PUHEENJOHTAJALTA 14.12.2018

Jussi Ruokonen
14.12.2018

Enää reilu viikko on Jouluun..

Ei uskoisi, että näin on, kun töissä on koko ajan kiire ja lunta eikä pakkasta ole ollut yhtään. Toivottavasti molempiin vielä tulee muutos.

Kulunut vuosi on ollut työntäyteinen varmaan kaikilla ja usealla työnantajilla tehty tutkimus työoloista myös sen kertoo. Moni kokee töissään tunnetta, että töitä on yli sietokyvyn ja se ei todellakaan ole hyvä asia. Lisäksi moni kokee joutuvansa tekemään töitä omien eettisten arvojen vastaisesti mm. siten, ettei saa tai voi tehdä töitä oppimallaan laadulla.

Toki tutkimuksissa on tullut jotain hyvääkin esiin - esimerkiksi lähiesimiestyö on parantunut ja siihen voi luottaa.

Korjattavaa siis monessa paikassa on, mutta myös hyviä juttuja - kehitetään niitä edelleen paremmaksi ja korjataan kunnon prosesseilla niitä, jotka vielä ovat heikommassa pisteessä.

Tähän työhön pitää meidän pää- ja luottamusmiesten myös osallistua omalla panoksellaan kuten myös työsuojelutoimijoidenkin. Työt eivät helpotu jatkossakaan, joten tätä kehittämistä riittää.

Vuosi 2018 on ollut myös liittomme Jytyn juhlavuosi. Sitä on juhlistettu monella tapaa myös meidän yhdistyksen eri tilaisuuksissa.

Tuleva vuosi 2019 on sitten meidän Jyty Metropolimme 100-vuotisen taipaleen juhlistamisen aika. Pidämme kolme erilaista tapahtumaa, ensiksi julkistamme historiateoksen kutsuvierasjuhlassa 25.2. Toukokuussa vietämme Stansvikissa koko perheen tapahtumaa ja sitten syyskuussa myös Stansvikissa jäsenjuhlaa.

Juhlateema pitäisi näkyä kaikissa meidän tapahtumissa koko vuoden - on satavuotias edunvalvontamatkamme sen arvoinen. Ja tarkoitus on, että tulevaisuus on vähintään yhtä hyvä.

Eilen hallituksessamme tehtiin päätös, että ensi vuoden kunniaksi jäsenhankintaamme panostetaan satasen Stansvik-voucherilla. Eli kun hankit uuden jäsenen, niin voit valita palkintovalikostamme 100 euron voucherin kuten myös uusi jäsen. Vouchetia voi käyttää viikkoasumisen, saunan tai kartanon maksuihin. Kannattaa hyödyntää tätäkin jäsenetua.

Ja lopuksi HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA, riehakasta uuden vuoden juhlintaa ja parempaa vuotta 2019..

Jussi