivoriiheen, jonka avulla rakennamme toimialalle yhteisen 5-vuotisstrategian ja tulevat tavoitteet. Olet saanut kyselyn s-postitse ja sen linkki löytyy myös virastojen intrasivuilta.

HUOM! Voit käyttää työaikaasi kyselyn vastaamiseen ja toivonkin sinun vastaavan kysymyksiin oman työsi ja näkemyksesi kautta. Vastausaika on torstaihin 23.3. saakka. Tässä kyselyssä kaikki vastaukset ovat oikeita!

Mikäli sinulla on kysymyksiä toimialamme rakentamiseen ja/tai mahdollisiin työsi tuleviin muutoksiin liittyen, joihin esimiehelläsi ei ole vielä vastauksia, voit ottaa minuun yhteyttä, niin pohditaan asiaa etsitään vastauksia yhdessä.

Lisätietoa uudistuksesta löydät myös virastosi ja kaupungin intran muutossivuilta.

Terveisin,

Kaisa Soininen

PLM-jäsentiedote, 25.1.2017

Hyvää alkanutta vuotta! Olen aloittanut vuoden alussa Jyty Metropolin KASKOlaisena pääluottamusmiehenä. Tuttuja PLM-virastoja minulle ovat oma kotivirastoni opetusvirasto sekä suomenkielinen ja ruotsinkielinen työväenopisto. Varhaiskasvatusvirasto on minulle uusi ”aluevaltaus”, vaikka toki viraston toiminta on minulle tuttua. Jyty Metropoli valmistautuu etupainotteisesti tulevaan toimialamuutokseen, siksi rakensimme pääluottamusmiestoimialueet uusien toimialojen mukaisiksi.

Kaupungin toimialauudistus työ on edennyt 3:een ja samalla viimeiseen vaiheeseensa. Tässä kooste meneillään olevista asioista. Ajankohtaista tietoa saat myös Helmen ”Kaupunki uudistuu” –sivuilta http://helmi.hel.fi/yhteisetpalvelut/kaupunki-uudistuu/Sivut/default.aspx sekä toimialan omalta muutossivustolta http://helmi.hel.fi/yhteisetpalvelut/kaupunki-uudistuu/toimialat/kasvatus-ja-koulutus/Sivut/default.aspx .

KASKOn toimialaryhmä, joka koostuu mm. toimialajohtaja Liisa Pohjolaisesta, nykyisistä virastopäälliköistä, kaupunginkanslian edustajista sekä henkilöstönedustajista, aloitti työnsä viime perjantaina.

Minä jatkan ryhmässä toisena henkilöstönedustajana vakalaisen Päivi Salmenin kanssa. Ryhmän tehtävistä tärkeimpiä henkilöstön kannalta on valmistautua toimialan toimintaan, johon kuuluu mm. henkilöstön valinnat ja siirrot, koordinoida henkilöstön sijoittumista ja yt-menettelyä sekä huolehtia henkilöstön asiantuntemuksen hyödyntämisestä toimialan toiminnan rakentamisessa. Toimialaryhmällä on lisäksi alatyöryhmiä, joissa on mukana virastojen edustajia, mm. hallinto- ja tukipalveluiden alatyöryhmä. Tarkoitus on perustaa tarvittaessa myös uusia alatyöryhmiä, jossa toivon hyödynnettävän laajemmin henkilöstön asiantuntemusta.

Tässä kaupunkitasoinen aikataulutus liittyen johtajien, päälliköiden ja muiden työntekijöiden valintoihin:

  • Tulevana maanantaina kaupunginhallituksen johtamisen jaosto käsittelee esityksiä hallintojohtajiksi ja kaupunginhallitus palvelukokonaisuuksien johtajiksi.
  • Helmikuussa valitaan ydintoiminnan palvelujen päälliköt, joiden tehtäviin ilmoittauduttiin 13. tammikuuta mennessä. Palvelujen päälliköt valitsee johtamisen jaosto.
  • Ensi viikon aikana myös hallinnon palvelujen päälliköiden tehtäviin ilmoittautuminen aloitetaan.
  • Kevään mittaan tulevat täytettäväksi sisäisesti myös kaikkien muidenkin esimiesten tehtävät.
  • Uudistuksessa vakinaisen henkilöstön työpaikat säilyvät, ja pääosa jatkaakin entisissä tehtävissään. Henkilöstö siirtyy tällöin vakansseineen ja tehtävineen uuteen organisaatioon.
  • Keskushallinto jatkaa tiettyjen hallinnon tukipalveluiden tehtävien siirron suunnittelua Palvelukeskus Helsinkiin. Kohteena olevalle henkilöstölle on pidetty yt-tilaisuuksia ennen joulua. Työnantaja tiedottaa henkilöstöä, kun asia etenee valmiiseen esitykseen ja päätöksentekovaiheeseen.

Mikäli saat kevään aikana työnantajalta kutsun henkilökohtaiseen tai ryhmäkohtaiseen yt-menettelyyn liittyen työsi mahdollisiin muutoksiin tai työn sijoittumiseen, toivon, että otat minuun yhteyttä. Tulen toiveestasi mukaan tilaisuuteen, jossa sinulle kerrotaan työnantajan suunnitelmista ennen varsinaista päätöksentekoa.

Voimia työhön!

Terveisin,
Kaisa Soininen