PUHEENJOHTAJALTA 8.12.2020

Niina Toivonen
7.1.2021

PUHEENJOHTAJALTA 8.12.2020

 

Suomi täytti 103 vuotta viime sunnuntaina. Perinteiset linnanjuhlat muuttuivat virtuaalisiksi Itsenäisyyspäivän juhliksi, jonka yleisradio välitti kansalaisille. Tv-katsojia oli paljon, mutta kuitenkin vain osa Suomen vuosittain suosituimmasta itsenäisyyspäivän vastaanoton tv-lähetyksen katsojista. Yhteisöllisyyden kokemus ei ole niin vahva, kun kansallisia instuutioita muutetaan toisiksi koronan vuoksi.

Moni meistä miettii kuinka juhlia tulevaa Joulua. Pystymmekö matkustamaan vanhempien ja isovanhempien luokse, vai vietetäänkö joulu lähiperheen piirissä tai yksin. Uskon, että erilaisia vaihtoehtoja on tulossa, sillä ihmisen kekseliäisyys pääsee valloilleen pakon edessä. Uusia kohtaamisen tapoja keksitään myös korona-aikoina, sillä ihminen tarvitsee toista ihmistä. Juhlapyhinä tämä piirre usein korostuu meissä. 

Vielä on kuitenkin useita työviikkoja ennen Joulua, jolloin monella on mahdollisuus lomailuun. Työmääriin ei voi kovin usein vaikuttaa, mutta pyritään pitämään itsestämme huolta, jotta vältymme ylikuormittumisilta. Riittävä lepo, ulkoilu ja oleilu läheisten ja ystävien kanssa auttavat työstäpalautumista ja ennenkaikkea, tuottavat meille mielihyvää. 

Toivotan kaikille hyvää Joulun odotusta!

Tervesin,

Kaisa